Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  40 cele mai ciudate coincidente
145 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CELE MAI CIUDATE TIPURI DE ciuperci
104 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai ciudate 20 de case din lume
32 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  15 cele mai ciudate locuri in care traiesc oamenii
202 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Artefacte care nu ar fi trebuit niciodata gasite
118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  25 de descoperiri misterioase facute sub apa
139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 de creaturi terifiante gasite in Groapa Marianelor
39 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 cele mai CIUDATE MESERII ale tuturor timpurilor
704 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai ciudate case din Lume / Top 10
1.505 vizite - 0 comentarii
adaugat de annemary
 
  Acest obiect negru terifiant a aterizat din spatiu
11 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Cele mai ciudate obiecte gasite in spatiu

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.04.2020  Adauga la favorite 348 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
esi nu cunoastem multe lucruri despre Univers, ceea ce am descoperit pana acum este atat impresionant, cat si infricosator.

Business Insider prezinta o lista cu ciudateniile descoperite pana acum de astronomi.



Planeta diamant sau oglinzile de pe Luna. Zece obiecte din spatiu despre care probabil nu stiai ca exista


Desi nu cunoastem multe lucruri despre Univers, ceea ce am descoperit pana acum este atat impresionant, cat si infricosator.




Exista un nor spatial gigantic care ar putea mirosi a rom



Norul spatial Sagittarius B2 este compus din praf si gaze si se afla in centrul Caii Lactee. Acesta este compus in mare parte din format de etil, molecula ce ofera romului aroma sa unica si zmeurei gustul fructat. Asadar, daca treci prin Sagittarius B2 ai putea simti mirosul romului si gustul zmeurei.

Cercetatorii au descoperit o planeta ce ar putea fi compusa doar din diamant solid




In 2017, o echipa internationala de astronomi a descoperit o planeta ce parea a fi compusa doar din diamant solid. Pulsarii reprezinta stele neutronice mici ce au un diametru de aproximativ 20 de kilometri si se rotesc de sute de ori pe secunda. In timpul rotatiei, acestea emit radiatii.

Planeta are ca pereche pulsarul PSR J1719-1438, iar cercetatorii cred ca este compusa in totalitate din carbon cu o densitatea suficient de mare pentru a se cristaliza, ceea ce inseamna ca o mare parte din planeta este un diament. Planeta realizeaza o orbita completa in jurul stelei sale o data la doua ore si 10 minute. Masa este putin mai mare decat cea a lui Jupiter, dar este de 20 de ori mai densa.

Exista o planeta compusa in intregime din gheata in flacari



Gliese 436b este o planeta pradoxala. Exoplaneta este compusa in mare parte din gheata, dar se pare ca mare parte din aceasta este in flacari. Suprafata lui Gliese 436b are o temperatura de 436 grade Celsius, chiar si asa gheata sa ramane intacta datorita fortei gravitationale imense exercitata de nucleul planetei.

Forta face ca gheata sa fie mult mai densa decat cea cu care suntem familiari, de asemenea se crede ca orice vapor de apa care s-ar putea evapora este compresat.





Pulsarul J1311-3430 este un tip de stea neutronica ce bombardeaza steaua sa cu radiatii. Cu cat pulsarul distruge mai multa materie din stea, cu atat aceasta se roteste mai lent. Energia eliberata de pulsar poate provoca explozia companionului sau.

Astronomii au detectat o planeta ce calatoreste singura prin univers



„Planeta stranie" CFBDSIR2149 a fost descoperita in 2012. Lucrul staniu la aceasta planeta este ca, spre deosebire de majoritatea obiectelor spatiale de acest tip, nu orbiteaza in jurul unei stele. Planeta are o masa de sapte ori mai mare decat cea a lui Jupiter. Astronomii cred ca exista probabil miliarde de planete stranii, probabil mult mai multe decat cele ce orbiteaza in jurul unei stele.


Exista o planeta pe care ploua cu sticla ascutita




Zona albastra a exoplanetei HD 189733 b contine un fenomen straniu. Conform NASA, daca te-ai afla pe suprafata acestei lumi ai fi supus vantului ce sufla cu 8.650 de kiloemtri pe ora. Este de aproximativ sapte ori viteza sunetului. De asemenea, ploile de pe aceasta planeta sunt compuse din sticla ascutita.


Cercetatorii au descoperit multiple planete locuibile




Astronomii au identificat peste 40 de planete asemanatoare cu Pamantul, ceea ce inseamna ca au conditiile favorabile vietii extraterestre. Una dintre cele mai recent descoperite si cea mai promitatoare este Ross-128b, o exoplaneta aflata la 11 ani lumina de Terra.

Strcutura externa a planetei este compusa din roci, iar temperaturile ar putea permite existenta apei lichide la suprafata. Un intreg an, pe Ross-128b dureaza doar 10 zile.



Stelele cazatoare chiar exista




„Stelele cazatoare" pe care le observam deseori pe cer sunt doar meteori ce ard in atmosfera Pamantului. Se pare ca exista si stele care se misca foarte rapid prin spatiu. Aceste stele cu hipervelocitate au fost descoperite de astronomi in 2005. Se crede ca ele se formeaza atunci cand un sistem stelar binar este distrus de catre o gaura neagra supermasiva. Una dintre stelele din sistem este de obicei consumata de gaura neagra, in timp ce a doua ajunge sa se deplaseze prin spatiu cu o viteza de milioane de kilometri pe ora.

Exista 100 de oglinzi pe suprafata Lunii




Multe persoane nu stiu ca astronautii Buzz Aldrin si Neil Armstrong au lasat un suvenir ciudat pe suprafata Lunii dupa misiunea Apollo din 1969. Exploratorii spatiali au lasat un panou cu o latime de 60 de centimetri acoperit de 100 de oglinzi. Astronomii din prezent inca utilizeaza panoul pentru a calcula distanta dintre Luna si Pamant prin transmiterea pulsatiilor laser catre suprafata oglinzilor. Acesta este singurul experiment al misiunii Apollo ce este inca functional.

Cea mai mare rezerva de apa din univers pluteste in jurul unei gauri negre




Apa este esentiala oamenilor, iar in univers nu exista un alt loc mai bogat in apa decat quasarul APM 08279+5255. Quasarii, prin definitie , sunt obiecte extrem de compacte ce au infatisarea unei stele si sunt extrem de luminosi. Specialistii considera ca acestia sunt alimentati de catre gaurile negre supermasive.

Quasarul in cauza contine o gaura neagra in jurul caruia se afla un nor de vapori ce contine de 140 de trilioane de ori mai multa apa decat pe Pamant. Acesta este cel mai mare depozit de apa descoperit.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.