Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  REMEDII NATURISTE PENTRU OTITA LA COPII
874 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  REMEDII NATURISTE PENTRU OTITA LA COPII
535 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remedii naturale pentru virozele respiratorii
351 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remedii naturiste impotriva diabetului
1.502 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Colicile - Sfaturi si remedii
367 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Acneea. Cauze si remedii
499 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ceapa coapta remedii naturiste de la bunica
40 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Sfaturi de sanatate si frumusete din perioada interbelic
1.071 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Durere de ceafa (occipital)
1.466 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Remedii naturale pentru hemoroizi
308 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sanatate
 

 

7 remedii cu iasomie

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 08.10.2018  Adauga la favorite 827 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Denumita si “regina florilor", iasomia (Jasminus communis) este un arbust originar din Caucaz si zona muntilor Himalaya si este considerata de locuitorii acestor regiuni o planta sacra.Deoarece compusii activi prezenti in florile de iasomie au efecte si beneficii dovedite pentru sanatate, ceaiul, uleiul esential si vinul de iasomie sunt foarte apreciate si recomandate de medici impotriva unui numar de peste 50 de afectiuni. Cu toate acestea, desi are multe benefii, iasomia are si cateva efecte adverse si contraindicatii importante pe care va invitam sa le cititi inainte de a folosi remedii cu iasomie sau a urma o cura cu vin sau ceai de iasomie in scop terapeutic.
iasomie-beneficii-si-contraindicatiiCiteste aici contraindicatiile iasomiei


Iasomia este un bun antispastic al musculaturii netede, antibacterian si expectorant, motiv pentru care amelioreaza tulburarile respiratorii (dispneea) in caz de bronsite, tuse, raguseala, laringita. Florile de iasomie contin ulei eteric, acetat benzilic, alcool benzilic, linalcool, indol si iasmon.



Iasomia este ideala pentru normalizarea tensiunii arteriale,pentru reglarea metabolismului dupa o perioada de convalescenta, a ciclului menstrual si combaterea retentiei de lichide. Iasomia contine multe uleiuri eterice si este o importanta sursa naturala de acid salicilic, si din acest motiv are efect analgezic si calmeaza durerile. In plus iasomia stimuleaza transpiratia si mareste secretia acida a stomacului. Substantele active prezente in aceste flori extraordinare face ca iasomia sa aiba efecte dovedite de tratare sau ameliorare pentru raceli, febra, cefalee, migrene, dureri articulare, precum si pentru gastritele hipoacide.

Ceaiul de iasomie regleaza producerea de insulina
Specialistii au observat in urma unor studii ca un consum regulat al unei cani cu ceai de iasomie reduce probabilitatea de a suferi de diabet deoarece ceaiul de iasomie regleaza nivelele de zahar din sange si formarea insulinei in corp. Ceaiul de iasomie este de asemenea recomandat pentru reducerea nivelelor de zahar din sange, inclusiv in cazul persoanelor diabetice. In unele tari se foloseste ceai verde cu iasomie.

Ca o consecinta a faptului ca are in compozitie precursori ai salicinei, iasomia are efecte antitermice (scade eficient temperatura), antiinflamatorii generale, antiagregante palchetare si antivirale. Ceaiul de iasomie contribuie la eliminarea excesului de acid uric din sangele bolnavilor de guta.

Iasomie – contraidicatii si efecte adverse
Este contraindicat consumul de ceai de iasomie pe stomacul gol deoarece in unele cazuri poate produce hiperaciditate gastrica. Acesta este si unul dintre motivele pentru care ceaiul de iasomie si remediile pe baza de iasomie sunt contraindicate celor care sufera de hiperaciditate gastrica, ulcer gastric, ulcer duodenal sau gastrita hiperacida.Remediile cu iasomie nu se iau inainte de culcare deoarece poate produce efecte de insomnie persoanelor mai sensibile.

Ceaiul de iasomie este contraindicat pe perioada de sarcina pentru a nu afecta evolutia naturala a fatului. Contraindicatiile consumului regulat de ceai din iasomie se extind si pentru perioada alaptarii deoarece compusii activi din ceaiul de iasomie se pot transmite la bebelus prin lapte si pot provova dereglari in dezvoltarea naturala a sistemului imunitar al acestuia. In cazuri izolate, si doar dupa acordul medicului, se poate consuma ceai de iasomie foarte slab in sarcina deoarece o cana de ceai de iasomie poate fi cel mai bun si inofensiv remediu natural pentru migrene si durerile de cap aparute in timpul sarcinii, dar nu mai mult de o cana pe zi, preparata cu o lingurita de flori uscate de iasomie.



Iasomia este contraindicata bolnavilor ce sufera de bolile infectioase de natura bacteriana.

Consumul excesiv prin depasirea dozei recomandate ori a perioadei de tratament poate avea efecte negative asupra organismului, care ajunge sa reactioneze invers fata de beneficiile de baza ale ceaiului: somnolenta, moleseala, dureri abdominale, chiar disfunctii renale si scaderea imunitatii.

Ceaiul de iasomie nu va fi consumat de persoanele care sufera de boli precum ulcer gastric, ulcer duodenal sau hiperaciditate gastrica. De asemenea, utilizarea lui va fi intrerupta in perioadele in care sistemul imunitar este slabit, ceaiul putand accentua aceasta deficienta.

Iasomia – Beneficii pentru ingrijirea tenului
Florile de iasomie sunt pretioase si in ingrijirea tenului. Lasa-le la inmuiat peste noapte intr-un vas si foloseste aceasta solutie pentru a-ti spala tenul si pentru a aplica comprese pentru pungile de sub ochi. Se folosesc flori uscate de iasomie.

Vinul de iasomie – Mod de preparare
Modul de preparare al vinului de iasomie este urmatorul: 20 g flori de iasomie uscate si maruntite se pun la macerat intr-un litru de vin alb, timp de zece zile.

Dupa aceasta perioada, vinul se filtreaza, fara stoarcerea reziduului, si apoi se lasa la decantat sase zile, separandu-se partea limpede de reziduul depus la fundul vasului. Ulterior se completeaza cu vin pana la un litru. Preparatul se pastreaza in sticlute de 250 ml.

Vinul de iasomie – proprietati si contraindicatii
Vinul este folosit si ca tonic al sistemului nervos central, dar este foarte bun si in cazul bolilor alergice.

Vinul de iasomie,cel mai bun remediu pentru sindromul picioarelor grele
Un remediu pe baza de iasomie imbatabil pentru bolile aparatului circulator periferic (in primul rand pentru sindromul picioarelor grele) este
vinul de iasomie. In acest caz se recomanda trei linguri cu vin de iasomie, de doua ori pe zi, dupa masa.
Contraindicatiile vinului de iasomieVinul de iasomie nu este recomandat soferilor sau celor cu intoleranta la alcool

Exista si cateva studii ale caror rezultate se „bat cap in cap" privind posibilitatea ca mirositul parfumului de iasomiei sa aiba efectul de a imbunatati activitatea cognitiva, insa deocamdata oamenii de stiinta nu pot dovedi clar aceste beneficii ale iasomiei si urmeaza sa efectueze cercetari suplimentare in perioada urmatoare.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.