Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sant Roma de Sau-Catalonia
342 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Roma - Cartierul Coppede - 1915
1.165 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  Roma-Altarul Patriei- HD
1.655 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Roma-Cartierul Coppede-cartierul viselor
1.950 vizite - 0 comentarii
adaugat de Alexandra
 
  1/3 .Roma intr-o singura zi ! HD
1.301 vizite - 0 comentarii
adaugat de femeia
 
  3/3 .Roma intr-o singura zi ! HD
1.267 vizite - 0 comentarii
adaugat de femeia
 
  2/3. Roma intr-o singura zi ! HD
1.060 vizite - 0 comentarii
adaugat de femeia
 
  Fontana di Trevi - Roma -Italia
1.511 vizite - 0 comentarii
adaugat de nina
 
  Un Craciun la Roma
1.296 vizite - 0 comentarii
adaugat de gusa
 
00:41
  Roma - Un tur de 5 minute
1.705 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Roma

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.10.2011  Adauga la favorite 572 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Dintre toate orasele istorice, Roma este cel mai fascinant. Sunt mai multe de vazut aici decat in oricare alt oras din lume, cu ruine de peste 2000 de ani in mijlocul unei arii urbane. Poti petrece o luna aici si tot nu vei descoperi tot ce e de vazut. Din punct de vedere istoric, este special; ca o capitala europeana, este unic.
Amplasat intre nordul si sudul Italiei si renegat de ambele, Roma este poate capitala perfecta pentru o tara ca Italia. Odata resedinta unui mare imperiu si mai tarziu a papalitatii, care conducea dominioanele de aici cu o mana rece si autocratica, este inca vazut ca un loc oarecum separat de aparatul guvernamental care conduce tara.
Pentru un turist, toate astea sunt mult mai putin evidente pe langa incarcatura istorica a orasului. Desigur, se intalnesc trasaturile clasice ale orasului, cele mai vizibile fiind Coloseum-ul, Forumul si Colina Palatina. De aici porneste un lant aproape neintrerupt de monumente: de la timpuriile bazilici crestine, bisericile romane, palatele renascentiste, pana la fantanile si bisericile perioadei baroce, care, mai mult poate ca oricare alta epoca, a contribuit la aspectul actual al orasului. Mai exista si epoca moderna, de la arhitectura predominanta neoclasica a post-unificarii pana la edificiile din perioada lui Mussolini. Toate aceste epoci diferite se impletesc pana la un grad coplesitor: sunt biserici medievale peste bazilici antice deasupra palatelor romane; case si blocuri incorporeaza fragmente din coloane erodate romane, sculpturi si inscriptii; drumuri si piete care urmeaza linia vechilor amfiteatre si stadioane.
Una peste alta, trebuie spus ca Roma nu este un loc usor de "absorbit" dintr-o singura vizita; trebuei sa asimilezi lucrurile incet, chiar daca ai doar cateva zile la dispozitie. Nu poti vedea totul in prima vizita la Roma si nu are rost sa incerci. Majoritatea panoramelor orasului pot fi admirate din diferite unghiuri si face parte din atmosfera orasului sa descoperi lucruri din intamplare, punand gradual totul cap la cap mai degraba decat marsaluind incoace si incolo dupa un program bine stabilit si un orar riguros. Oricum, e greu sa ajungi oriunde foarte repede. In ciuda promisiunilor repetate ale autoritatilor de a interzice vehiculele motorizate in centrul orasului, blocajele pot fi ingrozitoare. Pe jos, este foarte usor sa pierzi simtul orientarii pe stradutele incurcate si vechi. In orice caz, este atat de usor sa dai peste ceva interesant incat nu prea conteaza.
Roma nu are o viata de noapte ca in Paris sau Londra, spre exemplu, sau ca in partile italiene din nord (unde din punct de vedere cultural pot fi numite provincii), iar mancarea sa, desi delicioasa, este mai degraba simpla decat pretentioasa. Atmosfera este unica: o capitala monumentala, aglomerata, si cu toate acestea un loc relaxant atractiv, cu un centru care inca nu a fost preluat de lanturile de magazine si de hotelurile multinationale. Peste toate acestea, nu a mai fost poate o vreme mai potrivita sa vizitezi orasul, a carui infrastructura faimoasa arata si functioneaza mai bine ca niciodata - este rezultatul unei activitati febrile care a avut loc in ultimele luni ale anului 1999 cu scopul de a face centrul orasului sa arate perfect pentru jubileul bisericii. La suprafata, orasul inca arata la fel de multi ani. Cu toate acestea, sunt muzee, biserici si alte cladiri care au fost restaurate si redeschise, si unele dintre colectiile istorice ale orasului au fost mutate, astfel incat sa fie foarte usor sa ajungi la ele.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.