Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cascada La Chisatoarea, Bran Moeciu
429 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vila Bran- Parada mascotelor
1.194 vizite - 0 comentarii
adaugat de sybylac
 
  Castelul Bran
1.126 vizite - 0 comentarii
adaugat de Laur
 
  Castelul Bran, Romania
1.143 vizite - 0 comentarii
adaugat de sybylac
 
  Cetatea Rasnov
946 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fundata
918 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pe poteci, spre inima ta! Ep. 31
316 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rapa Galbena-Iasi
365 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Districtul Uzupis, Vilnius
342 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mal Pais si Santa Teresa-Peninsula Nicoya
233 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Zona Bran – Moieciu

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 09.01.2020  Adauga la favorite 489 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) estimeaza o crestere de circa 15% a turistilor romani care opteaza, in 2013, pentru pensiunile rurale, in contextul unei cresteri generale a turismului intern.

Daca anul trecut a fost mai dificil pe partea de incoming (export de servicii – deci primirea de turisti straini), in acest an va fi inregistrata si pe acest segment o crestere cuprinsa intre 5 si 7%. Majoritatea turistilor straini care aleg pensiunile rurale din Romania provin din tari vecine precum Ungaria, respectiv din Germania, Franta (mai ales in mod individual), Israel si Japonia (in grupuri).
Cele mai solicitate regiuni de turism rural din Romania sunt zona de turism rural Brasov (Bran-Moieciu, Fundata, Rasnov, Cristian), Bucovina, Maramures si Marginimea Sibiului. Alte zone care inregistreaza cresteri ale preferintelor turistilor sunt nordul Olteniei (unde au aparut pensiuni de exceptie precum Conacul lui Maldar si Casa Cartianu) si Neamt (care a fost si gazda Congresului european de turism rural).
„Este din ce in ce mai greu sa departajam pensiunile pentru premiile pe care le oferim, deoarece a crescut mult atat calitatea serviciilor, cat si creativitatea lor. Sa nu uitam ca in 2012, Romania a fost gazda Congresului European de Turism Rural – Eurogites, iar expertii din Europa au apreciat judetul Neamt, unde s-a desfasurat aceasta manifestare de prestigiu. Acest congres a reprezentat o recunoastere a potentialului turismului rural romanesc. Incercam ca anul viitor sa propunem si un expert strain in juriul Margareta de Aur. O spun cu mandrie, Romania se numara printre tarile europene dezvoltate din punct de vedere al turismului rural, alaturi de Franta, Austria, Italia si Elvetia", a precizat Maria Stoian, Presedinte Fondator ANTREC.


Proprietarii pensiunilor turistice doresc o legislatie mai buna

Proprietarii de pensiuni turistice au acordat nota 4,80 din 10 pentru legislatia care reglementeaza activitatea din domeniu, intr-un studiu realizat de Asociatia de Ecoturism din Romania (AER), iar Grupul de Advocacy pentru Pensiuni (GAP) lanseaza public o solicitare catre Autoritatea Nationala pentru Turism de a se implica in realizarea unui cadru legislativ transparent si adaptat acestui segment de business.
Studiul arata ca legislatia directa pe turism nu este o problema pentru pensiuni, insa domeniile adiacente precum sanitar-veterinar, PSI sau ITM reprezinta o frana in dezvoltarea sectorului de pensiuni. Pentru sustinerea unor demersuri in acest domeniu s-a creat Grupul de Advocacy pentru Pensiuni (GAP), realizat de catre Asociatia de Ecoturism din Romania, Asociatia Nationala pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) si Asociatia Cele mai Frumoase Sate din Romania (ACFSR). GAP are ca obiectiv sustinerea reala a sectorului de pensiuni printr-o abordare integrata a domeniului legislativ in care toate domeniile conexe activitatii de turism sa se regaseasca intr-un cadru unitar.
Astfel, GAP lanseaza public o solicitare catre Autoritatea Nationala pentru Turism de a se implica prin mediere pentru a facilita realizarea unui cadru legislativ transparent si adaptat pensiunilor mici si mijlocii din Romania. „Nu suntem impotriva stabilirii unui cadru de reglementare a domeniului turismului in pensiuni, dar nu putem accepta ca acest cadru sa se transforme intr-o piatra de moara la gatul proprietarilor de pensiuni de buna credinta, ce doresc sa-si dezvolte o afacere legala indeosebi in spatiul rural’, a declarat Andrei Blumer, Presedintele Asociatiei de Ecoturism din Romania.
Studiul realizat de AER in perioada august – decembrie 2012 are scopul de a identifica problemele cu care se confrunta proprietarii si managerii de pensiuni turistice din punct de vedere legislativ. Cercetarea doreste sa traga un semnal de alarma cu privire la problemele reale cu care se confrunta pensiunile turistice de mici dimensiuni din mediul rural, insa nu este una
reprezentativa la nivel national din cauza esantionului mic de respondenti. Pensiunile chestionate au capacitate de cazare de la 4 la 43 de locuri, clasificare de la 1 la 4 margarete, sunt localizate in Suceava, Hunedoara, Brasov, Maramures, Tulcea, Covasna.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.