Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  Cum sa te comporti - 5 bune maniere...
600 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce faci daca esti adult si esti rapit?
1.892 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce sa faci inainte de o inundatie
510 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 GRESELI de evitat la renovarea unui apartament
209 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 LUCRURI pe care le faci in caz de FURTUNA
241 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Obiceiuri sociale si de afaceri in Egipt
340 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Supraveghere video pentru acasa
750 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Ce faci daca te-ai inecat cu alimente si esti singur?
516 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 lucruri pe care trebuie sa le indepartezi din casa
262 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Castravetii
1.224 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

Uite ce nu trebuie sa accepti daca esti chirias

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 05.10.2018  Adauga la favorite 632 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
Inchirierea unui apartament implica o serie de asigurari pe care trebuie sa ti le iei, in calitate de chirias, pentru ca sederea ta in acea locuinta sa nu devina una de cosmar. Fii flebixil cu ceea ce se poate, dar nu accepta termeni si conditii care sunt total in dezavantajul tau. Click! iti spune la ce sa fii atent atunci cand inchiriezi un apartament.

- Simplu acord verbal. - Pare ceva de la sine inteles, dar de multe ori exista discutii si mici intelegeri verbale initiale care par sa fie absolut firesti, dar care in timp sufera modificari. De exemplu, iti gasesti un coleg de apartament si il informezi de la inceput ca trebuie sa plateasca chirie cel putin un an, impreuna cu tine. El este de acord si amandoi il informati pe proprietar despre noua situatie. Undeva pe parcurs, insa, promisiunea colegului tau de a semna un contract cu tine, pentru a-si asuma obligatiile, incepe sa se clatine.

Tocmai de aceea este bine ca la inchirierea unui apartament sa ai totul stabilit intr-un document, de la bun inceput, atat cu proprietarul, cat si cu eventualii colegi.

- Proprietarul poate intra in apartament oricand. Unii proprietari se folosesc de avantajele pozitiei lor si pot sa faca abuzuri intrand oricand in apartament, fara un anunt prealabil. Contractul incheiat cu proprietarul ar trebui sa specifice conditiile in care acesta poate veni, ca de exemplu, cand sunt necesare lucrari urgente. Intalnirea ar trebui sa fie stabilita de comun acord.

- Proprietarul poate sa reinchirieze fara notificare. Un aspect deosebit de important al inchirierii este sa te asiguri ca proprietarul apartamentului nu poate sa-l reinchirieze fara sa te informeze. Astfel, vei fi protejat in cazul in care proprietarul doreste sa pleci pentru a veni o alta persoana sau sa-ti aduca un coleg de apartament despre care nu stii nimic.

- Chiriasii sunt buni de plata pentru orice litigii. Pot exista clauze in contractele de inchirieri in care se precizeaza ca plata avocatilor cu costurile generale ale unui litigiu trebuie sa fie suportate de catre chiriasi. In mod sigur nu vei vrea sa fii de acord cu o astfel de intelegere, care te obliga sa platesti si cheltuielile proprietarului.

- Proprietarul poate sa mareasca chiria fara notificare. Una dintre surprizele neplacute de care poti sa ai parte este sa iesi din perioada de valabilitate a contractului si sa afli ca proprietarul a triplat chiria. De aceea, este nevoie sa primesti o notificare de modificare a costului chiriei cu cel putin 2-3 luni inainte de data expirarii intelegerii actuale. Daca nu primesti aceasta scrisoare, contractul trebuie sa mentioneze ca se va considera automat neinnoirea intelegerii initiale, la aceeasi suma lunara.

- Proprietarul iti cere sa platesti impozit pe chirie. Multi proprietari impun chiriasilor prin contract obligatia de a plati impozitul pe chirie. Cu toate acestea, plata impozitului respectiv cade in sarcina proprietarului, conform legii. Suma platita de catre chirias proprietarului apartamentului constituie un venit al acestuia, in urma inchirierii, venit care este impozitat.

- Conditii proaste. Daca gasesti un apartament de inchiriat la un pret nesperat de mic, se poate sa fie vorba despre un proprietar care prefera sa ia niste bani putini decat deloc, pentru un spatiu foarte modest. Nu accepta sa inchiriezi un apartament cu instalatii vechi si slabite, deoarece vei avea mereu probleme cu ele. Vei pierde timp, vei lipsi de la activitatile tale zilnice si vei trece iar si iar prin aceeasi situatie. Nu accepta sa stai intr-un apartament cu mobila foarte veche, deoarece mai mult ca sigur este plina de praf si de acarieni. Sanatatea iti va fi mereu in pericol intr-o locuinta unde mobila abia se mai tine. In plus, cu timpul vei incepe poate sa investesti in mobilier personal, ceea ce poate duce la alte probleme cu proprietarul. De asemenea, este foarte important sa beneficiezi de toate utilitatile (lumina, gaze, apa etc). Utilitatile care nu sunt functionale necesita fie reparatii, fie aprobari si instalari, iar toate aceste lucruri costa bani si timp.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.