Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  3 plante de ap. ideale pentru incaperile intunecoase
451 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Aglaonema commutatum
1.051 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pitcher Plant -Planta ulcior
580 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa ingrijesti planta de trandafiri iarna
566 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Petuniile mereu inflorite
601 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Verbena
1.054 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . Echinaceea
338 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se creeaza o noua planta din rosii si cartofi!
325 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Urechea elefantului
1.167 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Planta-zebra
223 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Planta intunericului: Aglaonema

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.07.2019  Adauga la favorite 563 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Aglaonema sau Stromanthe este o floare tropicala, originara din Malaiezia. Popular i se mai spune planta intunericului, deoarece isi pastreaza frunzele la fel de verzi chiar daca i se ofera o luminozitate mai scazuta. Este usor de intretinut si aduce viata camerelor mai putin luminate.

Infloreste foarte rar
Planta numara peste 60 de specii, ce sunt mereu verzi si ce se mentin foarte bine, indiferent de perioada anului. Aglaonema poate ajunge la inaltimea de un metru si jumatate, insa exista si varietati „pitice", recomandate pentru amplasarea in birouri. Floarea arata ca o rozeta compacta, cu fruzele in forma de lance, iar suprafata acestora este foarte lucioasa. Aglaonema poate fi rosu-bordeaux, verde inchis, crem si alb. Din pacate, infloreste foarte rar, in grupuri sub forma de spic, iar fructele ei, de culoare rosie, sunt foarte toxice!

Nu o udati in exces!
Daca doriti ca Aglaonema dumneavoastra sa fie tarcata, lasati-o o perioada intr-un loc luminos, apoi aduceti-o la umbra. Planta suporta cu stoicism diferentele de temperatura, spre deosebire de alte plante. Singura conditie ar fi sa nu o expuneti direct in bataia razelor solare, pentru ca ii pot cauza arsuri. Atunci cand o udati este necesar sa asteptati ca pamantul sa se fi uscat, deoarece nu este o floare „setoasa". Udatul in exces poate cauza ingalbenirea si caderea frunzelor, impiedicand totodata si dezvoltarea plantei. O data cu venirea anotimpului racoros, Aglaonema trebuie sa fie supusa unor mici perioade de seceta, putand fi udata o data la sapte sau chiar la zece zile. Pentru a pastra aspectul lucios al frunzelor pulverizati la fiecare trei sau patru zile apa demineralizata sau de ploaie. De asemenea, o data la doua saptamani le puteti sterge de praf si cu o carpa moale inmuiata in bere.

Paianjenii, inamicii numarul unu
Stromanthe se cultiva cel mai adesea in ghivece de lut. Pamantul in care se va planta floarea trebuie sa contina si putin pietris fin de rau. Daca nu gasiti un astfel de sol in magazinele de specialitate, alegeti un pamant destinat plantelor cu flori si amestecati-l cu nisip. Vara se va pune in apa de udat ingrasamant lichid pentru plante verzi. Cititi instructiunile de pe recipient, pentru a sti doza exacta la o anumita cantitate de apa. Toamna sau primavara este momentul propice pentru divizarea tufei. Noii lastari vor fi tinuti in apa pana ce vor face radacini, dupa care pot fi plantati. Aglaonema este rezistenta la daunatori, paraziti si ciuperci. Cu toate acestea, inamicul cel mai de temut al plantei este paianjenul rosu, ce ii poate cauza ingalbenirea frunzelor. Nu aplicati insecticide chimice, ci inlaturati doar partile afectate!


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.