Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Schi in Idre, Suedia
256 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Muzeul Rembrandt van Rijn-Amsterdam
431 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Huvafen Fushi, Maldive
798 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Parcul Sipote-Cetate
444 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Curitiba-Brazilia
114 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Shirakawa-go, Japonia
408 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Bagan - Myanmar
970 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Chester Rows Anglia
14 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Corte-Corsica
487 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Insula Balicasag - o bijuterie Filipineza
240 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Turism
 

 

Beguinages flamands

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 15.11.2018  Adauga la favorite 277 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Un beguinage (in franceza) sau begijnhof (in neerlandeza) este o colectie de mici cladiri utilizate de Beguines, confrerii romano-catolice fondate in secolul al XIII-lea in Tarile de Jos, formate din femei credincioase care nu depuneau juraminte monahale, nefiind in totalitate izolate de lume.
Un beguinage este format dintr-o curte inconjurata de mici cladiri. Ele sunt adesea incercuite de un zid si despartite de orasul propriu-zis de una sau doua porti. Beguinele batrane sau sarace erau cazate aici de catre binefacatorii lor.

Brimele beguinage au fost infiintate in secolul al XII-lea in ceea ce avea apoi sa devina partea francofona a Belgiei (Liege). Beguinagele se gasesc intr-o zona ce corespunde astazi aproximativ Frantei de nord si nord-est, Belgiei, Tarilor de Jos si Germaniei de nord-vest.

Beguinele formau o miscare religioasa. Succesul lor, conform istoricului belgian Henri Pirenne, s-a datorat numarului mai mare de femei (fata de barbati) cauzat de violente, razboaie, operatiuni militare si semimilitare, in care barbatii isi pierdeau viata. Numeroase femei ramase vaduve sau nemaritate nu aveau de ales decat sa se uneasca si sa obtina ajutorul unor binefacatori bogati.

La fel, manastirile de maici se bucurau de mare succes in secolul al XII-lea. Regulile mai stricte ale ordinului cistercian si ale altor ordine determinau insa pe multe femei sa caute comunitati cu o disciplina mai putin severa. In plus, aceste ordine monastice erau si suprasolicitate, ele refuzand multe cereri de admitere. Ca obstacol suplimentar, in unele cazuri era necesar un anume grad de prosperitate pentru ca o femeie sa fie admisa intr-o manastire oficiala.

Ordinele orasenesti, cum ar fi dominicanii, care nu puneau asemenea conditii, aveau si mai mult succes chiar din acest motiv.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.