Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Chill Factore, Marea Britanie
465 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Londra-Marea Britanie
1.256 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  The Royal Scotsman, Scotia
162 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  North Devon (Marea Britanie)
304 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Londra -Marea Britanie HD
1.219 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
  Gradina botanica regala-Scotia
278 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fermecatorul sat Kent, Chilham
228 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Edinburgh - Cum ajungi
545 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  1.Insula Samos - Grecia
1.995 vizite - 0 comentarii
adaugat de tita
 
  Londra-Marea Britanie-Big Ben
858 vizite - 0 comentarii
adaugat de alexandra
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Conditii de calatorie cu masina: Marea Britanie

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 17.12.2018  Adauga la favorite 237 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Marea Britanie este o tara cu un nivel scazut al criminalitatii. Infractiuni minore de tipul furtului din buzunare, inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea in zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi).
In cazul in care calatoriti cu masina personala, nu tineti bunuri de valoare la vedere, in autoturism;
Asigurati masina cu sistem de alarma si incuiati usile atunci cand parasiti autoturismul;

In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor britanice, trebuie apelat numarul principal de urgenta 999 sau alternativ 112.

Pentru non-urgente (pentru fapte care au avut loc deja) puteti suna la numarul de telefon 101 – Metropolitan Police.

Atentie! Daca sunati din greseala la 112, nu inchideti! In caz contrar, vi se poate trimite o masina in locul in care va aflati, pentru a se verifica daca totul este in regula!

Traversarea cu feribotul in Marea Britanie

In ultima perioada s-au intensificat tentativele de intrare ilegala in Marea Britanie, prin strecurarea frauduloasa a unor calatori clandestini in autovehiculele ce se imbarca pe feribot in Franta, la Calais, pentru a calatori la Dover.

Intrarile clandestine in autovehicule au loc indeosebi pe o portiune de sosea in apropiere de punctul de imbarcare Calais (Franta), unde autovehiculele sunt obligate sa reduca viteza pana la 10 km/ora inainte de a se opri la un semafor. Urcarea clandestina este facilitata de traficanti specializati in spargerea incuietorilor/sigiliilor.

Atentie! Transportul calatorilor clandestini este pedepsit cu amenda de 2000 lire sterline sau arestare.

Asigurarea medicala este obligatorie in Marea Britanie.
Atentie! Incheierea politelor de asigurare trebuie facuta in Romania, neexistand posibilitatea incheierii lor in Marea Britanie.

Va recomandam cu insistenta sa incheiati o asigurare medicala de sanatate sau sa obtineti Cardul European de Sanatate inainte de a pleca intr-o calatorie.

Asigurarea medicala are valabilitate in toate tarile lumii, iar in baza acestei asigurari aveti acces la serviciile de urgenta atat din sistemul public de sanatate, cat si din cel privat (in functie de tipul politei de asigurare). La incheierea unei asemenea asigurari verificati coordonatele partenerului societatii de asigurare in tara de destinatie si de tranzit.

Va recomandam sa va incheiati, inainte de plecare, o asigurare de calatorie. Aceasta are valabilitate in toate tarile lumii si poate sa acopere de la riscurile de baza (imbolnaviri, accidente, urgente stomatologice, repatriere sanitara sau in caz de deces) pana la toate riscurile de calatorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecarii in strainatate, falimentul companiei aeriene etc.

Atentie! Circulatia se desfasoara pe partea stanga a drumului. Conducatorii de autoturisme inmatriculate in afara Marii Britanii care comit abateri la regimul circulatiei rutiere sunt sanctionati de politistii britanici cu amenzi de pana la 900 de lire sterline. Totodata, se poate solicita contravenientilor plata amenzii pe loc.

In situatia in care soferii straini nu pot plati amenzile sau in cazul in care autovehiculele prezinta defectiuni, politia poate lua masura imobilizarii autovehiculelor pana la plata amenzii sau remedierea defectiunii.

Masura sus-mentionata va putea fi aplicata si de catre inspectori ai „Vehicle and Operator Services Agency" (VOSA – institutie similara RAR), iar in cazul in care soferii straini se afla in imposibilitatea de a plati amenda, inspectorii VOSA pot imobiliza autovehiculul, pana la plata amenzii.

In zona centrala a Londrei (marcata in trafic cu „C" rosu pe fond alb) accesul autovehiculelor in zilele lucratoare, intre orele 7.00 si 18.00, este permis pe baza „taxei de aglomeratie" (Congestion Charge), care se plateste electronic pentru un autovehicul determinat. Zona in care se aplica si modalitatile de plata sunt precizate pe site-ul Autoritatii de Transport din Londra.

Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda (120£) circulatia pe banda rezervata autobuzelor, in intervalele orare precizate pe indicatoare.

Puteti conduce in Marea Britanie autovehicule care sunt inmatriculate in Uniunea Europeana cel mult 6 luni intr-o perioada de un an.

Mai multe informatii puteti gasi la urmatoarea adresa:
https://www.gov.uk/importing-vehicles-into-the-uk/temporary-imports

Asigurarea auto este obligatorie pe teritoriul Marii Britanii.
Polita de asigurare a masinii ofera automat acoperirea minima de raspundere civila prevazuta de lege. Daca beneficiati de o polita de asigurare completa in tara dumneavoastra, asigurati-va ca este valabila si pentru calatoriile in strainatate.

Cartea verde serveste drept dovada de asigurare recunoscuta la nivel international si faciliteaza procedurile in urma unui accident auto. Daca nu luati Cartea verde cu dumneavoastra, luati certificatul de asigurare auto.

Starea generala a drumurilor si infrastructurii este foarte buna.

Centura de siguranta este obligatorie pentru ocupantii locurilor din fata.

Folosirea telefonului mobil la volan este interzisa.

Parcarea se poate face numai in locurile si in intervalele orare permise.

Atentie! Multe din locurile de parcare situate in lungul strazilor sunt rezervate, permanent sau in anumite intervale orare, rezidentilor din zona, pe baza de autorizatie emisa, contra cost, de consiliul local. Parcarea altor vehicule in astfel de zone este sanctionata cu amenda.

In general, plata parcarii se face prin introducerea de monede sau a cardului electronic in aparatele de parcare, care elibereaza un tichet (conform timpului dorit de parcare). Tichetul trebuie afisat la vedere, in geamul sau pe bordul autoturismului.

Tot mai multe zone de parcare situate in centrul Londrei au trecut insa exclusiv la sistemul de plata electronica prin telefonul mobil, pe baza unui cont deschis anterior pentru un card bancar si pentru un vehicul determinat.
Atentie! Neplata parcarii atrage imobilizarea autovehiculului.

In Marea Britanie, legislatia interzice folosirea aparatelor care bruiaza semnalul radar, precum si utilizarea dispozitivelor pentru detectarea aparatelor radar.

Este permisa utilizarea dispozitivelor GPS care contin softuri actualizate cu pozitionarea radarelor fixe.

Permisul de conducere romanesc este valabil in Marea Britanie.

Daca doriti sa conduceti in Marea Britanie autovehicule si aveti permis de conducere eliberat in alta tara, va recomandam sa consultati urmatoarea adresa:
https://www.gov.uk/driving-nongb-licence

In caz de accident usor, completati, impreuna cu cealalta parte, formularul tip pus la dispozitie de societatile locale de asigurari. Notati elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat in accident si ale societatii de asigurare a acestuia.

In caz de accident grav, cu raniti, chemati politia locala, dupa ce ati acordat primul ajutor. Adresati-va pentru sprijin partenerului societatii romane de asigurari din Marea Britanie care figureaza pe Cartea verde.

Nu exista o limita in Marea Britanie pentru sumele de bani numerar pe care un cetatean european le poate transporta cand calatoreste dintr-o tara UE in Marea Britanie, cu conditia sa provina dintr-o sursa legitima si sa fie folosite pentru scopuri legitime.

Legislatia britanica permite autoritatilor de aplicare a legii sa dispuna confiscarea administrativa a sumelor in numerar, mai mari de 1.000 GBP, daca exista suspiciuni ca acestea provin din activitati ilegale sau sunt destinate pentru savarsirea unor infractiuni.

Legislatia britanica prevede aplicarea acestei proceduri inclusiv pentru confiscarea sumelor de bani provenite din munca ilegala. Persoanele vizate pot solicita politiei locale sau instantelor judecatoresti restituirea sumelor confiscate prin procedura administrativa, dar trebuie sa dovedeasca provenienta legitima a banilor.

Drepturile dumneavoastra daca va sunt confiscate sume de bani
Autoritatile britanice va pot retine sume de bani in numerar, mai mari de 1.000 GBP, pe care le declarati, daca au temeiuri suficiente sa suspecteze ca acestea sunt rezultatul unor activitati ilegale sau se intentioneaza sa fie utilizate in astfel de activitati. Legislatia britanica prevede aplicarea acestei proceduri inclusiv pentru confiscarea sumelor de bani provenita din munca ilegala.
Sumele de bani nu pot fi retinute mai mult de 48 de ore fara o decizie a unei instante de judecata. O instanta de judecata poate sa dispuna ca sumele de bani respective sa fie
Retinute in continuare pe timpul derularii investigatiilor
Confiscate daca investigatiile demonstreaza ca sumele de bani sunt asociate cu activitati ilegale.
Ce faceti mai departe ?
Puteti solicita fie politiei care a dispus masura confiscarii, fie instantei judecatoresti competente, restituirea sumelor de bani confiscate, cu conditia prezentarii dovezilor privind provenienta legitima a acestora. Contactati Sectia consulara a Ambasadei Romaniei la Londra pentru a sesiza situatia dumneavoastra in cazul in care doriti sa primiti asistenta consulara. Functionarii consulari va vor oferi sprijin, in limita atributiilor stabilite prin lege, dar nu va pot reprezenta in cadrul procedurilor judiciare sau administrative. Informatii detaliate oferite de autoritatile britanice pot fi consultate la adresa: http://www.hmrc.gov.uk/customs/seized-goods.htm
Customs Hotline
0800 595 000

Atentie! Daca transportati sume de bani numerar mai mari de 1000 GBP la trecerea frontierei este indicat sa aveti asupra dumneavoastra documente justificative ale provenientei sumelor respective.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.