Cauta:   

 

 
Din aceeasi categorie

 
  PRODUSE DE CURATENIE ECONOMICE FACUTE IN CASA
280 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  17 idei de bucatarie stralucitoare
385 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  2 idei simple si ieftine de mobilier pentru casa ta!
183 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum se tine un toast pentru nunta
1.487 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Cum sa faci acasa un GLOB pentru BRADUL de Craciun
314 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3 trucuri simple pentru semnal WiFi puternic acasa
1.031 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  10 SECRETE PENTRU CURATAREA BAII
384 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  Idei de decorare cu castraveti si morcovi
527 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  3 idei geniale cum refolosesti borcanelele
752 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
  5 pasi pentru o viata mai sanatoasa
69 vizite - 0 comentarii
adaugat de Cozana
 
 
recomandam

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

complete_1

 

 
 
AnuntulVideo >> Afla cum >> Sfaturi practice
 

 

7 retete simple pentru a combatere buruienile

 
 
 
 
 
Adaugat de Cozana 13.07.2018  Adauga la favorite 770 vizualizari

Nota film: 0 / 5 (0 voturi )
   
 
1. Solutie cu otet si sare
Pentru a eficientiza actiunea acestei solutii este indicat sa scoti buruienile cu tot cu radacina, apoi sa sapi pamantul. In locul in care acestea cresc, toarna un amestec format din: 1 litru de otet; 3 linguri de sare; 2 litri de apa.
Aceasta cantitate de solutie este suficienta pentru o suprafata de 2-3 metri patrati si se poate folosi doar o data pe luna. Niciodata nu se repeta operatiunea daca intre timp nu a plouat bine, pentru ca solul si structura solului pot avea de suferit din cauza componentei de sare.
Solutia se poate aplica si direct pe buruiana, se pulverizeaza de aproape ca sa nu ajunga si la plantele de cultura. Pentru efecte maxime in combaterea buruienilor, aceasta solutie se aplica de mai multe ori peste plantele daunatoare din cultura si este recomandata mai mult pentru buruienile tinere, inainte ca acestea sa faca seminte.
Impotriva buruienilor perene vei folosi solutia de otet toamna, iar pentru rezultate si mai bune, poti aplica solutia de otet fierbinte.
2. Solutia pe baza de malai
Scapa de buruienile din gradina cu ajutorul malaiului. Poate parea ciudat insa glutenul continut de acesta este un erbicid natural eficace care distruge buruienile din orice gradina, fara sa afecteze dezvoltarea legumelor. Pentru a spori eficienta glutenului din malai este indicat sa sapi in prealabil terenul, pentru a favoriza actiunea glutenului asupra radacinilor plantelor invazive.
3. Solutie de apa si sapun
Pentru aceasta solutie ai nevoie de o bucata de sapun de casa – 100 de grame, pe care o dizolvi intr-un litru de apa. Este indicat sa razuieste sapunul si sa-l lasi sa stea in apa pentru doua zile. Solutia rezultata este perfecta pentru stropit frunzele buruienilor. Acestea nu vor mai putea respira si mor. Completeaza apa si foloseste solutie de apa si sapun de fiecare data cand este nevoie. Poti adauga aproximativ cinci litri de apa peste bucata initiala de sapun.
De retinut este faptul ca aceasta solutie este cu adevarat eficienta daca este preparata din sapun de casa. Orice alte tip de sapun nu respecta conditiile unui preparat eco.
Pentru o eficienta sporita este indicat sa folosesti o sticla cu pulverizator fin si trebuie sa stropesti buruienile de la mica distanta pentru a nu contamina plantele benefice din jur. Cel mai bun moment al zilei pentru erbicidat este la amiaza, cand soarele este puternic. Evita sa aplici tratamentul cu erbicide naturale daca urmeaza sa ploua pentru ca o faci degeaba. Dupa tratarea cu solutia de apa si sapun, buruienile mor in circa 48 de ore, deci pentru aplicarea eficienta ai nevoie de cel putin doua zile fara ploaie. Terenul tratat cu erbicide naturale nu se uda cel putin trei zile.
4. Cartonul ca erbicid
Ai nevoie de carton obisnuit, dar mai gros. Sapa pamantul pe suprafata de lucru pana la o adancime de 10-15 centimetri. Aseaza cartonul apoi uda-l bine, apoi acopera-l cu pamant. Soarele si aerul vor usca toate semintele de buruieni. Dupa aplicarea acestei metode inedite locul este perfect pentru plantat legume. Buruienile care se afla sub patura de carton nu vor putea ajunge la lumina, iar pamantul va fi curat de buruieni intr-un an. Radacinile legumelor pot strapunge de sus in jos cartonul. In plus cartonul, este un ingrasamant natural care se descompune complet in doi ani.
5. Mulciul ca erbicid
Un mulci, prin definitie, este un strat de scoarta, muschi de turba, namol de turba, compost, ace de pin, paie, pietris, plastic, sau orice materiale similare si care sunt raspandite in mod uniform pe suprafata solului, in functie de nevoile plantelor. Mulciul are mai multe roluri, nu doar pe acela de erbicid astfel acesta previne cresterea buruienilor; retine apa in sol; stabilizeaza temperatura solului; reduce compactarea solului, pentru a permite dezvoltarea normala a radacinilor plantelor; reduce eroziunea solului; tine fructele, legumele si florile curate, atunci cand ajung pe sol; imbunatateste estetic un peisaj agricol.
6. Trifoiul alb pe post de mulci viu in gradina de legume
Pentru multe gradini de legume, unde se practica o agricultura ecologica, trifoiul alb este foarte bun pentru stoparea buruienilor. Creste des si poate slabi chiar si cele mai puternice buruieni. Daca trifoiul este semanat in amestec cu semintele de legume, acesta va actiona ca un mulci viu, imbogatind solul si pastrandu-l umed si aerisit.
Pentru legume, este important sa alegi timpul potrivit pentru semanatul trifoiului alb. Cele mai indicate perioade sunt fie vara tarziu, fie toamna. Daca este semanat toamna, radacinile se dezvolta in lunile reci de iarna dandu-i trifoiului un avans in fata buruienilor anuale de primavara. Trifoiul se va descurca la fel de bine si daca e semanat primavara devreme. Este recomandata imprastierea lui sau plantarea in sir, cam la 30 cm distanta, intre randurile de legume. Odata ce trifoiul prinde radacina, nu mai este nevoie sa il plantezi timp de cinci sau sase ani.
Trifoiul alb este o planta foarte competitiva ce te poate scapa in proportie de 98% de orice buruiana, pana si de pir, singura care mai rezista si nu pare foarte deranjata de trifoi este papadia. Singurul dezavantaj al trifoiului este legat de faptul ca acesta se inmulteste de la un an la altul si trebuie sa vezi unde te ajuta si unde te incurca in gradina. Trifoiul ingrasa pamantul pentru ca radacinile acestuia acumuleaza azot din atmosfera. Trifoiul este solutia cea mai buna pentru livezi pentru ca are capacitatea de a retine azot in sol si de a indeparta burienile.
7. Floarea-soarelui, erbicidul natural care lasa solul curat de buruieni, dar si de resurse
Pirul este una dintre cele mai incapatanate buruieni, dar poate fi eliminat cu o cultura de floarea-soarelui. Terenul infestat se ara adanc de toamna si primavara se seamana floarea-soarelui, care concureaza pirul si orice alte buruieni. Floarea-soarelui are radacina pivotanta, foarte adanca, consuma resursele si apa pe o adancime mai mare decat orice alta buruiana. Este un erbicid natural, lasa solul curat de buruieni, dar si de resurse. De aceea, in orice asolament cu rotatia pe 4 sau 5 ani unde sunt probleme cu pirul, se pune floarea-soarelui, apoi leguminoase care readuc solul la fertilitatea normala. Lucratul deficitar al solului precum aratul pe umiditate mare, aratura slaba inmultesc pirul, caruia ii plac solurile lucrate prost sau nelucrate.
Mai sunt si alte erbicidelor ecologice precum:
– uleiul de cimbru;
– uleiul de cuisoare;
– usturoiul.


 

Semnaleaza o problema

 

* Nota: Filmele cu / fara subtitrare sunt preluate din youtube.com
  Introdu codul din imagine

Trimite

 
 
Afiseaza playlist (total video: 0)
Prin utilizarea serviciilor noastre, iti exprimi acordul cu privire la faptul ca folosim module cookie in vederea analizarii traficului si a furnizarii de publicitate.