Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Bloemfontein-Africa de Sud
274 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Gautenga -Africa de Sud
648 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Africa de Sud-Soweto
1.086 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kings Beach-Africa de Sud
808 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Canionul Blyde River - Africa de Sud
1.048 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Provincia KwaZulu-Natal -Africa de Sud
630 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Paramaribo-Surinam
1.175 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Delaire Graff, Stellenbosch, Africa de Sud
410 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Restaurant Delaire Graff, Stellenbosch, Africa de Sud
429 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  UShaka Marine World
985 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Naval Hill-Bloemfontein -Africa de Sud

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 31.01.2019  Adauga la favorite 336 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Se gaseste situat in orasul Bloemfontein din Africa de Sud si reprezinta una dintre principalele atractii turistice ale zonei. Este vorba despre un deal considerat un adevarat miracol al naturii si asta pentru ca adaposteste o rezervatie naturala, Franklin Game, chiar in centrul unui oras modern. Aceasta situatie este unica in Africa de Sud. Nicaieri nu mai exista vreo rezervatie naturala localizata la inaltime, in mijlocul unei asezari umane. Cine a mai pomenit zebre, elefanti sau feline traind inconjurate de case, restaurante, hoteluri si magazine? De aici, din varful dealului Naval, panorama asupra Bloemfontein este coplesitoare.

Orasul Bloemfontein este recunoscut drept orasul trandafirilor, datorita multitudinii de astfel de flori crescute aici. Numai intr-un singur parc sunt plantati peste 4000 de trandafiri, in timp ce fiecare locuitor al zonei isi impodobeste la randu-i balcoanele, ferestrele si curtea cu aceste flori. Si cu toate astea, dealul Naval cu rezervatia Franklin Game reuseste sa iasa in evidenta prin flora sa deosebita.

Rezervatia a fost deschisa in anul 1930 si se intinde pe o suprafata de 250 hectare. Gazduieste o mica mostra de adevarata jungla africana, printre animalele relocate aici numarandu-se girafe, antilope, zebre, elani; nu lipsesc nici pasarile cu al lor spectacol de zboruri si triluri. Intrarea in parcul natural este gratuita, astfel ca rezervatia primeste tot timpul vizite numeroase din partea turistilor, familiilor cu copii, dar si a localnicilor obisnuiti sa iasa zilnic pentru putina miscare. Vizitatorii rezervatiei se pot plimba printre animale, le pot chiar mangaia, insa autoritatile sfatuiesc totusi sa se evite apropierea de animalele periculoase si, mai ales, recomanda ca turistii sa vina in grupuri de cel putin 2 sau 3 persoane. Programul de vizitare se desfasoara intre orele 9.00 si 17.00. Viata linistita, calma, placuta, tipica naturii si-a imprimat caracterul tihnit chiar si pe strazile orasului Bloemfontein, care, desi este capitala juridica, are aerul unei localitati estivale.



Cei mai multi dintre cei care au avut prilejul sa vada rezervatia Franklin Game au laudat in special spectacolul inaripatelor. Se pot pierde ore in sir, stand cu binoclu si admirand zborul pasarilor de diferite specii, culori si marimi ori ascultandu-le ciripitul.

Rezervatia este organizata cu trasee pe care se poate merge cu piciorul, trasee care fac ca vizitatorul sa se orienteze si sa profite de toate minunatiile vietii salbatice. Din pricina caldurii, uneori mai izbucnesc mici incendii intre tufisuri, insa sunt stinse inainte de a se inregistra vreo paguba.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.