Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Insula Changuu (Insula Inchisorii) Tanzania
580 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Iraklia-Grecia
716 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Rutland
722 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Reunion
837 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insulita Saria-Karpathos
397 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5.Insula Nisyros,Grecia
2.390 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Insula Saaremaa, Estonia
1.502 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  INSULA RAB
1.560 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Fogo -Capul Verde
262 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Nabih Saleh-Bahrain .
817 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Perast – o insula facuta de mana de om

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.02.2020  Adauga la favorite 238 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Daca te-ai intrebat vreodata cum se numeste cel mai sudic fiord din Europa, ei bine, afla ca-i cunoscut sub numele de Boka Kotorska si se intampla sa fie si cea mai uimitoare destinatie din Muntenegru. Zona da pe-afara de orase vechi, pline ochi de istorie si cultura, peste care troneaza fara indoiala Perast, satul medieval aflat la numai 20 de minute de masina fata de Kotor. Nu te lasa pacalit de dimensiuni; da, Perast are doar o strada principala, dar e intesata de biserici si palate vechi.

Acestea fiind conditiile, nu ar trebui sa-ti fie prea greu sa gasesti terasa de la malul marii a restaurantului Conte, aflat in incinta hotelului cu acelasi nume. Si inca si mai usor iti va fi sa te bucuri de fotografia pe care ti-o ofera marea, in vreme ce chelnerii se inghesuie sa te serveasca cu specialitati muntenegrene. Njegusi sir (branza) si njegusi prsut (sunca) sunt alimente produse chiar in satul vecin (Njegusi, dupa cum ai banuit), pe care le recomandam cu caldura.

Odata indeplinite doleantele culinare, gaseste locul de inchiriat barci si porneste-o inspre Doamna de pe Stanca. Mda… recunoastem ca ar putea suna cel putin dubios, dar fii increzator pentru ca te trimitem, de fapt, pe o insulita artificiala construita din pietre de dimensiuni reduse si desavarsita de Biserca Doamna de pe Stanca, alaturi de un muzeu care-i sade alaturi. Locul acesta are o oarecare semnificatie pentru catolicii locali, iar legenda care-i preceda se trage din 1452, cand doi marinari au gasit o icoana a Fecioarei Maria pe o stanca la marginea golfului. Acesti buni credinciosi, impreuna cu locuitorii Perastului, au hotarat ca semnul divin cere construirea unei insulite si a unei capele fix in locul unde-a fost gasita icoana.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.