Precum toate metropolele Europei, Sevilla are o multime de atractii turistice de neratat, dar capitala regiunii Andaluzia se mandreste si cu o atmosfera exotica ce atrage turisti din toate colturile lumii. Desi amestecul de arhitectura gotica, mudejar, renascentista si moderna este superb, pofta de viata a localnicilor face ca o excursie in Sevilla sa fie unica si memorabila.
La Giralda
The Giralda este singura structura care a mai ramas din moscheea din secolul al XII-lea, daramata in timpul construirii Catedralei din Sevilla. Mauri au realizat minaretul cu o serie de rampe astfel incat gardienii sa poata pazii cladirea calare pe cai. Astazi, cele 35 de rampe vin in ajutorul turistilor care vor sa ajunga in varf pentru a admira peisaje panoramice peste oras. In varful turnului cu clopot se afla o sfarleaza din bronz denumita El Giraldillo – simbolul triumfului credintei.
Plaza de Espana
In 1914, arhitectul Anibal Gonzalez a inceput sa creeze o serie de cladiri pentru Expozitia Ibero-americana din 1929. Aflate langa cartierul Santa Cruz, in Parcul Maria Luisa, cladirile au prezentat rolul Spaniei in istorie, industrie si tehnologie. Printre expozitiile gazduite aici se numara manuscrise scrise de faimosii exploratori spanioli Columb si Cortes. In prezent, edificiile gazduiesc institutii guvernamentale.
Parcul Maria Luisa
Principalul parc public din Sevilla, Parque de Maria Luisa se intinde de-a lungul raului Guadalquivir, in apropiere de centrul orasului. Majoritatea parcului a facut parte initial din gradinile Palatului San Telmo si au fost donate municipalitatii in 1893. Peisagistul Jean-Claude Nicolas Forestier este responsabil de configuratia actuala a parcului. Zona este cunoscuta pentru populatia mare de pasari, ce include turturici, lebede, papagali si rate. Statui, iazuri si fantani sunt imprastiate printre aleile parcului, facand din acest loc unul ideal pentru o plimbare relaxanta sub soarele spaniol, departe de zgomotul orasului
Alcazar de Sevilla
Folosit si in ziua de azi de familia regala pentru anumite evenimente oficiale, complexul de palate regale, gradini si peluze Alcazar a trecut printr-o serie de transformari de-a lungul istoriei sale de peste o mie de ani. In secolul al XI-lea maurii au realizat un palat pe locul unui fort ce data din secolul X, care apoi a fost convertit intr-o structura gotica in secolul XII. O suta de ani mai tarziu, Regele Pedro a angajat mesteri mauri sa reconstruiasca si sa extinda palatul in stil Mudejar. De la designul cu stele de pe tavanul din Salon de Embajadores la arcele delicate din Patio de las Doncellas, acest palat este considerat una dintre cele mai interesante atractii turistice din Sevilia.
Cartierul Santa Cruz
Aflat la estul centrului medieval, Barrio Santa Cruz este marginit de raul Guadalquivir. Zona a fost cartierul evreiesc pana la sfarsitul secolului al XIV-lea, cand sinagogile au fost inchise, casele au fost confiscate si mii de evrei au fost fie ucisi, fie obligati sa se converteasca la crestinism. Un cartier cu alei inguste si pietruite, zona este impanzita cu portocali, terase colorate si piatete micute, dar si o multime de restaurante si baruri cu tapas. Din moment ce intregul cartier este inchis traficului, Barrio Santa Cruz este perfect pentru o plimbare linistita pentru turistii care vor sa deguste ambianta unui oras spaniol medieval.
Metropol Parasol
Aflat in Piata La Encarnacion, in centrul medieval din Sevilla, proaspat finalizatul Metropol Parasol este descris drept cea mai mare structura din lemn din lume. Creata de un arhitect german, cladirea are sase structuri gigant in forma de umbrela realizate din lemn de mesteacan importat din Finlanda. Poreclit Las Setas de la Encarnacion sau Ciupercile din Encarnacion, acest design modern a generat aproape la fel de multe controverse, pe cat a costat. Intarzieri si schimbari in metodele de constructie au dublat costul estimativ de 50 de milioane de euro. Structura gazduieste o piata de alimente, un acvariu, un restaurant si o piateta.
Plaza de Toros de la Maestranza
Pentru turistii interesati de traditia spaniola a luptelor cu tauri, Plaza de Toros de la Maestranza este o destinatie de neratat. Cea mai veche arena pentru lupte cu tauri din Spania, stadionul cu 14.000 de locuri a fost ridicat in 1758, si chiar si in prezent gazduieste lupte cu tauri, in zilele de duminica din primavara pana in toamna. Vizitatorii nu trebuie sa vada o astfel de lupta, dar pot afla mai multe despre aceasta traditie. Muzeul adiacent are expozitii cu artefacte si informatii despre cei mai faimosi matadori si tauri.
Casa de Pilatos
Aflata langa Plaza de Pilatos, Casa de Pilatos este considerat unul dintre cele mai frumoase palate andaluze. Realizat de arhitectul Genoese Antonio Maria Aprile in 1529, "Casa lui Pilat" a fost denumita dupa ce proprietarul initial, Fadrique Enriquez de Rivera, a facut un pelerinaj la Ierusalim in 1519. Desi cladirea este privata, poate fi vizitata de turisti, picturile lui Francisco Goya, poarta din marmura si scara interioara enorma si frumos ornata fiind printre cele mai apreciate.