Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  John Martyn - Go Down Easy / 1973
1.406 vizite - 1 comentarii
adaugat de radio
 
  John Martyn – The Easy Blues / live 1987
671 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  John Martyn " Easy Blues" / live 2001
720 vizite - 0 comentarii
adaugat de cocor
 
  John Martyn – Go Down Easy / 1973
1.055 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  John Martyn – The Easy Blues / 1973
951 vizite - 0 comentarii
adaugat de coco
 
  John Martyn -- Dealer / 1977
1.314 vizite - 0 comentarii
adaugat de haga
 
  John Martyn - Sing A Song Of Summer / 1968
548 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  John Martyn - Solid Air / 1980
1.097 vizite - 0 comentarii
adaugat de cocor
 
  John Martyn - Dancing / 1977
1.108 vizite - 0 comentarii
adaugat de haga
 
  John Martyn - Some People Are Crazy / 1980
493 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Muzica >> Oldies
 

 

John Martyn - Go Easy (1971)

 
 
 
 
 
Adaugat de cocor 12.11.2011  Adauga la favorite 318 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
John Martyn - Go Easy (1971)

Cantaretul / compozitorul / chitaristul John Martyn sa nascut Iain David McGeachy la 11 septembrie 1948, in New Malden, Surrey, si a crescut in Glasgow de catre bunica sa. El a inceput cariera inovatoare si expansiv, la varsta de 17 ani, cu un stil influentat de artisti, cum ar fi blues-ul american Robert Johnson si James Skip, muzica traditionala a patriei sale, si populare eclectic de Davey Graham (Graham a ramas un idol de influenta si de Martyn-a lungul carierei sale). Cu ajutorul mentorului sau, traditionale cantareata Hamish Imlach, Martyn a inceput sa faca un nume pentru el insusi si in cele din urma sa mutat la Londra, unde a devenit un dispozitiv la Cousins, centrul pentru scena folk locale, care a dat nastere place de Bert Jansch, Ralph McTell, si Al Stewart. Curand dupa aceea, el a atras atentia Island Records fondatorului Chris Blackwell, care l-au facut primul act solo alb sa se alature lista a lui reggae bazate pe eticheta. Albumul ulterior, Londra Conversation (februarie 1968), doar o aluzie la ceea ce urma sa vina in cariera lui Martyn. Desi continea atinge de blues, impreuna cu joc ritmice Martyn si vocea distinctiv, a fost in cea mai mare parte un record destul de simplu folk britanice. Cu sau follow-up mai tarziu in acelasi an, Al Stewart-produse Tumbler, Martyn a inceput incet sa testeze alte ape, angajarea muzicieni de rezerva, cum ar fi jazz reedman Harold McNair, a da sunetul lui. Glasul Lui, de asemenea, a inceput sa ia pe o calitate jazzier ca el a inceput sa experimenteze muzical.

In timp ce pe drum, Martyn a continuat sa experimenteze cu sunetul sau, adaugand efecte diferite acustice lui electrificat. Un astfel de efect, Echoplex, ia permis sa joace in afara de bucle banda de chitara proprie, invaluirea el insusi in joc propria sa in timp ce continua sa joace conduce peste sunetul umflarea. Acest lucru ar deveni o parte integranta a inregistrarilor sale scenice si in anii urmatori. El sa intalnit, de asemenea, Beverley Kutner, o cantareata de la Coventry, care mai tarziu a devenit sotia lui si partenerul muzicale. Cei doi lansat doua inregistrari in 1970, Stormbringer si drumul catre ruina, fostul inregistrate in Woodstock, New York cu muzicieni americani, inclusiv membri ai trupei. Pentru o piesa de pe al doilea album, John si Bev angajat Pentangle dublu basistul Danny Thompson, care a ramas o constanta in cariera lui Ioan a lungul cea mai mare parte a anilor '70, pe scena si in studio. Ioan planificate album solo terte atunci cand Beverley retras pentru a avea grija de copiii cuplului, desi nu presupune ca a fost sub presiune de la Insula de el pentru a inregistra pe cont propriu.

Urmatorii doi ani a vazut Martyn continua sa se extinda in amestec sau unic de muzica populara, pornind de la folk, blues, rock, jazz si muzica, precum si din Orientul Mijlociu, America de Sud, si Jamaica. Vocea lui a continuat sa se transforme cu fiecare album in timp ce joaca sau a devenit mai agresiv, dar fara a pierde o parte mai blanda. Binecuvantati Meteo (1971) si Air masiv (1973), care a ajutat forma fundamentul de baza ventilator Martyn, a prezentat unele din cantecele sale cele mai mature si de durata: "Air masiv", scris de aproape prieten Nick Drake, "mai n-ai" ( inregistrate de catre Eric Clapton), si "Cap si Heart" (inregistrat de America). Pana in momentul de la interior spre exterior 1973, folosirea lui Martyn a Echoplex a luat o viata proprie in timp ce vocea lui a devenit mai mult un instrument: mai profunda si bluesier, cu cuvintele slithering una intr-alta, abia descifrabil.

In aceasta perioada, Martyn bine mediatizate crize cu alcoolismul a ajuns in prim-plan si a inceput sa afecteze cariera oarecum. El a devenit un dezordonata si uneori auto-distructive interpret. El ar putea efectua o seara de experimente chitara electronic pentru o multime de folkies sau un set de balade traditionale, acustic atunci cand joci intr-o audienta rock. Sa va prezinta gama, de asemenea, din noaptea ciudat de a cadea peste beat la stralucirea, astfel cum a capturat pe independent, lansat live la Leeds (1975).

Ca urmare a copilului de duminica (1974), inregistrarea live si un best-of 1977 de colectare, Martyn, in cea mai mare parte, a abandonat chitara acustica pe record pentru un fel de rock, lumea, si jazz fusion. Desi stilul sau a fost trecerea de la radacinile sale populare, cantecele sale a pastrat pasiunea si structurii sale cele mai bune de munca mai devreme. Grace si Danger (1980), primul sau de presa, incepand din 1977 lui One World, dureros de sincer si descris maruntire a casatoriei si a lui John Beverley in unele dintre materialele sale cele mai puternice din ultimii ani. De asemenea, parea sa acumula interes in cariera lui Martyn cazuti. Cu acest nou elan si ajutorul prietenului Phil Collins, Martyn a semnat cu WEA, in cazul in care a inregistrat doua inregistrari, Glorious Fool (1981) si bine pastrate secrete (1982). Fool glorios, un efort superb, produs de Collins si oferind Eric Clapton la chitara si Collins la tobe, pian, si de voce, parea a fi cea mai buna lovitura lui de la succesul de masa, dar nu a reusit sa prelungeasca statutul sau de cult. Martyn a lansat de-al doilea de discuri independente vii, Philentropy magnific, inainte de a reveni la Island Records pentru comunicate de studio doi, un album live si un 12 "unic care a inclus o versiune a lui Bob Dylan" stransa legatura la My Heart "El a fost abandonat de catre. eticheta in 1988.

Continuarea la lupta alcoolism sau, Martyn a reluat cariera in 1990 cu The Apprentice si Cooltide lui 1992. El a lansat, de asemenea, un album din cantecele sale clasice re-inregistrate cu o distributie all-star oferind Phil Collins, David Gilmour de la Pink Floyd, si Levon Helm a Band, precum si diverse compilatii si inregistrari live. Dupa o concediere de patru ani, Martyn a emis Si, un album cu puternice de jazz, trip-hop, funk si supratonuri, urmata in 1998 de catre Biserica cu One Bell, o colectie de acopera diverse. In 1999 a lansat, de asemenea, un album live dublu care a documentat un concert clasic, la Londra, Shaw Teatru in 1990 dreptul de murdare, Down & Live.

Martyn a inregistrat o revenire surpriza studio efort numit Glasgow Walker de la inceputul secolului, care a fost foarte bine primit, si a avut catalogul sau de intreaga insula remasterizate si republicat - doua albume ale sale, One World, si Grace si Pericol, s-au dat universal "deluxe", tratamentul cu discuri bonus. In 2003, o explozie chist in picior Martyn, datorita septicemia adus pe de diabet zaharat. Rezultatul final a fost o amputare, dar el a continuat sa turul lumii cu energia neobosit aceleasi si neliniste, care desfasoara cu trupa sa de la un scaun cu rotile. Martyn, ridica din umeri totul off, caracterizate prin acest citat infama: "" Am fost jefuita in New York si din fericire, m-am luptat felul meu din ea. Am fost impuscat de cateva ori mai bine, dar tocmai am culcat si pretins a fi mort. "

In 2007, doua DVD-uri a aparut, un live la BBC stabilit inregistrate in anii 1970, si Voiceprint lui de la etaj documentar Man. Anul 2008 suprafata Martyn numele inca o data cu o oarecare regularitate reala din cauza o avalansa de activitate de catre om si programul sau turneu, dar si din cauza noilor versiuni. Sa o eticheta Mondiala a emis o pereche de date catalogate vii, cele mai bune din aceste Fierbeti Dim fiind, si, in decembrie, Universal / Island a lansat o caseta cu patru discuri retrospectiva intitulata nu este Saint nr. In ianuarie 2009 Martyn a fost distins cu OBE (Ordinul Imperiului Britanic) - o ironie, deoarece el a fost cel mai rebel de Scotieni. Martyn sanatatii lui, cu toate acestea, a fost in declin reale, ca urmare a unei vieti de probleme abuzul de substante, in primele ore ale zilei de 29 ianuarie 2009, a decedat la varsta de 60, dupa un meci al treilea, cu pneumonie.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.