Proiectul doreste sa rezolve problemele schimbarilor climatice din ce in ce mai accentuate, sa apere mediul si sa salveze resursele si energia. Astfel, oamenii vor trai in armonie cu mediul inconjurator, formand o economie bazata pe sustenabilitate.
Potrivit Green Building Elements, primele planuri au aparut in 2007, iar munca pe terena inceput in septembrie 2008, estimandu-se ca termenul limita sa fie anul 2020.
Orasul va avea o populatie de aproximativ 350.000 de oameni si o suprafata de 30 de kilometri patrati.
j2
Intreaga functionare a orasului va fi bazata pe o serie de concepte create pentru a salva mediul de la distrugere:
- eficienta energetica;
- cladiri ecologice;
- transport ecologic;
- folosirea apei cu chibzuinta;
- eliminarea corecta a reziduurilor menajere;
- economie infloritoare;
- armonie sociala;
- conservarea patrimoniului istoric.
Toti locuitorii vor fi educati pentru a se adapta regulilor orasului, in proiect fiind implicate nume mari ale industriei, precum General Motors, Panasonic sau Philips.
Conform CNN, cei de la General Motors vor crea vehiculele care vor avea doua locuri, motoare electrice si un GPS pe care il programezi pentru a comunica cu alte masini, astfel incat sa nu existe accidente si care sa te duca la locul dorit.
Totusi, 90% din trasport va fi public, astfel incat numarul masinilor va fi redus drastic.
Vor exista panouri pentru energie solara si mori de vant, iar apa de ploaie, la fel ca cea de mare (dupa ce este desalinizata), va fi folosita pentru consum.
Intreaga zona va fi acoperita de o cupola, astfel incat nu va mai fi nevoie de niciun fel de risipire a energiei pentru incalzire. Casele nu vor costa prea mult si vor fi contruite astfel incat sa poata fi folosite fara probleme de cei in varsta sau cu diverse grade de handicap.