Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum covid-19 stimuleaza inovatia |
383 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pandemic COVID 19 - 2020
457 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Consecintele unei lumi fara petrol!
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum victorienii si-au otravit propria hrana
333 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Culoarele Puterii- In caleasca regala
819 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Culoarele puterii- Cutremur dupa cutremur
483 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bolsevicii si distrugerea Romaniei
485 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Canabisului riscuri si beneficii
180 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Om, versiunea 2.0
373 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  H. G. Wells-a prezis viitorul in mod straniu
486 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Consecintele COVID 19

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.03.2021  Adauga la favorite 254 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In intreaga lume, blocajele legate de pandemie au afectat puternic economia noastra globalizata. Lanturile de aprovizionare au fost intrerupte, industriile paralizate. Coronavirusul a scos la iveala riscurile interconectarii globale. Este criza inceputul sfarsitului globalizarii?

La inceputul anului 2020, cand productia si productia asiatica au fost oprite, efectele s-au simtit rapid in lanturile de aprovizionare. Fluxul de materii prime si alte produse care determina comertul global s-a uscat. Operatorul portuar din Hamburg, HHLA, a raportat pierderi de pana la 40 la suta, iar deficientele de aprovizionare au oprit temporar productia din fabricile germane. Blocarile legate de coronavirus in Europa au condus la pierderea mijloacelor de trai ale lucratorilor din confectii din Bangladesh. Acest documentar arata cum functioneaza astfel de dependente globale in timpul unei pandemii. Este timpul sa readucem productia locala, pentru a ne asigura ca populatiile sunt asigurate chiar si in perioade de criza?

Acest film arata ca multi se gandesc din greu la aceasta problema. Companiile isi diversifica lanturile de aprovizionare sau intensifica eforturile de digitalizare. In Germania, fondurile publice sunt utilizate pentru a incuraja productia de echipamente de protectie cultivate in tara pentru a asigura aprovizionarea in viitor. Dar pentru majoritatea companiilor germane, astfel de masuri ar face productia drastica mai scumpa. Globalizarea este in multe privinte cauza exploatarii si a nedreptatii sociale, totusi, daca tarile in curs de dezvoltare ar pierde comenzi uriase fara despagubiri, rezultatul ar fi probabil grav. „Multi mai multi oameni vor muri de foame decat de pandemie", se teme expertul in globalizare Ian Goldin de la Universitatea Oxford. Dar ar putea criza coronavirusului sa aduca si schimbari pozitive, cum ar fi o diviziune mai corecta a muncii, un consum mai constiincios, mai putina poluare si mai multa responsabilitate sociala?


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.