Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
03:05
  Marin Moraru si Marian Hudac - Aspirina si piramid
2.545 vizite - 0 comentarii
adaugat de alga
 
  Marin Moraru si Marian Hudac Aspirina si piramidonul
937 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Marin Moraru - Aspirina si piramidonul
1.264 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Biletul - Dem Radulescu si Marian Hudac
1.089 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Marin Moraru - Calomnie (Cehov)
1.971 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Marin Moraru - Despre cenzura comunista
1.276 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Marin Moraru si Toma Caragiu - Bicicleta Galbena
1.467 vizite - 0 comentarii
adaugat de oana
 
  Dem Radulescu si Marian Hudac - Oferta (1976)
662 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Dem Radulescu si Marian Hudac - Doi Vulpoi / 1983
2.643 vizite - 0 comentarii
adaugat de micle
 
  Marin Moraru - Varvara si doctorul
3.324 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Haioase >> Comedie
 

 

Marin Moraru si Marian Hudac Aspirina si piramidonul

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 01.11.2011  Adauga la favorite 2.027 vizualizari

Nota film: 4.67 / 5 (3 voturi )
   
 
Celebrul actor roman de teatru si film Marin Moraru s-a nascut pe 31 ianuarie 1937, in Bucuresti intr-o familie modesta, de muncitori, intr-o zi de vineri, cand afara ningea cu fulgi mari.

Nu a cochetat de mic cu recitari, poezii sau cantecele, viitorul "diamant"al teatrului si filmului romanesc slefuindu-se incetul cu incetul. A dat examen la Politehnica, a vrut sa se faca inginer ori aviator, numai ca nepotrivirea "de caracter" s-a simtit foarte repede si a hotarat sa-si incerce sansa de actor. A dat examen, nu a reusit "din prima", asa ca a fost admis doar ca "audient". Asta se intampla prin 1957.


Intra din a doua "incercare si a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica (I.A.T.C.) "I.L.Caragiale" , clasa profesor Dina Cocea, promotia 1961, avand ca examen de diploma rolul Agamita Dandanache din piesa “O scrisoare pierduta" de I.L.Caragiale.

Dupa absolvirea facultatii, a activat ca actor pe scenele de la Teatrul Tineretului (1961-1964), apoi la Teatrul de Comedie (1965-1968), la Teatrul Lucia S. Bulandra (1968-1971) si la Teatrul National "I. L. Caragiale" (1971-1974).

De 45 de ani este casatorit cu aceeasi femeie Lucica Moraru (Redactor muzical la Radio )de care il leaga o profunda dragoste si prietenie, si pentru ca se cununa pe 29 februarie, ii place sa glumeasca:" noi o putem aniversa numai din 4 in 4 ani. Ne-am cununat pe 29 februarie. Asa ca, socotind din 4 in 4 ani, avem doar... 11 ani de cand ne-am luat!". Nu au copii dar iubesc mult animalele si in special pisicile.


Dupa o perioada in care a predat in calitate de conferentiar universitar la I.A.T.C. Bucuresti (1974-1980), s-a reintors in anul 1980 la Teatrul National "I. L. Caragiale", unde este actor si in prezent. Din anul 2002 este Societar de onoare al Teatrului National din Bucuresti.

Azi, in 2009, fostul audient celebreaza 52 de ani de teatru si vorbim despre el ca despre o valoare nationala. Un actor care a uluit lumea teatrului - "specialisti", spectatori si colegi - cu creatiile sale antologice. Spectacole precum "D'ale carnavalului", "Leonce si Lena", "Nepotul lui Rameau", "Capul de ratoi", "Umbra", "Troilus si Cressida", "Ocolul pamantului", "Trei gemeni venetieni", ori, dupa Revolutie, "Tache, Ianke si Cadar", "Egoistul", "Crima pentru pamant" l-au avut si il au in fruntea distributiei...

In film Marin Moraru cunoaste consacrarea deplina pe parcursul anilor 1970 si 1980, cand este distribuit in roluri importante din filme-cult ale vremii, regizate de Manole Marcus (Actorul si salbaticii, Operatiunea „Monstrul"), Dan Pita (Filip cel Bun, Concurs, Faleze de nisip) sau Horea Popescu (Cuibul de viespi) etc.

Actorul care a facut onoare scolii romanesti de teatru si film a primit in data de 2 martie 2009 premiul pentru intreaga cariera la Gala Premiilor Gopo. Aceasta reprezinta recunoasterea legitima pe care lumea filmului de la noi o acorda contributiei importante pe care a avut-o Marin Moraru la istoria ultimelor 4 decenii de cinematografie din Romania.

"Marin Moraru este una dintre acele minuni pe care le-a creat Dumnezeu pentru ca noi, oamenii de rand, sa intelegem mai bine ce vrea sa insemne un om peste care a pogorat Harul Sfant. Poate pentru a nu-l face prea vulnerabil, prea expus curiozitatii semenilor sai, Dumnezeu i-a dat o infatisare de om obisnuit. "Semne particulare n-are". Ci doar privirea care ii vine parca din alt taram. Intr-o clipa, privirea asta poate oglindi tristetea lumii, si-apoi toata voiosia, toata candoarea ei.

Oamenii obisnuiti - colegii de teatru, prietenii de-o viata - i-au zis "Marinus". Nu numai de drag, ci, poate, si din dorinta inconstienta de a "indulci" distantele. Nu este usor sa te afli, zi de zi, in preajma unuia dintre cei mai mari actori pe care i-a avut si ii are pamantul romanesc! Modestia lui neverosimila, zambetul lui blajin - nu numai ca nu inlesnesc dialogul ci, dimpotriva, sporesc sfiala celui care-i sta in fata..."(Silvia Kerim)

Acum a primit provocarea de a juca si in Filme de televiziune: "Inima de tigan"unde, alaturi de prietenul si golegul lui de o viata Gheorghe Dinica realizeaza memorabile creatii actoricesti.

Plin de energie si vitalitate la 72 de ani, modest si boem, a facut din mesreria sa o "profesiune de credinta" si este Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.