Palatul Pacii este o cladire aflata in Haga care functioneaza ca sediu al Curtii Internationale de Justitie, principalul corp judecator al ONU, al Curtii Permanente de Arbitraj, Academia de Drept International de la Haga, si o biblioteca extinsa, Biblioteca din Palatului Pacii. Este si un loc de adunare regulat pentru evenimente speciale legate de politica si legile internationale.
Palatul Pacii, a fost construit in stil neogotic intre anii 1907 si 1913, multumita contributiilor si donatiilor din lumea intreaga. Din anul 1922, aceasta cladire este sediul Curtii Internationale de Justitie. Acest organism judiciar, format din 15 judecatori, si-a reannoit activitatea dupa incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial, devenind instanta suprema de justitie a ONU.
Ideea de Palat al Pacii a venit de la o discutie in 1900 intre diplomatul rus, Friedrich Martens si diplomatul american, Andrew Dickson White, gandindu-se la o locatie pentru Curtea Permanenta de Arbitraj, care a stabilit prima Conferinta de Pace de la Haga in 1899. White l-a contactat pe prietenul sau, filantropul Andrew Carnegie propunandu-i acest proiect. Carnegie a avut rezervele sale, si la inceput a fost interesat numai de a dona bani pentru infiintarea unei biblioteci de drept international. White, cu toate acestea a reusit sa-l convinga pe Carnegie, iar in 1903 Carnegie fost de acord sa doneze 1,5 milioane dolari (40 milioane dolari in dolarii de azi) necesari pentru Palatul Pacii, precum si sa-l doteze cu o biblioteca de drept international.
La inceput, Carnegie pur si simplu a vrut sa doneze banii direct Reginei Wilhelmina a Olandei pentru construirea palatului, dar problemele juridice i-au interzis acest lucru, si in noiembrie 1903 Stichting Carnegie a fost desemnat pentru a participa la constructia, administrarea si intretinerea Palatului.