Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Casela World of Adventures-Mauritius
227 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Laponia suedeza
102 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kosterhavet
197 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Husky Safari
303 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Yala-Sri Lanka
94 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bali Safari & Marine Park-Bali
89 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Desertul Dubai
448 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Safari in desertul Sahara, Maroc si in desertul Thar
527 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kruger, Africa
381 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Gorongosa din Mozambic,
342 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Snowmobile Safari

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.12.2019  Adauga la favorite 353 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
NCAPAVEL.RO
Laponia – idee pentru vacanta de Craciun
Laponia este deja cunoscuta ca fiind tara lui Mos Craciun, locul magic unde alaturi de spiridusi, Mosul pregateste cadourile pe care le trimite in seara de Ajun copiilor de pretutindeni, strabatand lumea in sania trasa de reni.

Sunt atatea motive sa-ti petreci Craciunul in Laponia!
Cea mai frumoasa sarbatoare a anului devine, parca, si mai frumoasa, atunci cand Ajunul Craciunului te prinde acasa la Mos Craciun.
Laponia “imprastie" o vraja puternica: ceva intangibil, unde magia cuprinde intregul taram. Si nu este vorba doar de magia Mosului si a spiridusilor, ci si de alte elemente reprezentative precum aurora boreala, popoarele Sami, renii rosii si de activitatile caracteristice zonei, pe care le vei afla in cele ce urmeaza!
Din Bucuresti exista pachet complet de vacanta, cu destinatia Laponia. Este un program atent gandit, in cele mai mici detalii, cu activitati foarte interesante, incluse in programul zilnic, astfel incat copiii, dar si adultii sa aiba o experienta memorabila!



Stiai ca?


Laponia se intinde pe teritoriul a patru state: Norvegia, Suedia, Finlanda, Rusia. Majoritatea teritoriului se gaseste la nord de Cercul Polar. Coasta vestica este constituita din fiorduri, vai adanci, munti si ghetari, iar altitudinea maxima o atinge Muntele Kebnekaise (2111 m) in Suedia.

Samii (samit sau samek in limba proprie, termen care se pare ca vine din limba letona de la cuvantul „zēmē" care ar insemna „teritoriu") sunt un popor indigen. Traiesc in Scandinavia de Nord (nordul Norvegiei, Suediei, Finlandei) si in nordul Rusiei (Peninsula Kola). Cuvantul lapon este astazi considerat un termen invechit si injositor. Asta pentru ca in limba suedeza, denumirea de lapon este corelata cu „zdrente". De fapt, nu se stie exact de unde provine termenul „lapon". Limba lor este inrudita cu limbile uralice (finlandeza, maghiara) si limbile samoiedice.

Aurora boreala este un fenomen optic ce consta intr-o stralucire intensa observata pe cerul nocturn in regiunile din proximitatea zonelor polare, ca rezultat al impactului particulelor de vant solar in campul magnetic terestru. Termenul a fost folosit initial de Galileo Galilei, cu referire la zeita romana a zorilor, Aurora, si la titanul care reprezenta vanturile, Boreas. Apare in mod normal in intervalele septembrie-octombrie si martie-aprilie.







Care sunt cele mai interesante activitati pe care le poti face in Laponia?


Intalnirea cu Mos Craciun!
Casuta de basm a Mosului se afla la marginea padurii incovoiate de zapada, din apropierea satului Mosului, la limita Cercului Polar, in Levi, statiunea oficiala de schi a lui Mos Craciun. Levi este o alegere excelenta atat pentru familiile cu copii, cat si pentru impatimitii sporturilor de iarna, pentru ca dispune de cele mai mari partii din Finlanda, gazduind anual evenimentele din cadrul Cupei Mondiale la Schi.

Revenind la intalnirea cu Mosul, la sosire, Doamna Craciun isi intampina oaspetii si ii invita sa viziteze coliba Mosului, decorata in stil traditional. Copiii vor avea ocazia sa socializeze cu Mosul, sa ii spuna povesti si poezii, sa decoreze impreuna bradul, iar la final vor primi cadouri, desigur! In plus, Doamna Craciun le va destainui prichindeilor reteta sa speciala de turta dulce parfumata, iar spiridusii le vor arata copiilor sania fermecata, renii nazdravani in frunte cu Rudolf, renul magic cu nas rosu.











Excursie la Rovaniemi
In Rovaniemi , denumita si capitala Laponiei, ce atrage anual peste 300 000 de vizitatori din intreaga lume, este Santa Village, locul unde se afla si biroul Mosului. De aici vei putea trimite celor dragi o scrisoare cu stampila lui Mos Craciun, iti poti achizitiona suveniruri care sa-ti aminteasca de acest loc magic! Mai poti vizita si celebrul parc tematic Santa Park, cu o imensa pestera sapata intr-o stanca. Printr-un tunel feeric se ajunge in inima pesterii, unde toata lumea se bucura de cele mai frumoase momente ale sarbatorilor de iarna.





Program si tarife bilete parc aici



Husky Safari
Odata cu aceasta experienta, vei indragi foarte mult acesti prieteni dragi si va fi foarte interesant sa descoperi tainele conducerii saniei trase de cainii Husky. Inainte de a incepe aceasta experienta, vei lua parte la un instructaj care te va ajuta sa conduci sania trasa de Husky. Vei porni apoi in safari, ce dureaza aproximativ 1h15’, timp in care se parcurg 10 km. Apoi vei “sorbi" cateva bauturi calde la foc de tabara si vei afla mai multe povesti cu si despre Husky.

Tarif: 156 EUR/adult, 117 EUR/copil 4 – 13,99 ani






Excursie la Gradina Zoologica RANUA WILDLIFE PARK
Vei avea posibilitatea sa vezi o varietate de animale din zona arctica, chiar in mediul lor natural: ursi polari, reni, caprioare, cerbi, lynx, vulpea artica, bufnita de zapada, caini husky si multe altele. Este un loc cu adevarat magic in timpul iernii, a doua mare atractie pentru familii si copii dupa intalnirea cu Mos Craciun, desigur. Pentru majoritatea animalelor, iarna arctica este anotimpul preferat, cand ele se afla in elementul lor natural si este o adevarata placere sa vezi puii animalelor jucandu-se zglobiu in zapada.

Tarif: 125 EUR/adult, 95 EUR/copil 4 – 13,99 ani

Program si bilete aici





Snowmobile Safari
Aceasta excursie iti va arata cu adevarat natura Laponiei. Calatoria cu snowmobile te va purta de-a lungul lacurilor inghetate si a padurilor inzapezite, cu cele mai frumoase privelisti din jurul statiunii Levi. Traseul continua prin padure si daca sansa iti surade, te vei intersecta cu o turma de reni aflata in cautarea hranei lor preferate, muschi si licheni, ingropate la 1 m sub zapada. Iar daca esti pasionat de pescuit, poti sa-ti incerci norocul la pescuit la copca.

Pont: incearca snowmobile safari si noaptea, experienta este magica! Si cu putin noroc, daca cerul este senin, vei putea admira stelele si luna care se oglindesc mirific pe intinderea de zapada! Iar cu si mai mult noroc vei vedea Aurora Boreala cu stralucirea ei intensa, observata pe cerul nocturn.

Tarif: 135 EUR/adult; 100 EUR/copil 4-12 ani. Copii sub 4 ani: gratuit.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.