Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Florile de piatra
157 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ingrijirea plantelor cand sunt scoase afara primavara
1.277 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  6 reguli de aur pentru ingrijirea plantelor de interior
755 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Secretele infloririi lamaiului in ghiveci
782 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantarea, inmultirea si ingrijirea lavandei
1.191 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se taie vita de vie @ Ce vor plantele
321 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantarea si ingrijirea mentei
363 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plantarea si ingrijirea rozmarinului
1.309 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curatarea trandafirilor primavara
627 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pentru plantarea crinilor primavara
324 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Ingrijirea florilor de primavara

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.01.2021  Adauga la favorite 392 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Primavara este anotimpul ce ne face sa zambim, sa ne amintim de clipele copilariei, sa intinerim. Parca suferim o transformare, o schimbare in bine ce ne deschide pofta de viata si aspiratiile spre frumos. Daca avem o gradina mica sau un balcon insorit unde am plantat flori , ne vom bucura si vom simti schimbarile pe care le aduce natura odata trezita. De cele mai multe ori primul impuls pe care il avem primavara este sa incercam sa aducem acest anotimp in locuinta, iar solutia cea mai la indemana sunt florile.

Tinute in vaza, in ghiveci si chiar pe aleea din fata casei, florile de primavara pot sa creeze o atmosfera deosebita, iar cu putina atentie va veti putea bucura de ele un timp indelungat.

Florile de primavara ne da ocazia sa admiram prospetimea si farmecul imbietor pe care il poseda. Insa pe durata infloriri, plantele de primavara au nevoie de cateva ingrijiri :
• Udatul devine o necesitate , la doua-trei zile se va aplica o udare fina, la radacina plantei astfel incat planta sa nu fie deranjata de presiunea apei. Se stie ca nici unei plante nu-i place sa fie udata din exces , apa in cantitate foarte mare poate duce la putrezirea radacinilor plantelor.
•Indepartati frunzele si florile vestejite de pe plante stimuland cresterea altora mai incantatoare.
•Lalele si Zambilele necesita ingrijiri speciale . Trebuie sapate la radacina destul de des pentru a nu da posibilitatea pamantului sa formeze o crusta solida iar apa sa nu mai ajunga la radacini. Pamantul cestor flori este cu totul special: el trebuie sa contina multe minerale si sa fie afanat . Sunt plante sensibile, nu se pot dezvolta armonios intr-un pamant sarac in minerale si stancos.

Atunci cand sunt proaspete culese , florile sunt frumoase si imbibate cu roua diminetii, insa, cand ajung in glastrele din casa, incep sa isi piarda din aspectul vioi. Ca sa ne bucuram de ele cat mai mult timp va propun urmatoarele mici trucuri:

Trucuri salvatoare:

1. Pentru a le aduce energia si aspectul din gradina , taiati-le coditele sub un jet de apa rece si tineti-le 15-20 de minute. Ca sa reziste mai mult timp , florile trebuie sa stea intr-un recipient curat, lipsit de microbi si bacterii. Asa ca : Spalati bine vaza inainte sa puneti florile in ea. Daca floarea da semne de ofilire ( de regula se intampla in cazul lalelelor si gerberelor ) intepati tulpina cu un ac exact sub floare – este posibil sa fi format o punga de aer.

2. Indepartati frunzele de pe tulpinile florilor pana la nivelul apei din vaza , astfel apa sa nu le acopere, pentru ca acestea pot crea surse de microbi. Nu taiati si frunzele care nu iau contact cu apa din vaza.

3. Vaza sau glastra nu trebuie sa stea intr-un loc calduros ( in bataia soarelui ), nici zonele din apropierea ventilatoarelor, aparatelor de aer conditionat sau a instalatiilor de incalzire nu sunt recomandate .

4. Improspatati-le periodic , schimbandu-le cat mai des apa din vaza , chiar odata pe zi. De fiecare data cand schimbati apa , taiati cate putin din tulpinile florilor, dar nu folositi instrumente care sa striveasca planta. Cele cu tije lemnoase se scufunda in apa fierbinte un minut si isi recapata prospetimea.

5. Daca vreti sa prelungiti durata de viata a trandafirilor trebuie sa inmuiati coditele in ulei de menta inainte de a le pune in apa. In cazul anemonelor , crinilor sau gladiolelor adaugati o ligura de otet in apa pe care o veti pune in vaza. Deasemenea in cazul gerberelor adaugati putin clor de rufe in apa din vaza .

6. Apa care se adauga in vaza este foarte importanta, trebuie sa fie la temperatura camerei, 20 – 22 °C. Apa calda este absorbita mai rapid de flori, ducand la cresterea concentratiei de substante si la uscarea florilor.

Vazele cu flori aduc eleganta si stil in orice decor. Florile proaspat culese aduc si creaza un nou punct de atractie .


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.