Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Sungai Palas Tea Plantation- Malaezia.
106 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Recif de corali in Malaezia
429 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gara din Kuala Lumpur, Malaezia
423 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bario Highlands, Sarawak -Malaezia
107 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muntele Kinabalu Malaiezia
373 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Putrajaya-Malaiesia
978 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cameron Highlands -Malaezia
98 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3/5.Londra - Ghid de calatorie | Partea 3 |
1.601 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  1/5.Londra - Ghid de calatorie | Partea 1 |
1.458 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
  5/5.Londra - Ghid de calatorie | Partea 5 |
1.616 vizite - 0 comentarii
adaugat de queen
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Conditii de calatorie in "Malaezia"

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 14.02.2019  Adauga la favorite 456 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Conditii de intrare si regim de sedere
Intre Romania si Malaysia exista un regim de scutire reciproca de vize in cazul cetatenilor proprii, pentru o perioada de maximum 90 de zile, in scopuri nelucrative.

Orice sedere mai lunga de 90 de zile, indiferent de scopul ei (casatorie, studii, munca, vizita, turism), presupune obtinerea, in prealabil, a unei vize de lunga sedere. Aceasta poate fi obtinuta la o misiune diplomatica malaysiana din strainatate.

La punctele de frontiera malaysiene se aplica cetatenilor romani o viza (nenominala), sub forma unei stampile in pasaport, prin care se acorda dreptul de sedere in Malaysia pentru o perioada de 90 de zile, conform acordului dintre cele doua state. Cu toate acestea, se recomanda cetatenilor romani sa verifice, la punctul de frontiera, daca stampila malaysiana prevede intr-adevar dreptul lor de sedere pentru 90 de zile, sau doar pentru 30 de zile, intrucat unii functionari locali pot reduce aceasta perioada legal admisa.

In acelasi timp, se recomanda in mod deosebit cetatenilor romani, care doresc sa beneficieze de toata durata vizei, sa calculeze cu atentie data la care trebuie sa paraseasca Malaysia, deoarece stampila din pasaport prevede 90 de zile de la data intrarii in tara, fara insa a specifica data ultimei zile de valabilitate a vizei. Autoritatile malaysiene sunt extrem de stricte in privinta incadrarii in termenele indicate. Depasirea perioadei de valabilitate a vizei poate fi sanctionata cu expulzarea din Malaysia sau chiar cu detentie, urmata de expulzare. Masura este determinata de existenta unui numar de cetateni straini, fara forme legale, care muncesc in Malaysia.

Cetatenii romani ale caror documente au fost furate/pierdute/distruse trebuie sa depuna o plangere la politia regala malaysiana. In baza acestei plangeri, dupa obtinerea documentului de calatorie romanesc (titlu de calatorie/pasaport simplu temporar) au obligatia sa se prezinte la Departamentul Imigrari pentru obtinerea unei stampile de plecare (Special Pass) valabila 30 zile, in valoare de 100 RM (circa 35 USD).

Cetatenii romani care detin pasapoarte temporare nu beneficiaza de cele 90 de zile cu intrari multiple prevazute pentru scurta sedere. Pentru a evita aparitia unor situatii in care companiile aeriene sa refuze imbarcarea sau politia de frontiera sa nu acorde viza de intrare pe teritoriul malaezian, cetatenii romani sunt sfatuiti sa evite utilizarea pasaportului temporar in acest stat.

Pentru mai multe informatii va puteti adresa Ambasadei Malaysia din Romania: str. Drobeta nr. 11, sector 2, telefon: (0040-21) 211.38.01; 211.38.02, fax: (0040-21) 210.02.70, e-mail: mwbucharest@itcnet.ro.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care intentioneaza sa ramana pentru o perioada indelungata pe teritoriul acestui stat sa se adreseze misiunii diplomatice a Romaniei si sa isi anunte prezenta in regiune, comunicand coordonatele personale pentru a putea fi contactati in situatii de urgenta.


Amenintari teroriste
Guvernul malaysian duce o politica de maxima vigilenta si intransigenta fata de fenomenul terorist, care este insa o realitate prezenta in toata Asia de sud-est.

Sugeram evitarea calatoriilor neesentiale pe toate insulele de pe coasta Sabahului de est, intre Kudat si Tawau, inclusiv (dar fara a se limita la) Lankayan, Mabul, Pom Pom, Kapalai, Litigan, Sipadan si Mataking.

Atacurile teroriste sunt posibile in Malaysia. Atacurile s-ar putea petrece oriunde, inclusiv in locurile vizitate de straini. Fiti vigilenti, monitorizati mass-media locala si urmati sfatul autoritatilor locale.

In luna mai 2017, autoritatile din Filipine au emis o serie de atentionari, potrivit carora grupul terorist Abu Sayyaf intentioneaza sa recurga la rapiri de persoane in Marea Sulu, inclusiv in jurul insulelor din arhipelagul Sulu (Filipine) si in largul insulelor, pe coasta de est a Sabah (Malaysia). Toate navele care navigheaza in acest areal ar putea fi vizate. Sugeram sa evaluati cu atentie unde veti calatori si sa fiti deosebit de vigilenti in aceasta zona.

Cetatenii straini pot fi victime ale rapirilor si criminalitatii pe coasta estica a Sabahului, indeosebi in insulele apropiate a arhipelagului Sulu din sudul Filipinelor. A existat o crestere a numarului de rapiri de catre grupurile care opereaza in sudul Filipinelor, unele dintre acestea avand posibilitatea de a efectua rapiri pe coasta estica a Sabah. Companiile comerciale maritime au fost sfatuite sa adopte o vigilenta sporita atunci cand navigheaza in marile Sulu si Celebes. Majoritatea incidentelor maritime apar in Marea Sulu, in zona dintre Sabah (Malaezia) si Mindanao, Insulele Sulu si Palawan (Filipine). Acordul de cooperare regionala privind combaterea pirateriei si a jafurilor armate impotriva navelor din Asia (ReCAAP) recomanda tuturor navelor sa redirectioneze din zona, acolo unde este posibil.

Atentie sporita trebuie manifestata in orasul Sandakan si de-a lungul zonei de coasta la sud de Tawau, in si in jurul Lahad Datu si Semporna. In mai 2015, doi cetateni malaysieni au fost rapiti in Sandakan, unul dintre acestia fiind ulterior ucis.

Puteti contacta serviciile de urgenta apeland 999 (politie si ambulanta) sau 994 (incendiu).

Autoritatile malaeziene emit asigurari constant cu privire la faptul ca zona este sigura pentru turism. Cu toate acestea, se recomanda ca excursiile pe mare catre insulele indepartate de coasta sa se faca numai dupa consultarea agentiilor de turism, cu inscrierea nominala pe listele acestora si folosind numai ambarcatiuni puse la dispozitie de firmele de transport oficiale, care opereaza sub protectia fortelor de securitate malaeziene, evitandu-se improvizatiile oferite de persoane locale.

Persoanele care doresc sa calatoreasca din Malaysia in sudul Thailandei sunt avertizate sa fie vigilente, deoarece de-a lungul timpului au avut loc incidente teroriste in provinciile thailandeze Pattani, Yala, Narathiwat si Songkhla, aflate la frontiera cu Malaysia. In zona s-a inregistrat un numar ridicat de victime, unele executate la intamplare de catre membrii gruparilor separatist-fundamentaliste, care vizeaza in special obiectivele turistice: hoteluri, baruri, magazine, piete, infrastructura rutiera. Autoritatile malaysiene recomanda evitarea calatoriilor in zona din vecinatatea Thailandei, daca acestea nu sunt neaparat necesare.


Siguranta si criminalitate
Fiind o destinatie turistica majora in Asia de sud-est, Malaysia este vizitata anual de aproximativ 27 milioane de turisti din toata lumea. Climatul general in tara este unul de siguranta pentru turistii straini care nu-si asuma riscuri, dar, cu toate acestea, o parte din formele de infractionalitate inregistrate este legata tocmai de afluxul turistic.


Malaysia are o politica extrem de dura in privinta combaterii traficului si consumului de droguri.
Conform legislatiei locale, pedeapsa cu moartea se aplica automat (indiferent de nationalitate si de cantitatea transportata) persoanelor implicate in traficul de droguri.

Posesorii de droguri sau de stimulente amfetaminice pentru consum propriu se sanctioneaza atat cu inchisoarea pe termen lung, cat si cu pedepse corporale.


Cele mai frecvente infractiuni sunt furtul de pasapoarte, genti sau obiecte aflate in autoturisme, clonarea cartilor de credit, loteriile frauduloase prin internet.

Fiti foarte atenti la motoclisti, puteti fi atacati si jefuiti.

Malaezia este o tara multiculturala, majoritar musulmana. In anul 2018, Ramadanul va avea loc in perioada 15 mai - 14 iunie.

In regiunea Sabah, la 5 iunie 2015, a avut loc un cutremur de magnitudine 6,0, pe Muntele Kinabalu, Sabah.

In ultimii ani s-a constatat o crestere a fenomenului cetii - cauzate de incendiile forestiere in Indonezia- fenomen meteorologic care poate provoca intreruperi in calatoriile locale, calatoriile aeriene regionale si in programul scolilor guvernamentale si private.

Recomandari generale pentru turisti:

Sa evite manifestatiile cu caracter politic;
Sa pastreze in locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii, cartile de credit si sa nu le expuna in mod vizibil;
Sa aiba, in permanenta, asupra lor copia actului de identitate, preferabil copia pasaportului turistic;
Sa aiba o atitudine respectuoasa fata de traditiile si obiceiurile locale;
Sa respecte cu strictete anunturile si recomandarile autoritatilor locale;
Sa nu se implice in traficul de droguri! Statul Malaysia are o politica extrem de dura in aceasta privinta. Conform legislatiei locale, persoanele implicate in traficul de droguri sunt condamnate la pedeapsa capitala. De asemenea, detinatorii de droguri sau de stimulente amfetaminice primesc condamnari la inchisoare pe termen lung si pedepse corporale. In caz de suspiciune, la intrarea in tara, calatorii pot fi supusi unor controale amanuntite, inclusiv prin prelevarea de probe biologice. Daca acestea se dovedesc pozitive, turistii pot fi internati in clinici de dezintoxicare sau expulzati, cu interdictia de a nu mai intra in Malaysia ;
In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. In cazul pierderii pasaportului romanesc, se recomanda sesizarea atat a biroului local de politie, cat si a Ambasadei Romaniei la Kuala Lumpur.

In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor, trebuie apelat numarul de urgenta al politiei: 999.

Se recomanda, de asemenea, sesizarea Ambasadei Romaniei, care poate acorda asistenta consulara in conditiile prevazute de lege. Pentru infractiuni de o gravitate redusa, tribunalul poate decide, inainte de judecarea inculpatului, eliberarea sa pe cautiune si cuantumul acesteia. Decizia este strict la discretia judecatorului. La cerere, inculpatii pot fi vizitati in detentie de reprezentanti ai ambasadei.

Malaysia este o tara predominant musulmana, dar legislatia nu impune un cod vestimentar strict nici conationalilor sai, nici vizitatorilor de alte religii. Cu toate acestea, se recomanda o tinuta vestimentara decenta in toate situatiile, mai cu seama la vizitarea unor muzee si moschei. Anumite detalii vestimentare, care nu trezesc reactii in alte tari, pot fi percepute de o parte a publicului local drept provocatoare si transmite impresii gresite, avand drept rezultat replici sau atitudini dispretuitoare.

Pe plajele malaysiene costumul de baie complet este obligatoriu.


Sistemul medical
Desi calatoriile in Malaysia sunt in general sigure si nu pun probleme deosebite turistilor care evita situatiile de risc, se recomanda totusi incheierea unei asigurari medicale si de calatorie inainte de plecarea din tara. In Malaysia sunt acceptate asigurarile medicale de calatorie incheiate in alte tari. Spitalele private malaysiene ofera tratamente de calitate si au dotari tehnice moderne, dar preturile serviciilor medicale sunt ridicate.

Nu exista obligativitatea vaccinarii la intrarea in Malaysia impotriva niciunei boli. Turistilor care vin in aceasta tara li se recomanda totusi sa consulte un medic inainte de a calatori, in legatura cu posibila imunizare impotriva unor boli tropicale. Sunt relativ raspandite tuberculoza si hepatitele A si B, precum si febra dengue.

In cazul in care au nevoie de asistenta medicala sau stomatologica de urgenta, turistii romani sunt sfatuiti sa se adreseze in primul rand receptiei hotelului unde sunt cazati, care poate contacta serviciul de ambulanta sau ii poate indruma spre cel mai apropiat spital sau cabinet stomatologic.

In aceasta tara se inregistreaza un numar ridicat de cazuri de Febra Dengue, soldate cu decese, in special in statele Selangor si Johor. Au existat de asemenea cazuri de transmitere a virusului Zika.


Conditii privind traficul auto
Circulatia auto
In Malaysia, circulatia se desfasoara pe partea stanga a drumului.

Centura de siguranta
Centura de siguranta este obligatorie pentru locurile din fata.

Starea generala a drumurilor
In ultimele doua decenii, s-au facut mari investitii in infrastructura rutiera, care se prezinta la un nivel ridicat. Toate autostrazile sunt bine amenajate si intretinute, avand zone de servicii (spatii amenajate cu statii de alimentare, bufete, restaurante, magazine si grupuri sanitare) la fiecare 30-40 km.

Autostrazile sunt cu taxa. Drumurile nationale si alte sosele se prezinta in general in stare buna, carosabilul fiind reparat si refacut periodic.

Limita de viteza
Limita de viteza pe autostrada este de110 km/ora dar, pe anumite segmente marcate cu claritate, ea poate fi redusa pana la 80-90 km/ora.

Parcarea
Parcarile in orase sunt bine reglementate, indicate si clar trasate pe carosabil. Bordurile inalte nu permit parcarea cu doua roti pe trotuar. Exista parcari la nivelul solului sau supraetajate in toate hotelurile, complexurile comerciale sau in apropierea punctelor de interes turistic. De-a lungul trotuarelor sunt trasate dungi galbene, care interzic parcarea in timpul zilei. Vehiculele parcate in locuri interzise sunt tractate pe cheltuiala conducatorului auto.In intersectiile nemarcate si la sensurile giratorii se aplica prioritatea de dreapta. Limita admisa de alcoolemie este 0,08 0/00.

Informatii in caz de accident
In cazul producerii unui accident usor de circulatie, masina trebuie trasa la marginea drumului, pentru a se evita producerea altor accidente si asteptata sosirea politiei rutiere, care in general este prompta si eficienta.

Permisul de conducere
Desi in privinta recunoasterii reciproce a permiselor de conducere nu exista un acord bilateral, se poate utiliza permisul de conducere romanesc in Malaysia pentru o perioada de 90 de zile. Pentru cei care stau mai mult de 90 de zile in Malaysia, se recomanda contactarea autoritatii in domeniul transportului rutier pentru obtinerea unui permis de conducere malaysian sau a unui permis de conducere international (ce poate fi reinnoit anual).



Utilizarea cartilor de credit
Sunt acceptate majoritatea cartilor de credit cu circulatie internationala (Visa, MasterCard, Diners, American Express). Totusi, pentru siguranta, turistii romani pot consulta banca emitenta pentru a verifica daca un alt tip de carte de credit, pe care il detin, este acceptat sau nu in Malaysia.


Reglementari vamale
La intrarea in Malaysia, orice bagaj poate fi inspectat in totalitate de catre functionarii vamali

Produsele taxabile sau a caror introducere in Malaysia este restrictionata sunt urmatoarele:

toate produsele electrice au nevoie de permis de import;
toate produsele mai noi de 6 luni sunt taxabile (se recomanda pastrarea facturilor de cumparare pentru a putea fi prezentate la cerere);
videocasete si filme profesioniste (trebuie vizionate de Film Censorship Board) pe cheltuiala detinatorului;
obiecte din metale pretioase;
plantele au nevoie de Certificat Fitosanitar eliberat de Ministerul Agriculturii;
computerele nu se taxeaza, dar numarul lor este limitat la 3 bucati de familie, avand nevoie de licenta de import-nu pot fi vandute in interval de un an de la introducerea in Malaysia;
bauturile alcoolice si tigarile sunt supuse unor taxe ridicate de import.
Urmatoarele produse sunt interzise la introducerea in tara (conform informatiilor puse la dispozitie de autoritatile vamale malaysiene): arme de foc, alte arme, artificii, explozibili, munitie, cutite; narcotice si droguri (infractorii sunt pedepsiti prin pedeapsa cu moartea); alimente, indiferent de natura lor; materiale pornografice sau cu caracter politic subversiv (carti, videocasete, filme); lingouri de aur; aparate de telefon si fax (este necesara licenta de import); aparate de radio cu unde scurte; publicatii cu caracter comunist; orice produs de provenienta din Israel.

La intrarea si iesirea din tara, calatorii pot avea asupra lor o suma in moneda nationala malaysiana (ringgit) care sa nu depaseasca 1.000 RM (circa 300 USD). Nu exista restrictii in privinta introducerii altor valute (in numerar sau cecuri de calatorie) sau a scoaterii lor la plecare, cu conditia ca suma scoasa din tara sa nu o depaseasca pe cea introdusa la venire. Daca apar neconcordante in aceasta privinta, sanctiunile ajung de la o amenda de 10.000 RM (3.000 USD) pana la pedeapsa cu inchisoarea de 3 ani sau ambele.


Regimul medicamentelor
Nu exista limitari cantitative la introducerea unor medicamente in Malaysia, dar cele de tip amfetaminic sunt asimilate cu drogurile, iar detinerea de droguri antreneaza pedepse severe, mergand pana la pedeapsa capitala.


Regimul animalelor de companie
Animalele de companie pot fi introduse in Malaysia numai dupa obtinerea unei autorizatii de import, inainte de intrarea in tara. Este necesar un certificat de sanatate, eliberat in interval de maximum 7 zile inainte de data zborului, care sa ateste ca animalul provine dintr-o tara fara pericol de rabie. Dovada de vaccinare trebuie sa ateste ca animalului i s-au administrat toate vaccinurile necesare intr-un interval de 30-180 de zile inainte de data zborului. Documentele medicale insotitoare trebuie sa mentioneze rasa, varsta, culoarea si numele animalului, numele proprietarului si detaliile zborului. Persoanele care calatoresc cu animale de companie trebuie sa anunte aeroportul cu minimum o saptamana inainte de data sosirii in Malaysia, pentru a rezerva spatiu de carantina. Animalele petrec obligatoriu o luna in carantina, dar pot fi eliberate dupa doua saptamani, urmand sa efectueze restul perioadei de carantina la domiciliul proprietarului.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.