Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Olanda
1.169 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Appingedam-Olanda
1.188 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Coevorden -Olanda
1.003 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Madurodam(2/1) orasul in miniatura-Olanda
1.588 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
01:56
  Covor de flori in Grande Place, Bruxelles
1.419 vizite - 0 comentarii
adaugat de alin
 
  FlevOnice, Olanda
57 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Huis Ten Bosch Nagasaki
206 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Kinderdijk-Olanda
1.184 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Antilele Olandeze
344 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Leiden-Olanda
144 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Tarile de Jos-Olanda

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 11.12.2018  Adauga la favorite 550 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Tarile de Jos (in neerlandeza Nederland, in frizona Nederlan; denumite neoficial Olanda) sunt o monarhie constitutionala, stat membru fondator al Beneluxului si al Uniunii Europene, situat in nord-vestul Europei, in vecinatatea Marii Nordului, Belgiei si Germaniei. Tarile de Jos impreuna cu cateva colonii de peste mari formeaza Regatul Tarilor de Jos.

Numele folosit in mod traditional in limba romana, Olanda, sub care sunt cunoscute Tarile de Jos, acopera insa doar o parte din teritoriul tarii, anume provinciile Olanda de Nord si Olanda de Sud. Locuitorii Tarilor de Jos sunt numiti in engleza Dutch, nume derivat de la aceeasi radacina ca Deutsch, adica „german". Limba neerlandeza este forma literara a germanei plate, limba vorbita ca dialect in nordul Germaniei.

Un sfert din teritoriul Tarilor de Jos se afla sub nivelul marii, statul avand cea mai joasa altitudine din lume. De asemenea, este una dintre tarile cele mai dens populate din lume. Olanda are o lunga istorie de toleranta sociala si este in general considerata ca fiind o tara liberala, legalizand avortul,[7] prostitutia[8] si eutanasia[9] si mentinand in acelasi timp o politica progresiva in ceea ce priveste regimul drogurilor.[10] In anul 2001, a devenit prima tara din lume care a legalizat casatoriile intre persoane de acelasi sex.[11] Este membra NATO si UE. Pe teritoriul sau se afla sediul Curtii Penale Internationale.

Capitala Olandei este Amsterdam. In timp ce Amsterdam este capitala oficiala a tarii conform Constitutiei, la Haga (in neerlandeza Den Haag, sau oficial 's-Gravenhage) se afla sediul guvernului, resedinta regala, precum si cea mai mare parte a ambasadelor.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.