Caisul este un arbore fructifer din familia rozaceelor, care are flori albe cu diferite nuante roz, care apar inaintea frunzelor. Denumirea sa stiintifica a caisului este Armeniaca vulgaris si este un pom cultivat pentru fructele sale delicioase.
•
•
Plantarea caisilor nu este un procedeu greu si creste in conditii foarte bune, inspre optime, aproape oriunde in Romania. Are nevoie de soare si apa, iar in cel mai scurt timp acesta va produce foarte multe caise delicioase.
Cand te duci sa achizitionezi un cais pentru plantare, intotdeauna sa alegi unul de o talie cat mai mare, cu o coroana bogata si cu crengi foarte rezistente, deoarece acestia produc cele mai multe si cele mai delicioase fructe.
Un alt avantaj in achizitionarea unui cais de dimensiuni mari, care da deja fructe, este faptul ca nu trebuie sa astepti cativa ani pana va oferi primele roadele, acesta putand sa te surprinda cu fructe inca din primul an de la plantare.
Pomii fructiferi sunt niste elemente necesare pentru amenajarea oricarei curti, pentru ca iti vor oferi fructe mult mai gustoase decat cele aflate la magazin si in acelasi timp vor imbunatati designul exterior al intregii tale gospodarii.
Odata ce ai cumparat un pom fructifer, in cazul acesta un cais, gandeste-te bine la locul din curte unde bate soarele in cea mai mare parte a zilei si sapa o groapa adanca cu un diametru pe masura. Dupa ce ai pus caisul in pamant, acopera cu restul solului ramas de la saparea gropii intreaga arie, inclusiv pamantul cu care a venit pomul.
Acum ca ai un pom fructifer foarte sanatos si bine plantat, nu iti ramane decat sa il uzi bine de tot, mai ales in primele saptamani de la plantare si in perioadele de seceta din vara. Poti uda caisul in intregime si sa nu iti fie frica sa ii uzi si frunzele.