Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Addis Abeba - Etiopia - Turist in serie
165 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce trebuie sa stii atunci cand pleci in Sankt Petersburg
544 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 metode de a calatori gratis sau aproape gratis!
662 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce sa nu faci ca turist in Elvetia
792 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Grotta Azzurra-Italia
1.009 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turist in Romania
557 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CEL MAI MARE HOTEL DIN LUME N-A CAZAT NICIUN TURIST
834 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele mai bune cumparaturi din MILANO Italia
75 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Top 10 lucruri de facut in Cinque Terre, Italia |
185 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cerchiara in Calabria, Italia
473 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Tot ce trebuie sa stii ca turist in Italia

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 28.11.2018  Adauga la favorite 336 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Cel mai important aspect luat in considerare de romani inainte sa-si planuiasca o vacanta in Italia este cel cu privire la siguranta, mai ales dupa relatiile incordate din ultimul timp dintre localnici si imigranti romani. Totusi, vocea majoritatii spune ca romanii care vin aici in vizita nu au de ce sa se teama, pentru ca italienii au o atitudine pozitiva fata de turisti, cu atat mai mult cu cat turismul e un sector foarte important al economiei in acesta tara.

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe gasesti o lista intreaga cu sfaturi legate de siguranta personala. Este indicat sa eviti periferiile marilor orase, mai ales noaptea si la sfarsit de saptamana, si sa incerci sa nu intri in contradictii cu localnicii ori sa recurgi la comportamente stridente care sa atraga atentia asupra ta. Un comportament discret, fara excese de orice natura, iti va face sederea aici una placuta.

Drumuri foarte bune, dar costisitoare

MAE are o serie de recomandari si pentru cei care ajung in Italia cu masina personala. Italia are o infrastructura excelenta, numai ca luxul costa: circulatia pe autostrazi se plateste. Pe site-ul autostrade.it iti poti planifica traseul in Italia in functie de taxele de autostrada pana la destinatie. Si la intrarea in centrele marilor orase, unde exista „Zone de Trafic Limitat", vei fi nevoit sa cotizezi daca vrei sa intri. Fii foarte atent la limitele de viteza, pentru ca amenzile pentru depasirea lor te pot costa pana la 1.000 de euro si suspendarea permisului de conducere.

Odata ajuns intr-un dintre marile orase ale Italiei, probabil ca primul lucru la care te vei gandi va fi sa vezi cat mai mult, sa vizitezi cat mai multe obiective. Numai ca, la fel ca si tine, ceilalti turisti au acelasi itinerar, astfel incat la cele mai importante obiective turistice este o aglomeratie de nedescris. De asemenea, tarifele de intrare sunt destul de mari. Trebuie sa tii cont si de faptul ca preturile in apropierea atractiilor turistice sunt foarte umflate la restaurante si magazine.

Nu prea mari vorbitori de limbi straine

Nu doar la obiectivele turistice ai mult de asteptat. Despre italieni trebuie sa stii ca nu sunt foarte punctuali, la ei timpul fiind foarte relativ, obicei care este valabil si pentru transportul public, asa ca e bine sa te inarmezi cu multa rabdare inainte de plecare.

Nici la capitolul limbi straine nu stau foarte bine, dar in zonele turistice din marile orase nu vei avea probleme de comunicare, pentru ca, in mare parte, personalul din acest sector cunoaste bine limbile engleza si franceza.

Daca te indepartezi de zonele impanzite de turisti, insa, populatia cunoscatoare de limbi straine se imputineaza, ceea ce inseamna ca ar fi de folos sa inveti cateva expresii uzuale in italiana.

Intrucat limba romana se aseamana destul de mult cu cea italiana, romanilor le va fi mai usor sa inteleaga. Trebuie sa tii, totusi, cont ca in centrul si sudul Italiei dialectele pot fi diferite. Interesant este ca, desi romanii inteleg destul de usor italiana, italienii nu inteleg aproape deloc romana.

Sofatul in stil italian

In trafic, soferii italieni nu sunt prea „cuminti", desi accidentele rutiere nu se intampla foarte frecvent. Este indicat sa circuli cu atentie, iar ca pieton sa ai grija la traversare. Trebuie sa pari hotarat ca treci strada, altfel nu vor opri. De asemenea, asteapta-te sa auzi multe claxoane.

O varianta de deplasare la indemana in Italia o reprezinta transportul in comun. Daca alegi aceasta optiune, trebuie sa cumperi bilet si sa-l compostezi. Aceeasi regula se aplica si in cazul in care mergi cu trenul: biletul trebuie compostat inainte de urcarea in tren, la compostoarele aflate pe peron. Daca vrei sa iei taxiul, trebuie sa cauti masini apartinand unor companii oficiale.

Respectul cuvenit lacaselor sfinte

Chit ca vizitezi celebrele Capela Sixtina si Basilica San Pietro din Vatican, Domul din Milano, Bazilica San Marco din Venetia, Catedrala Santa Maria del Fiore din Florenta sau orice alt lacas sfant din Italia, trebuie sa tii cont ca exista o conduita care se cere respectata. Nu manca sau bea pe strada in apropierea bisericilor, in Florenta acest gest fiind considerat chiar o ofensa.

Inauntru, trebuie sa fii imbracat adecvat, cu umerii si genunchii acoperiti, iar vocea trebuie mentinuta la nivelul soaptelor. Daca sa mananci in fata bisericii este un obicei urat, sa faci acest lucru in biserica este inadmisibil. In plus, nu vei avea voie sa faci poze peste tot. In unele locuri ti se va cere sa inchizi blitzul, pentru ca expunerea unor obiecte de arta la o lumina puternica le poate afecta.



Formarea si diversificarea bucatariei italiene tine de istoria si geografia Italiei, de descentralizarea ei vreme de secole. Practic, pana la formarea statului italian, fiecare cetate a avut propria administratie, dezvoltare si cultura, inclusiv culinara. Motiv pentru care e la fel de imposibil sa cuprinzi bucataria italiana intr-un articol precum e sa o cunosti intr-o vacanta


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.