Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  4 greseli frecvente la ingrijirea cactusilor
653 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trandafirii dupa flori: 5 pasi esentiali pentru sanatate
316 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pomi sfaturi utile
807 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Amenajeaza singur si simplu gradina ta- sfaturi practice
279 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  6 reguli de aur pentru ingrijirea plantelor de interior
736 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru a creste usturoiul in sticle de apa,
474 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru a creste usturoiul in sticle de apa
396 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ingrijirea gazonului vara | Sfaturi practice
198 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 sfaturi, trucuri practice pentru gradinarii incepatori
664 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru plantarea pomilor
132 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Sfaturi pentru ingrijirea cactusilor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 18.01.2021  Adauga la favorite 475 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Unora nu le place aspectul lor tepos, dar data fiind varietatea de specii si forme pot deveni subiectul preferat al unor colectii impresionante. Chiar sunt unele dintre cele mai usor de ingrijit plante si au nevoie doar de lumina. Udarea rara, mai ales in perioada iernii, este chiar un factor important pentru buna lor dezvoltare. Din pacate, florile lor nu dureaza decat o singura zi, dar daca achizitionati cactusi mari, pe al caror trunchi cresc mai multi boboci, va veti putea bucura periodic de un spectacol cu adevarat impresionant.

Cei mai multi cactusi nu trebuie udati mai des de doua ori pe saptamana in perioada primavara-vara. Aseaza apa calduta in farfuria ghiveciului si indeparteaza surplusul dupa circa un sfert de ora.

Daca in lunice noiembrie si decembrie cactusul trebuie udat de aproximativ trei ori, in luna ianuarie nu are nevoie deloc de apa. Umezeala excesiva a solului in care traieste cactusul duce la aparitia mucegaiului.

Cactusii prefera lumina directa a soarelui si pot suporta temperaturi de pana la 60 grade Celsius.

Pe timpul iernii, cand cactusii sunt in interior, trebuie feriti de orice curent de aer rece si de variatii mari de temperatura. Incepand cu luna martie ii poti scoate afara.

Multe flori de cactus raman deschise pentru o perioada scurta de timp si trebuie lasate sa se usuce singure, fara sa fie indepartate prin rupere.

Cand cactusul tau creste, il poti muta intr-un ghiveci cu un diametru de 2 cm mai mare, dar niciodata mai des de 4 ani. Cu cat cactusul sta mai inghesuit, cu atat cresc sansele sale de a inflori.

Cactusii au nevoie de aer proaspat, astfel ca incaperea in care ii tii ar trebui aerisita zilnic. Ii poti curata de praf cu ajutorul unei pensule cu peri moi si lungi, care sa nu rupa tepii.

In situatia in care cactusul tau tinut in interior este atacat de daunatori, cea mai simpla solutie de a scapa de ei este schimbarea pamantului si a ghiveciului. Portiunile de radacina afectate pot fi indepartate, deoarece se vor regenera rapid.


Inmultirea cactusilor


In functie de specie, cactusii se inmultesc fie prin seminte, prin butasire sau prin lastari.

Inmultirea prin seminte este posibila doar in cazul cactusilor care infloresc si formeaza fructe. Cresterea cactusilor din seminte este foarte lenta, uneori doar 1 cm intr-un an. Pana la dimensiunea de 2-3 cm, cactusii au nevoie sa fie udati si pe timpul iernii si nu trebuie tinuti la temperaturi mai mari de 25 grade Celsius, deoarece se pot usca cu usurinta.

Butasirea, taierea unui varf de crestere, este o metode prin care cele mai multe specii de cactus de pot imulti. Taie varful de maxim 4 cm orizontal si pastreaza butasul intr-un loc umbrit timp de cateva zile pana la cicatrizarea completa a zonei afectate de taiere.

Pentru inradacinare, butasul are nevoie de un sol nisipos amestecat cu turba. Dupa ce a prins radacini, poate fi mutat intr-un sol obisnuit pentru cactusi.

Speciile de cactusi care produc lastari se inmultesc cel mai usor. Recolteaza ramura laterara cu un instrument ascutit dezinfectat. Dupa ce l-ai pastrat la umbra pana la cicatrizare, planteaza lastarul intr-un ghiveci cu sol nisipos. Evita sa uzi planta mama pana la cicatrizarea completa a zonei din care a fost recoltat lastarul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.