Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Parabole din Pateric (Rusia 2010) Partea 2
1.783 vizite - 0 comentarii
adaugat de MARCU
 
  Palmele (Rusia 1993) Basarabia Subtitrat RO / 138 min
2.755 vizite - 0 comentarii
adaugat de vama
 
  Trenul lui Lenin (1988) cu Ben Kingsley / Partea 2/2
2.908 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasile
 
  Trenul lui Lenin (1988) cu Ben Kingsley / Partea 1/2
2.933 vizite - 0 comentarii
adaugat de vasile
 
  In Numele Meu (Rusia 2010) / Subtitrat RO / 27 min
4.570 vizite - 0 comentarii
adaugat de chiachu
 
  Nikolai Gogol - Casatoria (Rusia 2010) Comedie / 73 min
1.169 vizite - 0 comentarii
adaugat de TUDOR
 
  Suflete tacute (Rusia 2010) Drama,Romantic / 88 min
2.239 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Zilele maniei (UK 1973) Drama / 112 minute
917 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insulele pierdute (Israel 2008) Aventuri 103 min
17 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Armistitiul (Italia 1997) Drama 108 min
310 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Filme complete
 

 

Parabole din Pateric (Rusia 2010) / Partea 1

 
 
 
 
 
Adaugat de calul 30.11.2019  Adauga la favorite 864 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
Nota IMDB: 7.
   
 
Trei sunteti voi, trei suntem noi

Nota IMDB:7

Trei tineri scapati dintr-un naufragiu au reusit sa ajunga intr-o insula nelocuita. Vaporul s-a scufundat si ei si-au organizat viata cum au putut, avand acolo cele de trebuinta. Nu stiau nici o rugaciune. Stiau doar ca Dumnezeu este Treime, asa ca au imaginat o rugaciune simpla: "Trei voi, trei noi, miluiti-ne pe noi".

Toata viata, pana au ajuns ca la 90 de ani, au rostit aceasta rugaciune. La o vreme, a ajuns acolo un vapor, din intamplare caci calea era greu navigabila, si pe ci era si un episcop. Vazand semne ca insula ar fi locuita, in ciuda indicatiilor hartilor ca ar fi pustie, au coborat toti de pe vapor si i-au gasit acolo pe cei trei, ninsi de ani si de asteptare.

Episcopul i-a intrebat ce rugaciuni stiu, si ei i-au raspuns: Stim o rugaciune simpla, compusa de noi, fiindca atunci cand vaporul nostru a naufragiat, nu prea eram dintre cei cu educatie religioasa. Si si-au descoperit textul rugaciunii. Episcopul le-a spus ca nu e de ajuns si ca sunt in primejdie sa-si piarda mantuirea. I-a povatuit sa invete macar rugaciunea domneasca, Tatal nostru. I-a invatat rugaciunea Tatal nostru, iar conducatorul vaporului i-a invitat sa se intoarca inapoi in tarile lor. N-au vrut. Erau prea batrani si se obisnuisera acolo pe insula.

Intr-o zi vaporul a plecat. Dar n-a apucat sa se departeze mai mult de o zi de mal, ca la un moment dat cei de pe vapor i-au vazut cu stupefactie pe cei trei batrani venind spre vapor si umbland pe apa ca pe uscat. Comandantul a oprit vaporul si episcopul i-a intrebat: "Ce-i cu voi? V-ati razgandit? Vreti sa va intoarceti inapoi in tarile voastre?" "Nu, a raspuns unul dintre ei, dar am uitat jumatate din rugaciunea ce ne-ai invatat, si ne temem sa nu ne pierdem mantuirea, asa cum ai spus Prea Sfintia Ta. Pana la jumatate merge, dar mai incolo numai merge".

Episcopul si-a dat seama atunci ca oamenii nu mai aveau nevoie de nici o alta rugaciune, in afara de aceea pe care o stiau ei. Aceea era rugaciunea in duh si in adevar, pentru ca era adresata lui Dumnezeu din suflete curate, cu toata credinta, cu toata forta sufletului lor. Numai asa se putea explica darul ce-l capatasera, de a merge pe apa ca pe uscat. Si atunci le-a spus: "Duceti-va inapoi si ziceti-va mai departe rugaciunea voastra, si mantuiti-va in Domnul, si rugati-va si pentru noi! "

Parabola vorbeste de la sine. Noi traim in mijlocul lumii si, asa cum avem nevoie de scoli pentru a invata, de spitale pentru a ne lecui, de imbracaminte si de fabrici de imbracaminte, de lumina si de uzini electrice, de carti si de tipografii, si inaintea lor de autori, tot asa avem nevoie si de conditii pentru a ne exprima legaturile cu Dumnezeu si comuniunea dintre noi, in sensul invataturilor lasate de Mantuitorul. Si cei trei se exprimau in felul lor, comunitar. Devenisera trei ca unul si capatasera acelasi dar. In acest sens cei trei sunt un bun exemplu si pentru noi, si parabola nu e numai pentru pustnici!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.