Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum economisim hartie
2.073 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum reutilizam apa de gatit
27 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Prosoape de hartie- sa economisim!
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum te distrezi la plaje
72 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa te distrezi la plaja
148 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa-ti imbunatatesti memoria
186 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 lucruri care iti fac viata mai usoara
2.649 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primele saptamani ale bebelusului.
532 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sunteti consumatori de ceai?
316 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se curata de pene si cum se transeaza un pui
650 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Cum economisim gazele

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.10.2019  Adauga la favorite 635 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Izolati imbinarile ferestrelor cu garnituri de etansare autoadezive (tip purfix). In cazul ferestrelor cu tamplarie de lemn si sticla simpla, pierderile de caldura prin spatiile neizolate pot reprezenta mai mult de 30% din totalul pierderilor de caldura in sezonul rece.

2. Reglati temperatura din locuinta dumneavoastra in functie de confortul dorit luand in considerare ca peste temperatura de 19 °C, fiecare grad in plus poate sa insemne o crestere a consumului de gaze naturale cu circa 8%.

3. Deschideti larg ferestrele pe perioade scurte de timp astfel incat spatiile sa se aeriseasca si sa se incalzeasca mai repede. Pierderile de caldura sunt mai mari daca lasati ferestrele intredeschise pe perioade lungi de timp.

4. Izolati conductele de agent termic mai ales in cazul celor care traverseaza spatii neincalzite (holuri, subsoluri, garaje, magazii), pentru a minimiza pierderile de caldura.

5. Asigurati-va ca radiatoarele nu sunt acoperite de perdele sau alte obiecte, pentru a nu ingreuna schimbul de caldura, aerisiti si caloriferele de cate ori este cazul.

6. Setati din centrala termica o temperatura mai scazuta a apei calde astfel incat sa nu necesite combinarea cu apa rece. Trebuie mentionat ca la o centrala de apartament care prepara atat agent termic cat si apa calda menajera, consumul de gaze naturale este maxim in momentul cand se prepara apa calda.

7. Folositi un termostat de ambianta care comanda functionarea centralei tinand cont de temperatura setata in camera in care se monteaza si care determina o reducere cu pana la 25% a costurilor de incalzire.

8. Montati robinete cu cap termostatat pe calorifere pentru a controla debitul agentului termic din radiator in fiecare camera.

9. Izolati termic peretii, acoperisul si ferestrele pentru a reduce cu pana la 50% costurile de incalzire.

10. Asigurati-va de functionarea optima a aparatelor consumatoare de gaz. Solicitati sprijinul instalatorilor autorizati pentru reglarea arzatoarelor, verificarea filtrelor de apa si a depunerilor de calcar pe conducte, astfel incat sa evitati consumul excesiv de gaze naturale.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.