Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum faci din semineu o centrala termica -
476 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce sa faci inainte de o inundatie
399 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faci un miros placut in toata casa
328 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CUM iti faci casa sa miroase uimitor!
25 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  E bine sa scapam de lucrurile vechi din casa la curateni
997 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faci coltul bogatiei in casa ta!
489 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cinci greseli de evitat cand iti faci o casa
329 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce trebuie sa faci in caz de incendiu
78 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa iti faci viata mai usoara
178 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Atentie la frig
113 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Ce trebuie sa faci in casa ta in martie

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 10.03.2020  Adauga la favorite 360 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Curatenia de primavara este o necesitate. Va improspata casa si te va improspata pe tine. Nu le face pe toate intr-un singur weekend. Repartizeaza treburile pe mai multe zile si incepe de sus in jos, cu camerele mici, spatiile in care umbli rar. Arunca ce nu-ti trebuie, aranjeaza si organizeaza.

Acorda o atentie speciala paturilor, saltelelor, pernelor, plapumilor si paturilor. Unele trebuie doar aerisite, altele scuturate, altele spalate. Intoarce salteaua si bate-o bine cu un batator. Bunica facea asa si facea foarte bine! Uda un cearceaf vechi cu apa in care punea o cana de otet alb. Il intindeam , stors bine peste saltea si batea salteaua bine bine, cu pofta si multa energie. Cred ca-si descarca niste angoase! Clatea apoi cearceaful, il uda din nou cu apa si otet, intorcea salteaua si relua operatia.

In martie avem mult mai multa lumina, iar lumina este esentiala pentru frumusetea casei, asa ca trebuie sa dai atentia cuvenita ferestrelor. Cuvintele de ordine sunt: lasa lumina sa intre in casa! Daca ai draperii groase e de preferat sa le schimbi cu unele mai fluide, sau pur si simplu sa le scoti de la ferestre in perioada sezonului cald.

Inainte de curatenia efectiva, repara ceea ce nu merge bine in casa. Garniturile robinetilor, vreo proza stricata, schimba becurile arse. Ideea este sa face acele mici reparatii pe care nu ai avut chef, timp sau energie sa le faci in lunile de iarna. Fa un pas mai departe si vezi daca sunt eventuale mici reparatii pe care le poti face prin casa. Ceva zgarieturi pe mobila, vreo balama de dulap care se misca, o usa care scartaie.

Controleaza cu atentie toti peretii pe care stau mobilele mari – biblioteca, sifoniere, colturile de jos si de sus ale camerelor si indeparteaza eventualele pete de mucegai. Chiar daca ai o casa sanatoasa, mucegaiul poate apare in locurile acoperite de mobila, unde nu circula aerul.

Acorda cateva minute fiecarui ghiveci cu plante pe care il ai in casa. Curata frunzele uscate, schimba pamantul sau doar completeaza-l, adauga ingrasamant si eventual adauga alte plante verzi in casa, in locul celor carora nu le merge bine sau au trecut cu greu peste iarna.

Rezerva o zi pentru camara si debarale. Sunt locurile cele mai dezordonate din casa pentru ca mereu cineva are ceva de ascuns sau de depozitat "pentru moment", acolo. Fa ordine, organizeaza si arunca tot ceea ce nu-ti mai este de folos.

Fa o mica investitie in ceva util sau pentru decor pentru fiecare camera din casa. Ceva nou in bucatarie – o fata de masa colorata, un ceas de perete, ceva nou pentru baie – covorase de baie noi sau o perdea de dus, pentru dormitor – o patura, o lejerie noua, si neaparat in camera de zi a casei tale – o rama pentru fotografii, o perdea noua, o husa pentru canapea.

Ce trebuie sa faci in casa ta in martie

Aromele casei sunt si ele esentiale. Iarna misoase a scortisoara si portocale, primavara aromele casei trebuie adaptate noului sezon. Alege arome naturale proaspete, de flori, mere verzi, lamaie sau marine.

In loc de final o recomandare. In marie trebuie sa ne bucuram toti de flori. Asa ca o casa fara flori, in martie, este de neconceput. Alege zambile in ghiveci, narcise in ghiveci sau plante cu flori cat mai colorate, tot in ghiveci. Ideale sunt petuniile, kalanchoe, crassula, campanula, violeta de Parma. Pe toate le gasesti in perioada asta in marile magazine la standurile cu plante in ghiveci. Fiecare in parte va aduce energie si un aer proaspat si primavaratec in casa!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.