Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Ce facem daca caloriferul scoate zgomote
10.811 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa iti schimbi ip-ul l CS-16.IN
1.153 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa iti schimbi vocea pe skype
1.266 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vrei o geanta plic?
777 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vrei si tu o pereche de pantaloni scurti ?
728 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa schimbi rapid asternuturile
139 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  GEANTA USOARA FACUTA DIN Blugi VECHI
314 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primul pas - atunci cand vrei o casa
510 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum pui buton Facebook share pe site sau blog
484 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Primul pas - atunci cand vrei o casa
541 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Vrei sa-ti schimbi caloriferul?

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.09.2019  Adauga la favorite 375 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Caloriferul a incetat a fi doar un simplu element util si indispensabil din locuinta ta, pe care nu stii cum sa-l acoperi mai bine cu perdele si draperii. Modelele s-au diversificat, astfel incat el poate fi un obiect de decor in sine. Pe piata exista calorifere in forme ingenioase si in culori care se pot asorta oricarui ambient, care se pot agata de perete pe verticala. Nici modelele clasice, cu sistem de prindere pe orizontala, nu sunt de neglijat. Ai de ales intre calorifere de aluminiu, din fonta si din otel. Fiecare are plusurile si minusurile sale.

Caloriferele din fonta
Aceste calorifere cunoscute de zeci de ani au, se pare, cea mai mare durata de viata dintre toate tipurile de radiatoare. Sunt rezistente la lovituri, socuri mecanice si coroziune. De asemenea, sunt extrem de eficiente in emanarea caldurii pentru ca acumuleaza un volum de apa mai mare, avand cea mai mare eficienta termica pe metru patrat de radiator. Sunt recomandate mai ales in cazul incalzirii centralizate, dar pot fi utilizate si in cazul unei centrale termice, cu conditia ca aceasta sa poata functiona si la temperatura redusa. Caloriferele din fonta vin insa si cu dezavantaje: nu au un aspect foarte placut, caci sunt greoaie si butucanoase, motiv pentru care sunt si mai dificil de manevrat, comparativ cu radiatoarele din otel sau aluminiu. Sunt greu de curatat si trebuie vopsite regulat. In plus, din cauza volumului mare, consuma mai mult agent termic decat celelalte tipuri de radiatoare si se incalzesc mai greu.

Caloriferele din otel
Este cel mai bine vandut tip de calorifer, datorita pretului accesibil, a compatibilitatii cu centralele termice de apartament si nu numai. Rezista foarte bine la temperaturi de pana la 100 de grade Celsius, sunt usor de manevrat si de montat si distribuie rapid caldura in interiorul casei. Arata si bine, dar au o durata de viata mai scazuta decat cele din fonta si aluminiu (doar 5-10 ani). Nu alegeti chiar cel mai mic pret. Acesta denota, evident, o calitate mai proasta. Un alt dezavantaj este ca necesita tratarea apei din instalatii.

Radiatoarele din aluminiu
Dau mai multa caldura decat cele din otel, au o durata de viata foarte mare (10-20 de ani) si se bucura de cea mai lunga perioada de garantie acordata de producatori. Se incalzesc repede si consuma mai putin agent termic decat caloriferele din fonta, avand o putere termica mare pe metru liniar. Un alt avantaj e ca sunt mai usoare si mai facil de manevrat, ca isi pastreaza aspectul initial foarte mult timp, datorita metodei de vopsire. Se gasesc intr-o varietate mare de modele si culori ce pot fi integrate cu usurinta in interioarele moderne. Dezavantajul e ca sunt mai putin rezistente la socuri, se deformeaza usor, trebuie sa fie aerisite foarte des si sunt mai zgomotoase fata de alte tipuri de calorifere. Odata oprite, se racesc imediat si nu pot mentine prea mult timp in incapere o temperatura ridicata.

Tot acum va puteti monta panouri radiante
Pe langa radiatoare, sobe si clasicele calorifere, panourile radiante ar putea fi considerate sistemele de incalzire ale viitorului. Ocupa putin spatiu, dau bine in orice ambient, sunt usor de montat, de manipulat si de intretinut, sunt economice si ecologice. Un panou radiant de 600x500 mm, cu o grosime de 30 mm, consuma 350 W/ora si incalzeste 20 mc (o camera de aproximativ 3x3 metri). Temperatura este mentinuta constanta, se poate regla dupa preferinte, cu telecomanda, iar defectiunile unui asemenea sistem sunt practic excluse, spun producatorii. Panourile radiante arata ca un tablou de culori diferite, in functie de preferinte. Dau caldura prin radiatii in infrarosu, adica aerul dintre radiatorul de caldura si primitorul acesteia nu se incalzeste, spre deosebire de sursele clasice, unde transferul de caldura se realizeaza prin aer. Caldura furnizata de incalzitoarele cu unde termice se produce pe loc si se distribuie in mod permanent si uniform in camera. Daca la clasicele calorifere curentul de aer cald este incarcat cu impuritati si umezeala, aici, undele termice pastreaza peretii calzi, uscati si lipsiti de mucegai.

Cele electrice, solutia de urgenta
mica.jpg

In perioada de toamna, cand e frig afara, dar inca nu a inceput furnizarea agentului termic, dar si iarna, cand caloriferele clasice nu mai fac fata temperaturilor scazute, solutia de urgenta o reprezinta caloriferul electric. In magazine sunt o multime de modele ce variaza in functie de putere, de consum, de firma si, evident, de pret. Toate aparatele dispun de mai multre trepte de putere, au termostate care sa asigure exact temperatura dorita, au design compact, astfel incat sa nu ocupe mult spatiu si sa fie placute la vedere, dincolo de utilitate. O alta solutie o reprezinta aerotermele. Ele genereaza un consum scazut de energie, incalzesc repede si, pe moment, reusesc sa-ti satisfaca asteptarile. Caldura insa nu rezista.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.