Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sistemul FIAT CURRENCY este condamnat?
289 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se fabrica - BMW Seria 3
1.371 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  MARI TRADARI CARE AU SCHIMBAT ISTORIA ROMANILOR
72 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mormantul lui Isus
356 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rusia - Istoria unui Imperiu
536 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Deportatii: Un tren in necunoscut (
239 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria complicata a aurului | Puterea Aurului
156 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Partea II – Cerul coborat pe Pamant
828 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Istoria OZN-rilor
474 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 cele mai misterioase descoperiri subterane din lume
76 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Istoria marcii Fiat

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 07.08.2020  Adauga la favorite 280 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
FIAT, care este un acronim de patru litere pentru Fabbrica Italiana di Automobili Torino, este cel mai important grup financiar si industrial al Italiei. Sediul central al grupului se afla in Torino, regiunea Piemont, in nord-vestul Italiei. Fabrica de automobile Fiat a luat nastere in anul 1899, fiind infiintata de catre Giovanni Agnelli si alti asociati de-ai sai. In timp, grupul Fiat s-a dezvoltat foarte mult, devenind cel mai important grup financiar si industrial italian.

Fiat detine in prezent (februarie 2011) o participatie de 25% la producatorul auto american Chrysler
Initial domeniul de activitate al grupului Fiat a fost doar constructia de automobile si vehicule industriale si agricole. In timp insa grupul si-a diversificat mult activitatile, atat in mediul industrial, cat si in cel financiar si opereaza acum in 61 de tari prin intermediul a 1.063 de companii cu peste 223.000 de angajati (dintre care circa 111.000 in afara Italiei).

In 1923 Fiat a deschis faimoasa fabrica de automobile de la Lingotto (Torino, Italia). Incepand cu a doua jumatate a anilor 1960 a cumparat o serie de alte companii cu diverse domenii de activitate, incluzand:
Automobile - lunga lista include bine-cunoscutele firme Ferrari, Lancia, Autobianchi, Alfa Romeo, Maserati, Innocenti, Citroen (vanduta in 1976). Fiat detine de asemenea si cateva marci de vehicule industriale, cum ar fi OM si Iveco.
Vehicule agricole si de constructii - Fiat detine CNH Global (care include: Case Construction, Case IH, Flexi-Coil, Kobelco, New Holland, New Holland Construction, Steyr); si Fiat-Hitachi Construction.
Autobuze - produse cu numele Fiat, Iveco sau Irisbus.
Aviatie - avioane si diverse componente au fost produse de catre FiatAvio (numita acum Avio, o companie independenta).
Vehicule militare - Ariete.
Componente pentru automobile - Magneti-Marelli, Carello, Automotive Lighting, Siem, Cofap, Jaeger, Solex, Veglia Borletti, Vitaloni, Weber, Riv-Skf, Brazilian Cofap.
Siderurgie si metalurgie - Teksid.
Edituri - Grupul Fiat detine importante edituri, cum ar fi La Stampa (infiintata in 1926 pentru ziarul cu acelasi nume), Itedi, Italiana Edizioni.
Servicii financiare - Toro Assicurazioni, Lloyd Italico, Augusta Assicurazioni.
Constructii - Ingest Facility, Fiat Engineering.
IT - ICT - Information & Communication Technology, Espin, Global Value, TeleClient, Atlanet.
Turism - Fiat detine facilitatile de schi de la Sestriere (o statiune din Muntii Alpi construita de catra familia Agnelli).

In anii 1970-1980, Fiat a introdus pentru prima data utilizarea robotilor industriali pentru constructia de autovehicule. Uzinele de asamblare Fiat sunt recunoscute ca fiind intre cele mai automatizate si avansate din puncte de vedere tehnologic din lume.

Grupul Fiat este prezent in multe tari din intreaga lume, nu doar din Occident.A fost una dintre primele companii occidentale care a construit uzine in statele sovietice. Cele mai notabile exemple fiind uzinele din Vladivostok, Kiev si Togliattigrad (AutoVAZ si Lada). Prezente Fiat in alte tari includ: Tychy in Polonia (numita mai demult FSM si unde s-au fabricat modelele Fiat din clasele mici, cum ar fi Fiat 126, Fiat Cinquecento si in prezent Fiat Seicento), Brazilia, Turcia, China si India.

Fiat a declarat recent ca doreste sa se concentreze pe asa-numitele piete emergente
FIAT este acronimul folosit pentru Fabbrica Italiana di Automobili Torino, care a fost infiintata in anul 1899 de catre Giovanni Agnelli. In 1901 acesta a fost inlocuit cu un logo care continea acronimul FIAT, cel mai caracteristic font fiind litera „A", care seamana cu o litera „H", avand laturile superioare unite. Acest semn distinctiv a ramas neschimbat de atunci. Inscrisul FIAT se afla tot pe o placuta albastra, marcata cu ramuri de vita de vie si simbolul unui soare care rasare.

Acest logo a fost aplicat si pe primelor automobile FIAT.

In 1904 apare un nou logo, inscris intr-un oval in doua culori, albastru deschis si negru, decorat cu motive Art Nouveau. Designerul acestui logo a fost celebrul aristocrat Carlo Biscaretti di Ruffia, un impatimit al automobilelor, care l-a creat special pentru modelul Tipo Zero, lansat in anul 1912.

In 1921 insigna a fost simplificata, devenind circulara, in centrul ei fiind inscrise literele FIAT in rosu, conturul fiind auriu. Bineinteles, litera A a ramas cu designul tipic. Ca noutate apare si motivul coroanei de lauri in culoare argintie, reprezentand suprematia fabricantului italian in competitiile automobilistice. In 1925 se schimba logoul, fundalul fiind de data aceasta de culoare maro, cu litere albe. Tot in acest an apare modelul Tipo 509, pe care apare noul logo, un model foarte usor, cu motor de 990 de cmc. In 1926 sunt vandute mai mult de 45.000 unitati din acest model


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.