Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Istoria -Sfantul Graal
275 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ROMANIA ESTE CENTRUL ENERGETIC AL PAMANTULUI
709 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Conflicte intr-un rau - Documentar despre animale salbat
176 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfantul Nicolae - Chipul blandetii
34 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Iesirea din umbre
568 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chivotul lui Dumnezeu
1.320 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Machu Picchu: Cetatea Muntelui Inca
457 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  In cautarea Lancei Sfanta
344 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfantul Ion-traditii si obiceiuri
1.038 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castrul Roman Tirghina-Barbosi
550 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Unde este ascuns Potirul Sfant?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.03.2021  Adauga la favorite 341 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Legendele sustin ca Graalul ar fi fost inhumat undeva in apropierea locului unde Mantuitorul a fost crucificat. Se crede ca locul s-ar afla undeva intre doua stanci, dintre care una s-a erodat si a fost ditrusa, iar celalta este inca vizibila. Intregul ansamblu se afla in varful dealului pe care astazi este celebrul Dom al Stancii. Locul in sine este unul problematic deorece cele trei mari religii monoteiste il considera deopotriva sacru si fiecare si-l revendica in egala masura. In acest loc, Iudaismul afirma ca Abraham era gata sa-si jerfeasca propriul fiu, in numele Domnului, pana in momentul in care un inger l-a oprit si i-a oferit, in schimb, un berbec pentru jertfa. In exact acelasi loc ar fi fost fixata, intre cele doua stanci, crucea pe care a fost rastignit Fiul lui Dumnezeu. Islamul sustine, la randul sau, ca din exact acelasi loc s-a ridicat la ceruri profetul Muhammad calare pe iapa sa Burak. Sfantul Graal nu este pretuit doar pentru ca a fost vasul din care s-a ospatat Mantuitorul. Graalul a fost vasul, cupa, tipsia sau potirul aflat la baza crucii, vas in care a picurat sangele lui Iisus Christos. Se crede ca a fost dus in Sfantul Mormant de catre unul dintre apostoli, Maica Domnului sau Iosif din Arimatea.
Urmand firul altor legende, se para ca Graalul nu ar fi fost ratacit, ci a fost descoperit si expus multimii credinciosilor. Ramasitele graalul se afla, astfel, expuse si in zielele noastre, in mijlocul Catedralei Sfantului Laurentiu din Genova. Artefactul este un vas faurit din sticla verde, despre care se credea ca este smarald pana in momentul in care Napoleon Bonaparte l-a spart din greseala... Nimeni nu cunoaste cu exactitate originea si provenienta vasului, dar William of Tyre scria, in anul 1170, ca vasul a fost luat in anul 1101 dintr-o moschee din Cezareea. Presupusul Graal nu a fost inca datat cu carbon, pentru a i se afla vechimea.
O alta pretendenta la locul de ascunzatoare pentru Graal este Catedrala Santa Maria din Valencia. Conform exegetilor specializati in fenomenologia din jurul potirului sacru, aceasta locatie din Spania ar avea cele mai multe sanse sa gazduiasca mult ravnitul artefact. Vasul de aici a fost datat cu carbon-14 in anul 1960: s-a stabilit ca a fost realizat intre anii 300 i.Hr. si 100 d.Hr. si ca materialul din care este alcatuit ar proveni din Orientul Mijlociu. Graalul spaniol este alcatuit din agat rosu-intunecat si fixat intr-un cadru din aur. Vasul are un postament din calcedonie si serveste drept potirul oficial de impartasanie al Bisericii Romano-Catolice.
Exista numeroase traditii si surse medievale conform carora Cavalerii Templieri nu ar fi descoperit niciodata Graalul sau Chivotul Legii, pe motiv ca reteaua subterana de sub Orasul Sfant era extrem de vasta si de intortocheata - acesta fiind cel mai potrivit loc pentru a ascunde un artefact atat de valoros. Un loc in care templierii nu au patruns niciodata. In decursul istoriei sale, Ierusalimul a fost atacat de nenumarate ori si se crede ca evreii care traiau in perioada disparitiei Chivotului Legii, au ascuns artefactul in subteranele capitalei lor, pentru a-l feri astfel de regele Nabucodonosor, care a cautat comoara, in timpul invaziei din anul 286 d.Hr. Legenda mai spune ca apostolii lui Iisus cunosteau locatia Chivotului Legii si au ascuns Graalul in acelasi loc misterios din subterane. In prezent, guvernul israelian interzice orice fel de sapaturi, cu exceptia celor efectuate de arheologi specializati de la marile universitati ale lumii


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.