Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  De ce Titan este viitorul colonii umane
94 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Asa ARATA VIITORUL -
251 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea in 2050, viitorul real al Pamantului
85 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea in 2050, viitorul real al Pamantului
39 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea in 2050
690 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lumea in 2050, adevaratul viitor al Pamantului
358 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Trecutul, prezentul si viitorul masinilori
150 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Resursele Romaniei egal bogatiile romanilor?
441 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cladiri flexibile: viitorul arhitecturii |
311 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Viitorul:O calatorie catre sfarsitul timpului (4k)
285 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Cum s-a calculat viitorul

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 16.07.2020  Adauga la favorite 429 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Simplu fapt ca v-ati sculat din pat in dimineata asta e un risc... un risc calculabil. In 1979, Ron Howard, profesor la Stanford University a calculat ca un tanar de 18 ani risca aproximativ 1 micromort de fiecare data cand se trezeste. Un batran de 90 de ani risca 469 de micromorti facand acelasi lucru.
Putem calcula matematic toate riscurile noastre prin micromorti. Fiecare micromort acumulat iti creste sansa de moarte cu o milionime, adica un micromort inseamna ca ai o sansa de unu la un milion sa mori. Patruzeci de linguri de unt de arahide te costa un micromort; daca, timp de un an, bei apa direct de la robinet - inca un micromort; o suta de fripturi la gratar - inca un micromort. Daca sari cu parasuta, fiecare saritura te costa 10 micromorti, adica echivalentul a 1000 de fripturi papate la sol. Tocmai d’aia eu prefer sa raman la gratar si sa mananc friptura. Micromortii astia se acumuleaza, adica, daca ai 18 ani si ai sarit cu parasuta in timp ce iti indesai pe gat o suta de fripturi, toata distractia te-a costat 12 micromorti cu tot cu sculatul din pat. Fiecare lucru pe care il facem implica si un risc, cat ar fi de mic, tot risc se cheama.
Cuvantul risc se trage din latinescul „riscare" care inseamna „a indrazni". Indiferent cat de precis il calculam, indiferent cat de mult ne-am dori sa nu existe, riscul face parte din viata noastra. A trai inseamna a indrazni. Teoretic, puteti consulta oricand tabelul micromortilor, calculand cat e ziua de lunga pana si cele mai mici riscuri, dar nimeni nu face asta pentru ca ai incepe sa-ti pierzi mintile. In viata, riscul e asumat si ramane, de regula, necalculat. Cu totul altfel sta treaba cand vine vorba de bani.
In economie, riscul e cea mai importanta variabila. Chiar acum, in timp ce te uiti la clipul asta, milioane de laptopuri, servere si PC-uri dotate cu inteligenta artificiala calculeaza non-stop, secunda de secunda, riscul atasat fiecarei actiuni listate la bursa, a fiecarei criptomonede si a fiecarui pachet financiar. Masinariile astea, raspandite pe tot globul, prin subsolurile guvernelor, armatei si corporatiilor calculeaza riscul pentru a prezice un singur lucru: viitorul.
Ideea ca omul isi poate lua destinul in propriile maini si poate anticipa matematic tot ce urmeaza sa se intample nu e deloc simpla si omenirea a avut nevoie de mii de ani de inovatii si dezbateri filosofice pentru a ajunge la ea. Exact asta e povestea pe care o spunem astazi. Hai sa vedem cum s-a calculat viitorul:

Zaiafet


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.