Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Drojdie la violete si au innebunit cu florile
527 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai bune ingrasaminte de toamna-
295 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Plinta alba
1.569 vizite - 0 comentarii
adaugat de zgsmania
 
  Folositi 3 ingrasaminte naturale pentru castraveti
147 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se dezvolta tomatele in solar si afara?
112 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cresterea plantelor suculente
379 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Anthurium sau “floarea flamingo"
487 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sipica
1.970 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Montaj tavane false casetate
2.421 vizite - 0 comentarii
adaugat de janinadesign
 
  Hoya sau floarea de ceara
270 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Casa si gradina
 

 

Billbergia (Lacrima reginei)

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 30.07.2019  Adauga la favorite 624 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Billbergia, sau lacrima reginei cum este denumita popular, este o planta tropicala originara din Brazilia, Uruguay si Argentina si face parte din familia Bromeliaceae. Genul Billbergia a fost numit astfel in onoarea botanistului suedez Gustaf Johan Billberg. Exista mai multe specii de Billbergia, cele mai multe dintre ele fiind epifite, asadar cresc pe arbori, aceasta fiind o caracteristica intalnita si la alte bromelii.
Planta are frunze lungi si inguste, rigide, cu spini mici pe margini, au culoare verde-argintiu si sunt dispuse in rozeta. Aceasta dispozitie in forma de palnie sau cornet ii permite plantei sa stocheze apa. Din centrul rozetei porneste un lastar lung, in varful caruia apare inflorescenta care initial este acoperita total de bractee rosii si are forma de lacrima. Adevaratele petale, cele care apar de sub aceste bractee colorate, au culoare verde cu marginile albastre. Desi poate inflori tot timpul anului, eu am observat ca infloreste mai abundent iarna, prin octombrie zarindu-se deja tijele florale printre frunze. Billbergia este o planta nepretentioasa, as putea spune chiar ca este planta care imi da cele mai mici batai de cap.
Nu necesita operatii speciale de ingrijire, se inmulteste extrem de usor si nu necesita fertilizare. Are totusi cateva cerinte pe care trebuie sa le respectati, mai ales daca doriti ca planta sa si infloreasca. Ca substrat puteti folosi un pamant universal pentru flori, amestecat cu o parte de nisip. Substratul trebuie sa fie bogat in substante nutritive si bine drenat, pentru aceasta asezati la fundul vasului un strat de pietris sau bilute de argila expandata. Prefera expunerea in locuri luminoase dar nu sub actiunea directa a razelor soarelui. Tinuta la umbra, frunzisul se va dezvolta foarte mult dar planta nu va inflori. Expunerea directa la soare duce la arderea frunzelor. Asadar, vara cautati-i un loc intr-un spatiu bine ventilat si ferit de razele soarelui. In interior, iarna, plasati-o departe de sursele de caldura si de zonele unde se formeaza curenti de aer. Iarna se multumeste cu o temperatura de 15 grade desi eu o tin cam la 22 de grade. In privinta udarii, necesita destul de putina apa, pamantul trebuie sa fie reavan dar sa nu balteasca. In mod ciudat, pentru o bromelie epifita, este surprinzator de rezistenta la seceta. Este recomandat sa lasati pamantul sa se usuce usor de la o udare la alta. Cel mai bine ar fi sa udati des dar cu cantitati mici de apa. Turnati apa si in rozeta frunzelor. Ii place umiditatea atmosferica asa ca din cand in cand stropiti planta pe frunze, vara atunci cand temperaturile sunt foarte mari (faceti asta dimineata) si iarna cand aerul din incaperi este foarte uscat. Tot in acest scop puteti plasa ghiveciul pe un strat de pietris care sa fie in permanenta umed.
Billbergia produce foarte usor lastari in jurul ei si va umple in scurt timp ghiveciul. Se inmulteste prin acesti lastari pe care ii veti detasa de planta mama, in asa fel incat sa aiba si portiuni de radacina. Faceti acest lucru primavara, cu lastari care au 15-20 de centimetri si pe care ii veti planta intr-un amestec de turba cu nisip. Trebuie sa stiti ca dupa inflorire planta moare (doar rozeta de unde a aparut floarea), nu inainte insa de a produce mai multi lastari la radacina


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.