Acest episod din fascinantul film documentar serial BBC se concentreaza pe inaltimile muntoase ale planetei, toate zonele fiind prezentate prin imagini captate din inaltul cerului. Muntele Erta Ale din Etiopia este vulcanul cu cea mai lunga activitate continua – peste o suta de ani. Pe inaltimile din apropierea acestuia, geladele – singurele primate a caror hrana consta in intregime din iarba – ocupa vai intregi, in grupuri de cate 800 de membri.
Cu ele convietuiesc caprele walia ibex, specie pe cale de disparitie, si ambele populatii stau de veghe impotriva lupilor etiopieni. Varfurile din Alpi sunt acoperite de zapezi permanente, cu exceptia lui Matterhorn, care e prea abrupt ca sa permita zapezii sa se aseze. Puii de urs grizzly ies pentru prima data din barlogul lor din Muntii Stancosi, iar pe piscurile din Himalaya isi fac aparitia vulturii aurii si un animal extrem de rar, leopardul de zapada.
Inregistrat in decursul a patru ani, Planeta Pamant este un exceptional film documentar serial de istorie naturala, ce reuneste imagini spectaculoase de pe tot globul, surprinzand totodata animale vazute extrem de rar, creaturi aproape mitice care traiesc in aceste habitate. Serialul este o poza suprema a diversitatii planetei noastre, produsa de BBC si Discovery Channel, in colaborare cu CBC.