Micutul tau pare ferit de orice pericole acum ca afara este frumos, nu? Din pacate, nu. Trebuie sa stii ca pana si vara riscul ca micutul tau sa raceasca este destul de ridicat, deci fii atenta in cazul in care ingerasul prezinta unele dintre simptomele racelilor de iarna.
Cauzele racelilor de vara la cei mici
Raceala de vara poate dura chiar si mai mult de o saptamana, de accea trebuie sa fii pregatita sa ii oferi puiului tau tratamentul de care are nevoie. Insa, inainte de toate, iti prezentam cauzele racelilor de vara la pici, pentru a sti cum sa eviti astfel de complicatii pe viitor sau macar cum sa le raresti ca numar:
• micutul tau nu se spala pe maini corespunzator – daca nu vrea sa se spele pe maini atunci cand trebuie, ingerasul tau risca sa intre in cantac cu microbii preluati de la alti copii sau de la adulti. Invata-l cat este de important sa aibe mainile curate si incurajeaza-l atunci cand face asta.
• schimbarea climei, mai ales in timpul concediului in familie – picii au o sensibilitate mai mare decat noi, de aceea ii poate afecta pana si schimbarea mediului.
• contactul cu vantul dupa iesirea din apa – chiar daca tie nu ti se pare rece, copilasul tau simte astfel contactul cu vantul. Inveleste-l intru-n prosop pufos, sau imbraca-l in capotelul lui vesel si colorat de fiecare data cand iese din apa.
• intrarea in contact cu un alt copilas racit – si acest pericol poate fi evitat daca cel mic intelege importanta unei igiene corespunzatoare, adica se spala pe manute de cate ori este necesar.
Este puiul tau racit? Iata cateva dintre simptomele racelii de vara
Din pacate, copilasii racesc de pana la 10 ori pe an, iar daca merg la gradi, numarul racelilor poate ajunge pana la 12. Pentru a-ti da seama daca cel mic este racit, verifica daca are unul sau mai multe dintre urmatoarele simptome:
• ii curge nasucul
• sau are nasul infundat
• are febra
• manifesta stari de greata si are diaree(aici vorbim deja de gripa)
• stranuta(dar fara mancarimi sau umezirea ochilor, care sunt semne de alergie la micuti)
• prezinta semne de deshidratare(copiii raciti se deshidrateaza mai usor).
Odata ce recunosti simptomele prezentate mai sus si la pustiul tau, este indicat sa incerci sa ii ameliorezi starea printr-o alimentatie corespunzatoare(supica de pui calda, ceaiuri si sucuri de fructe cu multa vitamina C) si prin administrarea de sirop de tuse, sau a altor mediocamente recomandate de medicul de familie. Totusi, nu uita ca odihna joaca un rol extrem de important in combaterea racelilor, de aceea micutul tau va avea nevoie si de un somnic bun. Tu cum il tratezi pe copilasul tau racit vara