Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Regina noptii – plantare si ingrijire
533 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Astrophytum – Tichia Episcopului
953 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 sfaturi, trucuri practice pentru gradinarii incepatori
520 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Despre orhidee: intretinerea si transplantarea
880 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi pentru ingrijirea cactusilor
383 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Alcoolul: Dusmanul ascuns al corpului si creierului
206 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Lalele pestrite
86 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cultivarea cartofilor de la A la Z
262 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Folositi rostopasca si scapati de melci
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum ne ingrijim plantele pe timp de canicula
256 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

CURIOZITATI DESPRE CACTUSI

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.03.2020  Adauga la favorite 436 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
1 Exista cactusi foarte mici, de numai 1-2 cm si cactusi cu inaltimea de 10-12 m. Spre exemplu, o specie de cactus originara din Argentina atinge circa 25 m inaltime si e un adevarat gigant in lumea cactusilor.

2 Pe masura schimbarii conditiilor climatice, care deveneau tot mai aride, s-au schimbat si cactusii, adaptandu-se la aceste conditii. Frunzele lor s-au transformat in spini, ghimpi, tepi si perisori, care ne surprind prin diversitatea de forme, culori si dimensiuni.

3 Tulpinile cactusilor s-au ingrosat treptat, devenind carnoase si fiind, de cele mai dese ori, acoperite cu o pajghita de ciara. Cactusii au tulpina in forma de coloana, de candelabru sau de butoi, cei din urma pot sa acumuleze pana la 2500-3000 l de apa.

4 In mediul lor natural, cactusii pot tolera lipsa precipitatiilor pentru o perioada foarte lunga de timp, comparativ cu alte specii de plante. De aici si credinta ca acestia nu au nevoie niciodata de apa sau ca necesita o cantitate extrem de mica.

5 Cactusii din zonele desertice prezinta radacini foarte bine dezvoltate care patrund pana la sursele de apa freatica si un mecanism prin care retin roua, ceea ce demonstreaza ca nu duc lipsa de umiditate. Nu acelasi lucru se poate afirma despre cactusii de apartament. Intrucat dezvoltarea radacinilor acestora este limitata de dimensiunile ghiveciului iar posibilitatea de a capta roua este inexistenta, cactusii de apartament necesita periodic asemenea oricarei plante, aportul vital de apa.

6 Chiar daca sunt adaptati sa reziste bine in conditii de temperatura foarte ridicata, cactusii reusesc sa tolereze bine si frigul. In functie de specie, acestia tolereaza cu succes valori cuprinse intre -20 si 10 grade Celsius. In timpul sezonului rece cactusii intra in repaus hibernal fiind chiar recomandat sa fie tinuti la temperaturi scazute.

7 Daca sunt tinuti intr-un loc racoros pe timpul iernii este bine sa fie udati foarte rar, deoarece ei, nevegetand nu consuma apa si acea apa le putrezeste radacinile.

8 Cactusii sunt cultivati nu doar ca plante ornamentale ci si pentru propria alimentatie sau ca furaj pentru animale? Opuntia ficus-indica, de exemplu, este crescuta in tari precum Mexic, Algeria, Chile pentru fructele sale comestibile denumite „tuna".

9 Mirosul florii de cactus american poate fi simtit chiar si la o departare de 1 kilometru. Aceasta este cea mai puternic mirositoare planta cunoscuta.

10 Exista si cactusi de padure care sunt originari din padurile junglei americane si resc agatati pe ramurile arborilor, prezentand radacini adventive.

11 Exista un cactus - Printesa noptii (Selenicereus grandiflorus) a carui flori albe se deschid doar noaptea. Florile au miros de vanilie, fructele sunt rosii in forma de para si din sucul acestora se fabrica medicamente folosite in combaterea afectiunilor inimii.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.