Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tros-Suedia
1.242 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Drottningholm-Suedia
593 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetatea Bohus-Suedia
619 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Utter Inn-Suedia
411 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mariefred-Suedia
1.061 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O noapte la Stockholm (Suedia)
1.195 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Castelul Orebro-Suedia
819 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Skane-Suedia
365 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ostersund-Suedia
669 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Arvika -Suedia
1.344 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Jonkoping - Suedia.

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.01.2019  Adauga la favorite 182 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Situat in partea de sud a Suediei, pe malul lacului Vattern, orasul Jonkoping este resedinta administrativa a regiunii cu acelasi nume. Acesta se desafsoara pe o suprafata totala de 44.82 de metri patrati si, conform unui recensamant realizat in anul 2013, are o populatie de 61.559 de locuitori si o densitate de 1.400 de locuitori pe kilometru patrat.

Fiindca orasul este situat in centrul Suediei, accesul catre marile orase ale tarii este facilitat de catre aeroportul local. De asemenea, frumusetea orasului sta in dealurile acoperite de paduri si lacurile presarate pe intreaga suprafata a acestuia.

Istoria orasului Jonkoping incepe sa prinda contur acum aproape 800 de ani, cand acesta a fost fondat drept centru comercial. Pe data de 18 mai 1284, Jonkoping este numit de catre regele Magnus Ladulas oras al Suediei. Numele orasului provine de la Junebacken (partea de vest a orasului) si Koping, denumirea straveche pentru piata.

Climatul orasului Jonkoping este continental umed, caracterizat prin veri calduroase si ierni scurte, dar reci. De asemenea, temperaturile specifice acestei regiuni oscileaza vara in jurul valorii de 28 de grade Celsius, iar iarna scad destul de des sub 0 grade Celsius.

Principalele obiective turistice oferite de orasul Jonkoping sunt: Muzeul Chibriturilor (Tandstickmuseet), Kinnarps Arena, Muzeul Lans, Biserica Sofiakyran, Lacul Vattern, Universitatea din Jonkoping si HV71.

Tandstickmuseet este un loc plin de curiozitati, unde cei ce il viziteaza vor intra in contact cu istoria chibritului si cu metodele de fabricare ale acestuia. De asemenea, muzeul Tandstickmuseet adaposteste o colectie impresionanta de cutii de chibrituri ce dateaza din anul 1848, anul in care au fost fabricate in Jonkoping


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.