Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Rufele nu vor avea un miros neplacut
76 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se aprinde CORECT FOCUL in SOBA?
169 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Greseli pe care le faci cand incarci telefonul
599 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cinci greseli de evitat cand iti faci o casa
329 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce facem cand ne ratacim padure!
1.980 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Poti sa albesti rufele cu o solutie preparata chiar de t
1.659 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  7 greseli frecvente care iti distrug telefonul
652 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Rufele – o continua provocare
295 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce facem cand doi copii se cearta?
1.143 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Greseli facute de stapanii de pisici
115 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

6 greseli pe care le facem cand calcam rufele

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.09.2019  Adauga la favorite 489 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Calcarea hainelor este un proces meticulos, care necesita atentie si rabdare, mai ales cand vine vorba despre piesele vestimentare fabricate din materiale mai delicate. Graba, neatentia sau comiterea unor greseli pot scurta durata de viata a hainelor noastre, le pot arde sau pot slabi materialul, care devine astfel mai predispus la rupere sau uzura.

Daca vrei ca toate rufele sa fie perfect calcate, fara cute inestetice, dar iti doresti sa se pastreze ca noi mai mult timp, atunci iata cateva greseli frecvente pe care ar trebui sa incerci sa le eviti:
Calci hainele care sunt prea uscate
Cutele hainelor sunt mai usor de indreptat atunci cand materialul este inca putin umed. Cu cat rufele sunt mai uscate, cu atat va trebui sa insisti mai mult cu fierul incins asupra lor. Temperatura inalta contribuie la deteriorarea materialului in timp. Multe aparate de calcat profesionale au functii de stropire cu apa a hainelor sau functia de aburi, care iti permit sa calci rufele mai usor, fara sa depui prea mult efort pentru indepartarea cutelor. Ai grija insa ca suprafata pe care calci hainele sa fie una plana, fara denivelari, astfel incat sa nu fie nevoie sa revii cu fierul asupra suprafetelor deja calcate.

Nu tii cont de specificatiile de pe eticheta
Toate tesaturile au pe eticheta specificatii legate de temperatura optima la care pot fi spalate, dar si detalii legate de modul in care trebuie calcate. Unele materiale nu se preteaza spalarii clasice si trebuie intotdeauna duse la curatatorie. Alte materiale trebuie calcate cu o protectie deasupra, care sa le fereasca de contactul direct cu talpa fierului de calcat. Desigur, aparatele moderne de calcat pot fi mai usor utilizate direct pe materialele sensibile, intrucat dispun de tehnologii care protejeaza tesatura de ardere sau ingalbenire.

Nu cureti corect fierul de calcat
Fierul de calcat trebuie curatat in mod regulat, pentru a indeparta petele de pe talpa, dar si depunerile de calcar, mai ales daca ai uitat sa umpli rezervorul cu apa oxigenata si ai folosit-o pe cea de la robinet. Mentinerea fierului de calcat curat poate preveni lipirea acestuia de haine, dar si patarea accidentala a textilelor. Este important sa stii cum se curata fierul de calcat si sa respecti cateva sfaturi simple pentru a evita orice probleme pe viitor, dar si pentru a pastra aparatul in perfecta stare de functionare pentru un timp mai indelungat.

Nu golesti rezervorul fierului de calcat
Daca nu ai folosit apa oxigenata pentru a umple rezervorul fierului, atunci este important sa golesti rezervorul dupa fiecare utilizare si sa nu depozitezi aparatul plin cu apa. Aceasta greseala poate deteriora componentele interne ale fierului de calcat si poate favoriza aparitia ruginii, care se depune apoi pe haine si le pateaza.

Nu respecti indicatiile de pe aparatul de calcat
Orice fier de calcat are o rotita sau un buton cu ajutorul caruia setezi temperatura potrivita, in functie de materialul pe care vrei sa il calci. Aceste indicatii nu sunt orientative si este bine sa tii cont de ele atunci cand folosesti fierul. De exemplu, foloseste temperatura recomandata pentru bumbac atunci cand calci lenjeriile de pat fabricate din acest material si vei observa ca suprafetele se calca mult mai usor, fara sa fie arse. De asemenea, pentru materialele delicate, incepe prin a regla temperatura la cel mai jos nivel si creste-o treptat, pana cand ajungi la cea optima.

Lasi materialele delicate la final
In general, ar trebui sa incepi prin a calca lenjeria intima si hainele fabricate din materiale delicate si sa inchei cu netezirea rufelor din materiale groase, rezistente, cum sunt cele din velur sau jeans. Atunci cand amani calcarea materialelor sensibile pana la final, fierul este deja incins si creste riscul de a le arde sau a le deteriora.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.