Folosind filme de familie, fotografii, fragmente din jurnale de stiri, interviuri si interpretari dramatizate, acest documentar prezinta viata lui Irene Joliot-Curie si a sotului sau, Frederic Joliot-Curie. Desi mai putin cunoscute decat cele ale parintilor lui Irene (Marie si Pierre Curie), descoperirile cuplului Joliot-Curie au avut o importanta egala.
In 1934, cei doi au fost primii care au provocat radioactivitatea artificiala, schimband un element intr-un altul, o descoperire pentru care au castigat Premiul Nobel pentru Chimie. Aceasta descoperire a condus direct la mari progrese in medicina si stiinta, care, in cele din urma, au fost eclipsate de crearea bombei atomice.
Filmul ilustreaza fericirea lor evidenta, alaturi de copiii lor, precum si lupta lor cu problemele de sanatate si cu nelinistile cauzate de politica. In fata amenintarii din ce in ce mai mari a Germaniei lui Hitler, Irene si Frederic s-au implicat politic in miscarile antifasciste si antinaziste franceze.
Odata ce Franta a cazut, Frederic a devenit un membru de frunte al Rezistentei Franceze. Intre 1945 si 1950, ambii soti Joliot-Curie au fost numiti la prestigioase pozitii stiintifice nationale, culminand cu finalizarea primului reactor nuclear francez in 1948. Afectata mult timp de tuberculoza, Irene s-a imbolnavit leucemie, precum mama sa, datorita expunerii prelungite la radiatii. A murit in 1956.
Suferind de hepatita, Frederic a cedat doi ani mai tarziu. Realizat cu multa pricepere, acest documentar este o portretizare perfecta a unor oameni de stiinta remarcabili, care merita sa fie cunoscuti mai bine. Sunt deosebit de puternice interviurile cu copiii lor, care povestesc despre amintirile, personalitatile si luptele parintilor lor.