Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Regina Elisabeta a II-a si liderii Marii Britanii
183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Fiicele regelui Christian al IX-lea al Danemarcei
513 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Victoria & Albert: Part 1
401 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa creati o budinca de ciocolata in modul victorian
337 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Casatoria victoriana
330 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Brexit subtitrat in romana
892 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum a fost cu adevarat regina Victoria? 1/2
356 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regina Victoria dupa moarte printul Albert 2/2
470 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Regatul Unit
141 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Vietile sexuale ale victorianului
12 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Cinema >> Stiinta, documentare
 

 

Regina Victoria a Regatului Unit

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 19.11.2018  Adauga la favorite 956 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Alexandrina Victoria (n. 24 mai 1819, Londra - d. 22 ianuarie 1901, Isle of Wight) a fost regina Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei din 1837 pana in 1901, imparateasa a Indiilor, din 1877 pana in 1901, si stapana a celor 28 de colonii britanice.

Victoria a fost fiica Printului Eduard, Duce de Kent si Strathearn, al patrulea fiu al regelui George al III-lea. Atat Ducele de Kent cat si regele au murit in 1820 si Victoria a fost crescuta sub supravegherea atenta a mamei ei de origine germana, Printesa Victoria de Saxe-Coburg-Saalfeld. Ea a mostenit tronul la varsta de 18 ani, dupa ce cei trei frati mai mari ai tatalui ei au murit fara sa lase mostenitori legitimi in viata. Regatul Unit era deja o monarhie constitutionala, in care suveranul detinea relativ putine competente directe politice. Privat, Victoria a incercat sa influenteze politica guvernului si numirile ministeriale. Public, ea a devenit un simbol national, si a fost identificata cu standardele stricte de moralitate personala.

S-a casatorit in 1840 cu varul ei primar, Printul Albert de Saxa-Coburg si Gotha. Cei noua copii ai lor si cei 26 din cei 34 de nepoti care au atins varsta maturitatii, s-au casatorit in interiorul altor case regale sau familii nobile de-a lungul continentului, ea castingandu-si astfel renumele de "bunica Europei". Dupa decesul lui Albert in 1861, Victoria s-a aruncat intr-un doliu profund si a evitat aparitiile publice. Ca urmare a izolarii ei, republicanismul a castigat temporar puterea, dar in a doua jumatate a domniei sale, popularitatea ei a recuperat. Jubileele ei de Aur si de Diamant au fost momente de sarbatoare publica.

Domnia ei de 63 de ani si 7 luni, a doua ca lungime dintre domniile tuturor monarhilor britanici, este cunoscuta sub numele de Era Victoriana. A fost o perioada de schimbari industriale, culturale, politice, stiintifice si militare in cadrul Regatului Unit, si a fost marcata de o mare expansiune a Imperiului Britanic. Ea a fost ultimul monarh britanic din Casa de Hanovra. Dupa decesul ei, numele casei regale a devenit Saxa-Coburg si Gotha (numele britanic al Casei de Wettin), fiul ei cel mare, Eduard al VII-lea, mostenind numele casei din care facea parte tatal sau, Printul Albert. Nepotul reginei Victoria, George al V-lea, sub presiunea opiniei publice, a schimbat din nou numele Casei (care suna prea nemtesc in timpul Primului Razboi Modial) in Casa de Windsor (1917). Din Casa de Windsor au facut parte stranepotii reginei Victoria, Eduard al VIII-lea si George al VI-lea, precum si stra-stranepoata ei, actuala regina, Elisabeta a II-a


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.