Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Galeriile de arta -Applicat-Prazan
522 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Divele anilor 90: Whitney, Mariah si Celine
295 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pablo Picasso
1.759 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Icoanele Renasterii: Cum au reinviat arta clasica
149 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  ARTA IN LEMN Uimitoare care este la un alt nivel
69 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Steve McCurry
511 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Diamantul Hope
453 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sculpting The Art Critic
1.375 vizite - 0 comentarii
adaugat de Lary
 
  .„Dora Maar cu pisica"
26 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Girl with a Pearl Earring (Fata cu cercel de perla)
472 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cultura >> Arta
 

 

Olivier Messiaen

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.07.2020  Adauga la favorite 568 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Olivier Messiaen nascut in 10 decembrie1908 Avignon - 27 aprilie 1992 Clichy) a fost un compozitor francez, organist si ornitolog.
A intrat la Conservatorul din Paris la varsta de 11 ani si a avut ca profesori pe Paul Dukas, Maurice Emmanuel, Charles-Marie Widor si Marcel Dupre. In 1931 a fost numit organist la biserica La Trinite din Paris, post pe care l-a detinut pana la moartea sa. Participand ca militar la cel de-al doilea razboi mondial, in 1940, Messiaen a fost luat prizonier de catre germani. In timpul captivitatii a compus Quatuor pour la fin du temps ("Cvartet pentru sfarsitul lumii") pentru cele patru instrumente disponibile, pian, vioara, violoncel, si clarinet. Piesa a fost cantata pentru prima oara de Messiaen si alti muzicieni prizonieri in fata unei audiente de detinuti si paznici. Messiaen a fost numit profesor de armonie la Conservatorul din Paris la scurt timp dupa eliberarea sa, in 1941,iar din 1966 a functionat ca profesor de compozitie, pana la pensionare, in 1978. Printre numerosii lui elevi pot fi mentionati: Pierre Boulez si Yvonne Loriod (care, mai tarziu, a devenit a doua sotie a lui Messiaen).

Muzica lui Messiaen este ritmic complexa (el a fost interesat de ritmuri din greaca veche si din surse hinduse), si este melodic si armonic bazat pe modurile de transpunere limitata, care au fost inovarile proprii ale lui Messiaen. Multe dintre compozitiile sale descriu ceea ce el a numit "aspecte minunate de" credinta, pe baza lui de nezdruncinat a catolicismul roman. El a calatorit pe scara larga, si a scris lucrari inspirate de influente diverse, precum muzica japoneza, peisajul Bryce Canyon in Utah, si viata Sfantului Francisc de Assisi. Messiaen a experimentat o forma usoara de synaesthesia: el percepea culori cand auzea anumite acorduri muzicale, in special acorduri construite din modurile sale, si el a folosit combinatii ale acestor culori in compozitiile sale. Pentru o perioada scurta de timp Messiaen a experimentat asocierea parametrizarii cu un "serialism total", in care domeniu acesta este deseori citat ca un inovator. Stilul sau a absorbit multe influente muzicale exotice, cum ar fi gamelan indoneziana (percutie reglata de multe ori in lucrarile sale orchestrale), si a promovat, de asemenea, [1].


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.