In urma cu 200.000 de ani, faceam primii pasi, in Africa. Astazi, suntem 7 miliarde pe intreaga planeta. Cum s-au raspandit stramosii nostri de pe un continent pe altul? Care este secretul succesului lor? Serialul Primii oameni este o poveste detectivistica intinsa pe tot Globul, in care sunt prezentate descoperiri arheologice si cercetari genetice de ultima ora.
Serialul analizeaza primii membri ai speciei noastre, Homo sapiens, pe fiecare continent. Cine au fost acesti primi oameni? Ce i-a impins in toate colturile Pamantului?
Episodul de fata, intitulat Primii oameni: America, de concentreaza pe o descoperire din Mexic care ar putea rescrie istoria primelor migratii catre America de Nord si America de Sud. Pe masura ce primii oameni s-au raspandit pe planeta, cea mai dura provocare cu care s-au confruntat a fost colonizarea Americilor, intrucat le statea in drum o uriasa bucata de gheata.
Vreme indelungata, s-a crezut ca prima cultura umana – cunoscuta drept Clovis – a ajuns in America in urma cu 13.000 de ani, dar o descoperire subacvatica din Mexic arata ca oamenii ar fi putut ajunge in aceasta zona mult mai devreme, cu barca, nu pe jos.
Cat de strans sunt inruditi acesti oameni cu urmasii de azi ai amerindienilor? Primii oameni: America exploreaza aceasta problema dificila, concentrandu-se pe cazul Omului de Kennewick si pe alte schelete controversate.