Panteonul din Paris reprezinta un punct de atractie atat datorita arhitecturii sale, realizata avand ca model Panteonul din Roma, dar si datorita faptului ca aici au fost inmormantati de-a lungul vremii ramasitele unor personalitati franceze de exceptie, din diferite domenii de activitate.
Constructia a inceput in 1756 la dorinta regelui Ludovic al XV-lea si a fost definitivata in 1790, la 10 ani dupa moartea arhitectului Jacques-Germain Soufflot. Biserica, intrucat acesta era scopul original al edificiului, a departajat in privinta stilurilor domnia lui Ludovic al XV-lea de cea a lui Ludovic al XIV-lea si a inspirat mai apoi prin stilul ei neo-clasic constructii exceptionale in Paris precum Arcul de Triumf sau Bursa din Paris.
In 1791 constructia a fost destinata definitiv uzului de templu laic inchinat onoarei celor mai mari personalitati franceze. In Panteon au fost depuse ramasitele pamantesti ale unor mari artisti, politicieni sau oameni de stiinta, precum Voltaire, Jean-Jacqures Rousseau, Victor Hugo, Emile Zola, Antoine de Saint-Exupery, Marie Curie sau Alexandre Dumas.