Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Promenade des Anglais, Nisa, Franta
894 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Promenade des Anglais, Nisa, Franta
781 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Addis Abeba - Etiopia - Turist in serie
190 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce trebuie sa stii atunci cand pleci in Sankt Petersburg
576 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 metode de a calatori gratis sau aproape gratis!
698 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce sa nu faci ca turist in Elvetia
825 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 locuri de top de vizitat in Franta
533 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Turist in Romania
582 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cele 25 cele mai bune de vizitat Franta
307 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  CEL MAI MARE HOTEL DIN LUME N-A CAZAT NICIUN TURIST
862 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Tot ce trebuie sa stii ca turist in Franta

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 22.11.2018  Adauga la favorite 483 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
In Franta, care este un stat fondator al Uniunii Europene, moneda de circulatie este euro, iar cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul acestei tari. Statul este impartit in 26 de regiuni, care se divid in departamente, cu subdiviziuni ce poarta numele de arondismente.

Cand te urci la volan in Franta este bine sa stii ca daca detii sau folosesti detector sau anti-radar amenda care te paste este de 1.500 de euro, iar daca nu platesti amenda, autoritatile pot chiar sa-ti retina masina, potrivit informatiilor de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. De asemenea, majoritatea locurilor de parcare sunt cu plata, iar in cazul in care lasi masina intr-un loc nepermis, platesti o amenda de aproape 400 de euro sau ti se ridica masina.

Drumuri exceptionale, cu taxe pe masura

Vestea buna - drumurile din Franta sunt intr-o stare impecabila, vestea proasta - circulatia pe autostrazi se plateste, iar costurile nu sunt deloc mici. Pe site-ul autoroutes.fr iti poti calcula, in functie de itinerar, taxele de drum (peages, n.r.) pe care trebuie sa le platesti pentru autostrazi. Pe langa asta, calculatorul iti mai poate arata cat te costa combustibilul si diverse trasee.

Daca vrei sa inchiriezi o masina in Franta, preturile pleaca de la aproximativ 60 de euro pe zi cu asigurarile incluse, dar difera in functie de numarul de zile, iar carburantii costa in jur de 1 euro pe litru.

Politicosii Europei

Francezii in general sunt mai degraba politicosi decat primitori, nu te astepta in Franta sa fii intampinat cu ospitalitatea grecilor, atentia turcilor sau de buna dispozitie a spaniolilor. Francezii sunt genul de oameni care tin foarte mult la eticheta, dar, nu-ti face griji, pentru ca trec cu vederea scaparile strainilor. Nu sunt foarte incantati de oamenii zgomotosi, asa ca ai grija la decibeli in mijloacele de transport sau la restaurante.

Raspunde intotdeauna la saluturi, vazand in ele o forma de respect. Ca vorbitor de franceza, adreseaza-te cu formalul „vous" (dumneavoastra, n.r.) pana cind vei fi invitat sa treci la „tu". Daca nu vorbesti limba lui Napoleon, francezii se asteapta si apreciaza daca retii cateva expresii uzuale, pe care le poti folosi fara sa-ti fie teama ca macelaresti limba, efortul tau ii va incanta.

Francezii nu prea vorbesc limbi straine

In cazul in care nu vorbesti franceza, nu vei avea mari probleme cu personalul din sectorul turistic sa te descurci in engleza sau in alte limbi de circulatie internationala. Totusi, in afara zonelor turistice si pe strada, oamenii care vorbesc limbi straine se imputineaza si chiar daca vei gasi cativa, succes la intelegerea limbii engleze cu un pronuntat accent frantuzesc.

In localuri, hoteluri si magazine vei fi surprins de curtoazia cu care te va intampina personalul, vei fi tratat cu un respect deosebit, iar pe fete nu vei vedea decat zambete molipsitoare.

Toate drumurile duc la Paris

Daca Parisul este destinatia ta de vacanta, vei ajunge ori sa-l iubesti, ori sa-l urasti. Pe parcursul intregului an este luat cu asalt de turisti, dar apogeul este in timpul verii. Ca si in celelalte mari metropole ale lumii, nu ai timp intr-o vacanta sa vezi tot ce poate oferi Parisul.

Turnul Eiffel este simbolul orasului si este mereu asaltat de turisti si de bliturile lor. Momentul cel mai potrivit sa urci in varful turnului este dimineata, cand este mai putina aglomeratie, dar si asa ai de asteptat cel putin o jumatate de ora pina sa intri. Seara in schimb, se sta cu orele. Taxa de intrare este 13 euro, iar poza care ti se face la intrare, daca o iei, te costa 15 euro.

Inima istorica a orasului este Ile de la Cite, unde regasesti celebra Notre Dame si Palatul de Justitie. Seara, pe malurile Senei, in zona Notre Dame, sunt tot felul de artisti amatori care canta, danseaza, fac scamatorii sau alearga cu rolele.

Plimbare pe Champs-Elysees

Arcul de Triumf se afla in capatul bulevardului Champs-Elysees, una dintre cele mai cunoscute artere din lume, pe care nu trebuie sa ratezi o plimbare. In celalalt capat se afla Place de la Concorde, continuand cu Gradinile Tuileries si Marele Luvru, unde intrarea este 9 euro. Nu rata Basilique de Sacre Coeur din cartierul Montmartre.

Pentru cumparaturi, mergi pe Rue de Rivoli, care incepe la Hotel de Ville (Primaria) si se termina langa Biserica Madelaine. De asemenea, cladirea Samaritaine este astazi centru comercial.

Metroul este un mijloc de transport la indemana. E usor sa inveti sa te descurci in el, chiar daca la inceput pare intortocheat. O calatorie costa circa 1,5 euro.

Versailles, care era resedinta oficiala a regilor Frantei, se afla la 17 kilometri de Paris. Nu trebuie sa ratezi aici Castelul Versailles (intrarea e 10 euro), Gradinile cantatoare si Castelul Mariei Antoaneta.

Riviera Franceza, destinatia bogatasilor

O alta bijuterie a Frantei este Coasta de Azur, dar aici nu trebuie sa ajungi decat cu buzunarele doldora, pentru ca vacantele de pe luxosul mal francez al Mediteranei sunt foarte costisitoare. Nu degeaba este destinatia de vacanta a atator vedete sau bogatasi care isi ancoreaza aici in fiecare vara impunatorele yahturi. Riviera Franceza ofera un peisaj mirific, cu plaje superbe, pe alocuri stancoase, cu muntii parca iesind din mare.

Cannes-ul, aflat la aproximativ 50 de kilometri de Nisa, este una dintre cele mai scumpe statiuni ale Frantei. Ai de vazut aici, printre multe altele, Le Grande Auditorium, unde are loc anual Festivalul de la Cannes, Promenada La Croisette, care se aseamana cu Promenade des Anglais din Nisa, si Muzeul Castre. O masa in doi la restaurantele de pe cheiul La Croisette de costa in jur de 70 de euro. Alte statiuni care merita vazute sunt luxosul St. Tropez, Antibes, Saint Paul de Vence, Saint Laurent du Var.

Fa un drum la Monte Carlo!

Daca ajungi pe Coasta de Azur, da o tura si in statul Monaco, care se afla foarte aproape de granita cu Italia, unde poti vedea Cazinoul din Monte Carlo, Place du Palais, care ofera o vedere panoramica asupra portului si a Monte Carlo, Muzeul Oceanografic si gradinile exotice, de unde ai o vedere superba asupra partii de est a coastei mediteranene.

O alta destinatie care merita inclusa in itinerariul tau din Franta este Strasbourg, capitala regiunii Alsacia, unde vei surprinde puternice influente germane. Orasul, unul linistit, cu foarte putine masini, gazduieste Palatul Parlamentului European, Consiliul Europei si Curtea Europeana a Drepturilor Omului.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.