Candva un orasel prosper, Sulina este victima declinului si derutei post-comuniste. Zece ani dupa caderea lui Ceausescu, locuitorii lui inca traiesc in saracie. In ciuda disperarii lor, mai este loc pentru vise si umor.
In acest film Thomas Ciulei incearca sa prezinte situatia reala a anumitor locuitori, izolati si uitati de societatea prospera. Filmul este un documentar realizat cu imagini si discutii cu localnicii. Imaginile urmaresc personajele si redau intocmai, in forma bruta, discutiile cu alti localnici, oameni din zona. Peisajele sunt anoste si triste, participand la starea sufleteasca a celor de acolo: micul Ionut, Toni, Varvara...
In anii comunismului Sulina a fost un oras prosper, mai ales ca se afla intre Dunare si Marea Neagra. Acum, dupa ceva mai mult de 10 ani de la Revolutie, aceasta locatie este un loc uitat de oameni si de Dumnezeu.
Documentarul realizeaza un portret al localnicului, al celui ramas inca pe aceste meleaguri, luand ca personaje principale trei generatii de locuitori ai Sulinei, ai Deltei Dunarii.