Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Groapa Ruginoasa (judetul Bihor)
887 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul National Maritim KARABURUN-SAZAN
92 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pestera Ursilor
1.118 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  30 de Locuri superbe din Romania Despre care nu ai auzit
125 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pestera Melisanni- Grecia
1.265 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pestera Polovragi
163 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Manastirea Pestera Sf. Andrei
75 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pestera Uluce
1.276 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Romania e plina de locuri frumoase,.
1.003 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Pestera Muierilor
155 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Pestera Vantului, judetul Bihor

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.02.2019  Adauga la favorite 297 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Este o pestera in plus pe langa celelalte zeci de mii, probabil, de pesteri pe care le are Romania. Si atunci, ce anume are Pestera Vantului deosebit si de ce merita sa pornit pe un traseu de munte pana acolo?

Cand pronunti “Pestera Vantului" te duci imediat cu gandul la Gone with the Wind. Poate si pentru ca a primit acest nume datorita faptului ca acolo vantul are unde sa suiere (puterea lui o simtiti in special la intrare), si anume pe o suprafata de 47 km. Da, acest lucru face Pestera Vantului sa fie cea mai mare pestera din tara. A fost descoperita in 1957 si de atunci isi uimeste vizitatorii an de an. Temperatura medie din interior se invarte in jurul valorii de 12oC pe intreg parcursul anului.

Locatie? O puteti gasi sapata frumos de-a lungul timpului in Muntii Padurea Craiului, aproape de localitatea Suncuius, judetul Bihor.

Cum se poate ajunge acolo? Aveti mai multe modalitati dintre care puteti alege. Pentru inceput, daca nu reusiti sa reperati localitatea Suncuius, aflati ca este situata la vreo 50 km de Oradea si 100 km de Cluj. Din localitate mai aveti cam 3 km pana la pestera, ce se afla deasupra izvorului din Poiana Franturii. Iarna traseul este ingreunat datorita posibilitatii de alunecare.

Galeriile din interior se gasesc pe patru nivele. Galeriile principale sunt: Galeria Activa, Etajul I, Etajul II, Galeria Alba, Galeria Rosie, Galeria cu Lacuri. Galeriile laterale sunt: Galeria 7 Noiembrie, Galeria 1 Mai, Galeria Moravek, Galeria Mikulas, etc. Ce formatiuni gasim aici? Tot felul de minuni naturale care va vor incanta privirea, precum gips cu forme florale, stalactite si stalagmite, draperii, coralite, monocristale. Salile sunt impresionante. Recomandam vizita in special a Salii Titanilor, Salii Negre si Salii Ascunse. Pestera Vantului este amenajata si se poate parcurge doar in grup insotit de ghid.

Pentru persoanele ce au ca hobby si escaladatul, avem vesti bune! In Galeria 1 Mai a Pesterii Vantului se poate escaladat un perete vertical de 12 m. La fel se poate si in Galeria Neagra. Asa ca sa nu va uitati acasa hamul si incaltamintea pentru escaladat.

De ce echipament de munte este nevoie pentru a ajunge la Pestera Vantului? Tura de munte este scurta, dar urcusul este destul de greu. Veti avea nevoie de parazapezi, bocanci de munte cu talpa aderenta, ca sa nu alunecati pe zapada sau noroi, si o pereche de pantaloni impermeabili si rezistenti.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.