Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Chasing Coral
318 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Malbork, Polonia
1.254 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Huniazilor
1.461 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Stonehaven si Castelul Dunnottar
168 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul"Iulia Hasdeu". Adevar sau legenda?
1.439 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Lincoln - Lincolnshire, Anglia
1.447 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Frankenstein -Germania
1.530 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Romania povestita de Phil Burrows
503 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castelul Iulia Hasdeu – Templul Spiritist de la poalele
685 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Pelisor partea I Sinaia
1.336 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Castelul de coral

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 25.03.2019  Adauga la favorite 364 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Realizarea uriasa si inexplicabila a unui singur om

Orasul Homestad, din Florida, SUA, este renumit pentru o atractie turistica pe care lumea o compara adeseori cu piramidele din Gizeh si Stonehenge. Misterioasa creatie a fost denumita „Castelul de coral", insa initial a fost botezata „Parcul Rock Gate" de catre inventatorul si constructorul ei, Edward Leedskalnin.
Constructia a fost inceputa in secret in 1920 si a fost nevoie de 28 de ani pentru a fi terminata. Fara ca nimeni sa afle cum a procedat, Leedskalnin a reusit sa transporte si sa ciopleasca blocuri uriase de coral.
Unele dintre aceste blocuri cantareau peste 30 de tone. Cum a reusit un singur om sa construiasca asa ceva ramane un mister.
La o prima vedere, complexul pare a fi un loc uimitor pentru vizitatori din cauza materialului folosit de Leedskalnin. Totul este facut din coral.
Insa abia cand afli mai multe despre istoria sitului iese la iveala povestea uimitoare. Motivul pentru care procesul de constructie a durat atat de mult este ca intregul parc este opera unui singur om.
Acest om avea inaltimea de 1.52 metri si cantarea numai 45 de kilograme. Nascut in Stameriana, Letonia, in anul 1887, Leedskalnin era prin natura sa foarte secretos si introvertit.
Potrivit legendei, a cerut in casatorie o femeie, pe Agnes Scuffs, cand avea 26 de ani. Dintr-un motiv necunoscut, femeia a rupt logodna. Drept urmare, Leedskalnin s-a hotarat sa plece in New York.
A ajuns acolo in aprilie 1912. Nereusind sa-si gaseasca de lucru in urmatoarele sase luni, a ales sa plece mai departe. De data aceasta, s-a orientat spre coasta Pacificului si a castigat bani de pe urma industriei lemnului, care era in plina dezvoltare pe atunci.
Unele relatari sugereaza ca a ajuns in Florida cautand un climat mai cald, dupa ce fusese diagnosticat cu tuberculoza. Acolo si-a cumparat o bucata de pamant si a inceput sa lucreze la o casa demna de fosta lui logodnica

Cum a fost construit parcul de coral?
Multi cred ca dragostea lui Edward pentru Agnes Scuff a fost motivul hotarator din spatele crearii magnificului parc Rock Gate („Poarta de Piatra"). Fara ca nimeni sa ii afle metodele, Edward a scos din cariera, a transportat si a cioplit in jur de 1.000 de blocuri de coral pentru zidurile noii lui case.
O parte dintre aceste blocuri cantareau peste 30 de tone. Vecinii au declarat ca a transportat macar o parte din ele cu camionul de la cariera aflata la 16 kilometri distanta, dar asta tot nu explica modul in care un singur om a reusit sa incarce si sa descarce megalitii din camion.
Camionul nu transporta doar materiale pentru casa lui. Edward a folosit alte 100 de tone de coral ca sa construiasca ornamente si mobila. Una dintre privelistile incredibile din parc este un obelisc ce cantareste 28 de tone si un singur bloc de coral care indeplineste functia de usa.
Blocul cantareste 9 tone si poate fi miscat cu usurinta cu un singur deget.
Castelul de coral continua sa intrige oamenii de stiinta si publicul
Cum a construit Leedskalnin Castelul de coral? Teoriile sunt la marginea paranormalului. Cum misteriosul creator lucra numai noaptea, ca sa evite privirile indiscrete, putem doar sa speculam despre felul in care Edward a construit Castelul de coral.
Unele povesti spun ca, impinsi de curiozitate, vecinii sai s-au hotarat sa arunce o privire intr-o noapte. Vecinii au spus ca Edward si-a pus palmele pe un bloc de piatra si a inceput sa cante.
Blocul a reactionat si a inceput sa leviteze. Suna „prea fantastic" pentru a fi credibil. Din acest motiv, scepticii au respins aceasta teorie.
O alta teorie spune ca Edward putea controla niste puteri ascunse ale mintii – probabil telekinezia – si a reusit sa miste fiecare bloc prin aceasta metoda. Altii au venit si l-au intrebat direct cum reusise.
Tot ce a spus Edward a fost ca folosise parghiile si gravitatia la fel ca egiptenii antici care construisera piramidele. Edward insinua ca detinea controlul asupra puterilor magnetismului si electricitatii si ca cunostea in intregime secretele care stateau in spatele construirii piramidelor.
„Am descoperit secretele piramidelor si am aflat cum egiptenii si constructorii antici din Peru, Yucatan si Asia, folosind unelte primitive, au ridicat si pozitionat blocuri de piatra care cantareau multe tone!"
Campuri de energie?
Dorea Edward doar sa para enigmatic sau era ceva adevar in spusele sale? Din pacate, s-ar putea sa nu aflam niciodata raspunsul la aceasta intrebare.

Leedskalnin a luat toate secretele in mormant atunci cand a murit, in 1951. Unii oameni sunt mai sensibili la campurile de energie decat altii.
Dupa ce au stat in arcul portii, mai multe persoane s-au plans de dureri de cap. Stiinta a incercat sa explice toate acestea si o parte din datele adunate in timpul investigatilor au dus la anumite concluzii. Se pare ca, in anumite puncte-cheie ale sitului, energia telurica fluctueaza.
Potrivit Wikipedia, „un curent teluric (din latinescul „tellus", adica „pamant") sau curent al Pamantului este un curent electric care se deplaseaza subteran sau prin mare. Curentele telurice apar atat din cauze naturale cat si din cauza activitatii umane, iar acesti curenti discreti interactioneaza dupa un tipar complex."
Asta ar insemna ca Edward a proiectat si a construit intregul sit deasupra unor convergente de energie. Cand doi sau mai multi dintre acesti curenti de energie se intersecteaza, ar putea sa apara un efect neobisnuit.
Este, oare, posibil ca unul dintre aceste efecte sa fie o forma de antigravitatie sau o schimbare a magnetismului natural al Pamantului?
Celebrul star rock Billy Idol a vizitat Castelul de coral in anii ’80. A fost atat de impresionat, incat a compus un cantec despre aceasta experienta. Titlul cantecului a fost „Sweet Sixteen" si a devenit un mare hit pe ambele maluri ale Atlanticului.
Pe drept cuvant, Castelul de coral este considerat a fi o minune arhitecturala si inginereasca.
________________________________________
Castelul de coral este doar una dintre minunile arhitecturale create de oameni simpli. Daca ti-a placut acest articol, cu siguranta te va interesa si cazul lui Ferdinand Cheval, postasul care si-a petrecut 33 de ani construind un palat cu pietre adunate de pe drum


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.