Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Biserica Saint-Francois-Xavier din Paris –
7 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Biserica Saint-Eustache din Paris
9 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Le Pavillon des lettres a Paris
1.068 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Conac curte abandonat al unui stapan al vinului italian
314 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  KYOTO-Japonia
330 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  20 CELE MAI BUNE LOCURI DE VIZITAT IN ELVETIA
172 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . Musee de L'Orangerie-Paris
312 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Le Tour Montparnasse
683 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  . La Butte aux Cailles
713 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Banska Stiavnica-Slovacia
82 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Misterele Parisului

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.02.2019  Adauga la favorite 645 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Povestea acestui loc este cu adevarat spectaculoasa si tenebroasa. Cu atat mai mult cu cat figureaza in topul obiectivelor turistice care dau fiori pe sira spinarii. Cand lumea se plimba pe marile bulevarde pariziene si admira superba arhitectura, nu-si imagineaza ca intreg Parisul este construit pe un labirint de galerii. E, altfel spus, o retea subterana de cadavre si tuneluri intinse pe vreo 300 de kilometri, la 20 de metri adancime. Un tinut misterios in interioul pamantului unde, spun legendele, ar exista o alta lume. Din aceste locuri, pe vremea romanilor se extragea piatra pentru constructii, iar subteranele au servit primilor crestini drept refugiu, loc de cult si de inmormantare.

O data cu extinderea orasului , vechile exploatari din centrul istoric au fost abandonate si uitate, iar deasupra lor s-au ridicat imobile si au aparut strazi. Lumea si-a reamintit de ele abia prin secolul al XVIII-lea, cand in unele locuri terenul se surpa cu tot cu cladirile construite la suprafata.

Ceea ce face aceasta retea de tuneluri cu totul speciala este existenta in interiorul ei a celui mai mare osuar subteran din lume. Intre 1786-1815, ca o masura de salubrizare luata de autoritatile pariziene, mai multe necropole vechi, incepand cu Cimitirul Inocentilor, au fost dezafectate. Fenomenul s-a accelerat in timpul marilor lucrari de modernizare impuse de baronul Haussman, edilul lui Napoleon al III-lea. O data cu trasarea noilor bulevarde, numeroase cimitire au trebuit sa fie desfiintate si transferate in catacombe din arondimentul 14. Astfel, ramasitele pamantesti a peste 6 milioane de oameni au fost exhumate si transferate in fostele cariere. Scheletele expuse pe pereti si etichetate cu anul mortii dau fiori celor care se aventureaza sa vada aceste mistere ale Parisului, cunoscute si sub denumirea de Imperiul Mortii. Unde osemintele unor necunoscuti stau alaturi de cele ale unor personaje ilustre ca Danton, Robespierre, Marat, Lavoisier, Racine, Pascal ori Montesquieu. Evocate si de Victor Hugo in celebrul sau roman ,,Mizerabilii,, , tenebroasele catacombe pariziene, un traseu prin excelenta baroc, au devenit obiectiv turisticinca de pe la 1870. Si, cu toate ca accesul fara ghid a fost interzis inca din 1955, in randul tinerilor curajosi si nu numai, este foarte raspandita ,,cata-fila,,, adica explorarea ilegala a catacombelor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.