Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Pescetarianism
282 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pollotarianism
405 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  David Hockney
914 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Socrate nasterea filosofiei
322 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Incontestabil – Coincidentele de la 11 septembrie
93 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Incredibilele drame ale familiilor geniilor-Mozart
1.233 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Herculaneum
223 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Dinastia Romanov – Gloria si decaderea
377 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetatea geto dacica de la Iedera
320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Documentar interesant - Apa are memorie partea 8/8
1.019 vizite - 0 comentarii
adaugat de Lary
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Vegetarianism

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 31.03.2021  Adauga la favorite 291 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Vegetarianismul este practica unei diete ce exclude toate produsele animale, printre care mezelurile, pestele, stridiile, crustaceele si alte produse obtinute prin macel. Sunt mai multe variante de dieta, unele includ ouale si/sau alte produse obtinute de la animale, precum lactatele, icrele si mierea, pe cand veganismul exclude tot ce tine de produse animale. Un termen ar fi regim pe baza de plante.

O dieta vegana este o forma de vegetarianism ce exclude toate produsele animale din dieta, printre care si mierea. Acei care practica veganismul din motive etice exclud produsele animale din dieta lor ca parte dintr-o practica mai mare de infranare de la folosirea animalelor pentru orice scop (ex. piele, blana etc.), deseori din suport pentru drepturile animalelor.[3] Multi vegetarieni consuma produse lactate, iar multi mananca oua. Lacto vegetarianismul include produsele lactate dar exclude ouale (astfel fiind practicat de vegetarienii hindusi din India), ovo vegetarianismul include ouale dar exclude lactatele, iar lacto-ovo vegetarianismul le cuprinde pe amandoua. Apivegetarianismul include Mierea.

Semi-vegetarianismul se constituie dintr-o dieta bazata pe mancarurile vegetariene, dar poate include peste sau cateodata mezeluri, precum si lactate sau oua. Asocierea semi-vegetarianismului cu vegetarianismul in argoul profesional, in special pescetarianismul (denumit si pesco-vegetarianism; este descris ca o dieta vegetariana ce include peste[4]), a dus la ceea ce grupurile vegetariene au citat ca fiind categorisire improprie a acestor diete ca fiind vegetariene. Societatea vegetariana, care a initiat popularitatea folosirii termenului „vegetarian" de prin 1847, condamna asocierea semi-vegetarianismului ca vegetarianism valid; organizatia indica faptul ca a consuma peste nu este vegetarian.

Motivul alegerii acestei diete poate fi legat de moralitate, religie, cultura, etica, estetica, mediul inconjurator, societate, economie, politica, gust sau sanatate. Dietele vegetariene pregatite corespunzator satisfac valorile nutritionale pentru toate stagiile vietii


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.