Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Diamantul galben Graff
374 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diamantul „Pink Star"
406 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diamantul Wittelsbach-Graff
1.313 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Colierul cu Diamantul L’Incomparable
1.364 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Brosa Paun
390 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Colierul „Maria Antoaneta"
1.155 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Hermes a lui Praxiteles
438 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vernisaj DOINA BOTEZ - Philadelphia 2015
1.353 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Noapte instelata-Noapte instelata
463 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Stirbey
479 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Diamantul Hope

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 26.10.2020  Adauga la favorite 452 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Aceasta opera de arta este cea mai scumpa bijuterie din lume si probabil cea mai faimoasa. Este o piesa ce are ca si piatra principala un diamant albastru de 45.52 ct.
Si aceasta minunata bijuterie, ca fiecare dintre bijuteriile din acest top, vine cu o poveste, mai precis cu o legenda. Despre deosebita bijuterie se spune ca ar aduce ghinion si blesteme, insa aceste aspecte nu au reusit sa faca piesa de arta mai putin faimoasa decat este. Legenda este posibil sa fi pornit de la luminescenta considerata ciudata din diamant. Urmele sale de bor lasa piatra stralucind intr-o nuanta uluitoare de rosu chiar si atunci cand bijuteria nu este expusa luminii.

Piatra de diamant a acestei bijuterii a suferit de-a lungul timpului mai multe redimensionari, fiind mai mare atunci cand a fost gasita in minele din Sudul Indiei, in Golkonda.

In 1666, diamantul a fost cumparat de un negustor de bijuterii francez, Tavernier, si a luat numele de Tavernier Blue. La scurt timp dupa, diamantul a fost taiat si redenumit French Blue si sub acest nume a fost vandut catre regele Louis al XIV-lea, in anul 1668. In anul 1792, diamantul a fost furat familiei regale si taiat din nou, iar cea mai mare piatra va primi numele de Hope (Speranta). Din acel moment piatra a avut mai multi proprietari, dar in cele din urma a fost vandut unei tinere milionare din Washington, pe nume Evelyn Walsh McLean, in 1911. Cand a murit (dupa ce a suferit multe tragedii despre care se spune ca au provenit din blestemul diamantului), bijuteria a fost vanduta altui comerciant de bijuterii, pe nume Harry Winston, care in anul 1598 a donat piesa Muzeului de Istorie Naturala din Smithsonian, unde este si astazi expusa.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.