Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Tros-Suedia
1.235 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Schi in Are, Suedia
373 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Palatul Drottningholm-Suedia
588 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cetatea Bohus-Suedia
616 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Utter Inn-Suedia
406 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Mariefred-Suedia
1.055 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  O noapte la Stockholm (Suedia)
1.191 vizite - 0 comentarii
adaugat de mariab
 
  Castelul Orebro-Suedia
815 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Vasa _Suedia
759 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Skane-Suedia
361 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Conditii de calatorie- Suedia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.01.2019  Adauga la favorite 249 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Intrarea in Suedia este permisa cu pasaportul sau cartea de identitate in curs de valabilitate.

Se recomanda cetatenilor romani care calatoresc in Suedia sa se asigure ca detin resursele financiare necesare acoperirii cheltuielilor de intretinere pentru intreaga perioada a deplasarii, inclusiv pentru intoarcere.

Incepand cu data de 1 martie 2018, legislatia privind regimul strainilor in Suedia a fost modificata si permite controale mai amanuntite ale strainilor care intra sau ies din acest stat.

Noile prevederi permit autoritatilor suedeze sa fotografieze si sa amprenteze un strain (inclusiv cetateani ai U.E.), in vederea controlarii identitatii sale si a autenticitatii actelor de calatorie.

Asigurari medicale: Recomandam ferm sa incheiati o asigurare medicala de sanatate sau sa obtineti Cardul European de Sanatate inainte de a pleca intr-o calatorie (mai multe detalii gasiti la adresele: www.cnas.ro si www.ceass.ro). Recomandam, de asemenea, incheierea unei asigurari de calatorie, care poate sa acopere de la riscurile de baza (imbolnaviri, accidente, urgente stomatologice, repatriere sanitara sau in caz de deces) pana la toate riscurile de calatorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecarii in strainatate, falimentul companiei aeriene etc.

Consultati ghidul unei calatorii linistite, pentru mai multe sugestii generale utile: https://www.youtube.com/watch?v=7laiyPas4-Y&feature=shar.

Cetatenii romani care doresc sa ramana pe teritoriul Suediei pentru o perioada mai mare de 3 luni, trebuie sa faca formalitatile necesare pentru inregistrare la Agentia de Taxe (Skatteverket). Solicitantii carora li se aproba cererea vor primi un numar personal de inregistrare in registrul evidentei populatiei din Suedia.

Conditiile de indeplinire a criteriilor cu privire la inregistrarea pe teritoriul Suediei pot fi consultate pe pagina web a Skatteverket: www.skatteverket.se/.

Institutii publice si private suedeze, de pilda din domeniul bancar, pot solicita cetatenilor straini, inclusiv romani, sa se legitimeze cu un pasaport valabil, pentru a beneficia de diverse servicii. In aceste situatii, cartea de identitate romaneasca, suficienta pentru intrarea in Suedia, nu permite accesul la serviciile respective.

Recomandam asadar obtinerea in prealabil a unui pasaport electronic daca se intentioneaza sederea pe un termen mai lung in Suedia.

Inregistrarea la misiune: Pentru detalii si procedura va rugam sa accesati https://www.econsulat.ro/CetateniRomaniInregistrati/Inregistreaza.

Asistenta si protectie consulara: inainte de efectuarea calatoriei, cetatenii romani sunt sfatuiti sa consulte Ghidul Asistentei si Protectiei Consulare, care detaliaza asistenta pe care Ministerul roman al Afacerilor Externe, misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei o pot acorda cetatenilor romani aflati in strainatate si limitele obiective ale acestei asistente.

Despre Suedia: Pentru a afla mai multe despre Suedia, puteti accesa website-ul: https://www.informationsverige.se/Engelska/Pages/Start.aspx .

Clima: Pentru o tara nordica, clima este relativ blanda. Temperaturile medii in luna iulie sunt intre 13 si 17°C. Februarie este de regula cea mai rece luna, cu temperaturi medii care variaza intre -22 si -3°C.

Conditii privind traficul auto
Circulatia auto
In Suedia, circulatia auto se efectueaza pe partea dreapta si este obligatoriu ca farurile sa fie aprinse in permanenta (faza de intalnire).

Cauciucurile de iarna sunt obligatorii in perioada 1 noiembrie-30 aprilie.

Atentie! Pentru circulatia autovehiculelor in orasul Stockholm a fost introdusa o taxa de drum obligatorie in valoare de 30 SEK/autoturism. Punctele la care se percepe aceasta taxa sunt marcate prin afisaj electronic luminos.


Centura de siguranta
Este obligatorie purtarea centurii de siguranta de catre conducatorul autovehiculului (soferul aflat la volan), precum si de toti ceilalti pasageri din autovehicul.

Limitele de viteza
intre 30 – 50 km/h in orase;
intre 70 – 90 km/h in afara oraselor;
110 km/h pe autostrazi.
Drumurile publice, autostrazile sunt marcate corespunzator normelor internationale rutiere. Starea drumurilor este, de regula, foarte buna.

Parcarea
Parcarea se face numai in locurile special amenajate si numai in intervalul de timp mentionat. De regula, locurile de parcare sunt cu plata.

Aparatele anti-radar si de detectare a radarului
Utilizarea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar si a aparatelor anti-radar constituie infractiune, pedepsita cu amenda si confiscarea aparaturii respective.

Permisul de conducere
Permisul de conducere romanesc este valabil pe teritoriul suedez.

Informatii pentru cazurile de accident de circulatie
In caz de accident usor, completati, impreuna cu cealalta parte, formularul tip pus la dispozitie de societatile locale de asigurari, privind producerea accidentului. Notati elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat in accident si ale societatii de asigurare a acestuia. Daca in urma accidentului sunt raniti, chemati politia locala, dupa ce ati acordat primul ajutor. Adresati-va pentru sprijin partenerului societatii romane de asigurari din tara respectiva, care figureaza pe Cartea verde.


Reglementari vamale
Exista conditionari si limite cantitative pentru introducerea anumitor produse, care sunt precizate de Autoritatea Vamala Suedeza aici: https://www.tullverket.se/e.

Sumele in valuta cu care se intra/iese in/din Suedia, in conformitate cu reglementarile UE, sunt de maximum 10.000 Euro.

De regula, nu exista controale la granitele interne dintre statele semnatare ale Acordului Schengen, Suedia fiind si ea parte a acestui acord. Din motive de ordine publica, sanatate publica sau de securitate nationala, la granitele interne ale UE se pot introduce controale, pentru perioade limitate. Urmariti pagina de Atentionari de calatorie pentru a afla daca aceste controale se aplica in mod curent.


Regimul medicamentelor
Puteti sa aveti asupra dumneavoastra medicamente uzuale, pentru care nu aveti nevoie de reteta.

Atentie! Nu luati cu dumneavoastra decat cantitatile de medicamente strict necesare!
Va recomandam sa aveti la dumneavoastra reteta medicului pentru medicamentele care depasesc sfera celor uzuale.

Antibioticele nu se elibereaza decat pe baza de reteta.



Regimul animalelor de companie
Pentru spatiul UE, aveti nevoie de pasaport european pentru animalele de companie. Acest document se poate procura de la medicul veterinar si trebuie sa contina informatii despre vaccinarea antirabica. Suedia solicita totodata tratamentul impotriva teniei.

Animalul trebuie identificat printr-un microcip electronic.

Animalele de companie pot trece vama prin zona verde doar daca sunt pre-inregistrate la autoritatile suedeze. Pentru detalii si procedura, consultati urmatoarea pagina oficiala: https://www.tullverket.se/4.7df61c5915510cfe9e75b56.htm.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.